Politika

Evropski tim za Herceg Novi: Promjenama do značajnih infrastrukturnih investicija u svim mjesnim zajednicama

Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi u naredne četiri godine realizovaće infrastrukturna ulaganja u svim mjesnim zajednicama koje će značajno poboljšati kvalitet života u lokalnoj zajednici i doprinijeti da se naši gosti i turisti osjećaju još ugodinije, saopšteno je iz ove koalicije.

“Opremićemo urbane centre i šetališta novim sadržajima. Započećemo proširenje ‘Gradske luke’ i ‘Luke Zelenika’ i njihovo opremanje novim sadržajima. Nastavićemo regulaciju i uređenje korita rijeke Sutorine i potoka Nemila u Meljinama”, najavljeno je iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Kako dodaju, u mjesnim zajednicama Kameno, Mokrine, Kruševice i Podi unaprijediće infrastrukturu koja se odnosi na snabdijevanje vodom, kanalizaciju, struju i rasvjetu.

“U MZ Zelenika rekonstruisaćemo seoske puteve, izgraditi šetalište od Zelenike do Zmijica (Kumbor), a pronalaskom adekvatnog prostora formirati ambulantu za građane i jaslice za djecu uzrasta 2-4 godine. U MZ Igalo stvorićemo uslove za izgradnju osnovne škole. U MZ Kamenari riješićemo trotoare od trajekta do osnovne škole, autobusko stajalište kod hotela ‘Park’, i snabdijevanje vodom u Bijelskim Kruševicama i Gornjim Đurićima. U MZ Srbina asfaltiraćemo djelove ulice ‘Spasića’ i ‘Mašare’, rekonstruisati školu ‘Milan Vuković’ i započeti projekat bolje valorizacije tvrđave ‘Španjola'”, navode iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Prema njihovim riječima, u Mjesnoj zajednici Savina pripremiće projekat valorizacija parka “Savinske dubrave” i izgraditi trim stazu sa proširenjima.

“Kamenim nabačajem zaštitićemo obalni zid šetališta, koji je zbog radova na kolektoru destabilizovan, a koji zajedno sa lukobranom škverske luke nije obnavljen decenijama”, precizirali su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Evropski tim za Herceg Novi poziva birače da u nedjelju 9. maja na glasačkom listiću zaokruže broj dva.

“Jer samo naša lista može vratiti stari sjaj Novom. Za evropski moderan Novi neophodne su promjene”, zaključuju iz ove koalicije.

Send this to a friend