Politika

Evropski tim za Herceg Novi: Promjene obezbjeđuju stipendiranje nedostajućih kadrova, podržaćemo talentovane učenike i nosioce diplome Luča

Evropski tim za Herceg Novi kao jedan od prioriteta u svom izbornom program definisao je brigu o mladim i uspješnim ljudima, ali i rješavanje gorućeg pitanja nezaposlenosti u gradu.

“Obezbijedićemo stipendije za nedostajuće kadrove. Podržaćemo sve darovite i talentovane učenike, kao i nosioce diplome Luča 1. Podržaćemo prekvalifikaciju mladih i zalagati se za jačanje dualnog obrazovanja. Na ovaj način stvaraćemo potrebne kvalifikacije za razvoj preduzetništva i biznisa”, saopšteno je iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Kako su dodali, u saradnji sa investitorima nastojaće da se realizuje praktična obuka zainteresovanih mladih, koji bi na taj način dobili konkretnu priliku da unaprijede svoje znanje i vještine.

“Uspostavićemo saradnju sa organizacijama koje vode mladi, kako bi zajednički tražili rješenja za probleme grada. Posebnom linijom podrške obezbijedićemo plaćanje članarina za sportske klubove za mlade. Putem javnog konkursa podržaćemo programe koje vodi mladi. Zalagaćemo se da se što više mladih aktivno bavi sportom”, navodi se u saopštenju.

Evropski tim za Herceg Novi iniciraće tzv. “Stolicu za mlade” u lokalnom Parlamentu, kako bi najmanje dva puta godišnje predstavnici mladih direktno prisustvovali sjednicama.

“Podržaćemo aktivnosti na povezivanju mladih Novog i mladih drugih gradova Crne Gore, regiona i Evrope. Pokrenućemo mlade da aktivno učestvuju u društvenim akcijama očuvanja prirode, pomoći starijoj populaciji, pripremi kulturnih manifestacija i drugim pitanjima od interesa za mlade”,  zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend