Politika

Filipović: Ako je vjerovati Vijestima Abazović nije izdao nego Brđanin i Sekulović

Ljubomir Filipović

Pročitao sam pažljivo pregled događaja koje su dale Vijesti o noći uoči ustoličenja i dešavanjima u Vladi. Riječ je koliko sam razumio o tekstu napisanom na osnovu razgovora sa svim stranama sudionika sastanaka te večeri, ocijenio je analitičar CdM-a Ljubo Filipović.

“Dakle, ono što je ovdje najvažnije da vidimo je jeste jedan obrazac ponašanja kod potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ali i činjenica da se predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić mimo protokola i mimo zakona i realne političke moći, nesrazmjerno pita o najvažnijim bezbjednosnim stvarima u Crnoj Gori. To je, uzgred-budi-rečeno dokaz direktnog upliva i uticaja Kremlja i Vučića i u Krivokapićevoj verziju srpske politike u Crnoj Gori.

Dakle, prema riječima Filipovića, po pisanju Vijesti, Abazović je bio za probijanje blokade noć pred ustoličenje, kako bi Porfirije i Joanikije došli drumskim putem do Cetinja. Abazović je to uradio uprkos upozorenju ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da bi moglo doći do žrtava.

“Dakle, ako je vjerovati Vijestima, odnosno njihovim sagovornicima, Abazović nije “издо”, već su to uradili Brđanin i Sekulović”, ocijenio je on.

Prema njegovim riječima ako su se Brđanin i Sekulović zbilja držali profesionalno i zbog toga rizikovali da ih Milačić tu noć izbije između ostalog, zašto su onda pristali da se sjutradan slikaju sa Abazovićem i kolegama koje su ih iznevjerile i bile spremne na nasilno ustoličenje.

“Kad se podvuče crta, ovaj događaj je otvorio mnoga pitanja, ali je neka i zatvorio, na primjer ono o tome kome je do kraja lojalan Abazović. Džabe režirano posipanje pepelom sinoć kod Komnenića”, zaključio je Filipović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maxim
Gost
Maxim

Svaks cast Ljubeksne💪🏻

Maxim
Gost
Maxim

Svaka cast Ljubekane 💪🏻

Maxim
Gost
Maxim

Svaka čast Ljubekane 💪🏻

Milos
Gost
Milos

Previše dajete važnosti Milačiću. Taj nije vidio ni Vučića, a kamoli Kremlj.

🇲🇪Monenegro❤
Gost
🇲🇪Monenegro❤

A dritanu je dzabw sve samo neznqm dje misli da pojegne kad dodje vrijeme za bijeg

Kokot
Gost
Kokot

Samo opušteno,fingirane svađe saopštenjima.Onda vi u nadi da će biti vanrednih izbora a do tada vama ispred nosa temeljni ugovor,popis, tužilaštvo…..

Lukas
Gost
Lukas

Ko pušta tog Milačića uopšte u Vladu. Skojim povodom i sa kojim ingerencijama se on nalazi u tim slučajevima u tom prostoru. Greškom naroda i Skupština je mjesto gdje ne treba sa bude!!!

8484
Gost
8484

Posto je od Brdjanina preuzeo komandu pomocnik onda su poceli suzavci

Dada
Gost
Dada

Ih sto sad Milacicu rastu usi,misli da je vazan🤮

Jorgo
Gost
Jorgo

Brđanin je zabo nož u leđa Veljoviću i narodu CG.Pucao na narod gumenim mecima, i suzavcem šok bombama.Osta u istoriju Brđanin.Filipoviću tačno tako kako si reko.

Anon
Gost
Anon

Ajde procitaj opet tekst

Maxs
Gost
Maxs

No ko je no Brđanin, namjestio sve i Veljovića koji mu je pomogo kad je bio niđe!!!

Iskra
Gost
Iskra

Milacic se pita axaxaxax ada ne budalite…

Nego kako
Gost
Nego kako

Odlčna analiza.

roki
Gost
roki

Bravo Ljubo, samo uporno raskrinkavaj ove neznalice. Trenutno imaju silu ali mi imamo ljubav.

zoran
Gost
zoran

Konstatacija ne mjestu za Milačića.

Send this to a friend