Politika

Filipović na godišnjem okruglom stolu o Balkanu u organizaciji Univerziteta Kolumbije

Analitičar CdM-a, crnogorski politikolog, Ljubomir Filipović, drugi put učestvuje na godišnjem okruglom stolu o Balkanu, u organizaciji Hariman Instituta, Univerziteta Kolumbije.

Tema ovogodišnjeg okruglog stola je “Balkan na ivici (Balkan on Tenterhooks)” na kome će se govoriti o rastućoj regionalnoj nestabilnosti, spoljnim uticajima koji utiču na rast tenzija u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Okrugli sto biće organizovan online zbog epidemije koronavirusa.

Pored Filipovića, gosti na događaju su Kurt Basuener, osnivač Savjeta za Demokratizacionu Politiku iz Berlina, Akri Čipa iz Tirane, Lion Hartvel direktor programa Transatlantskog lidera u CEPA-i, Ivana Jordanovaka sa Univerziteta Južne Kalifornije (USC), Tena Prelec sa Univerziteta u Saseksu, i Ivana Stradner, iz AEI-ja.

Hariman Institut, bivši Institut za ruske studije Kolumbija Univerziteta jedan je od najvažnijih centara za naučno istraživanje post-socijalističkih zemalja.

Univerzitet Kolumbija, jedan je od vodećih američkih i svjetskih univerziteta i na listi najboljih univerziteta Amerike USN-a dijeli drugo mjesto sa Harvardom odmah nakon Prinstona, a ispred MIT-a, Jejla i Stenforda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Veselin Radojič
Gost
Veselin Radojič

Samo naprijed, pokažite im prostor koji oni ne razumiju jer nemaju informacija, ako iole u tome uspijete…uzdrmaćete cijeli sistem…

rodjo
Gost
rodjo

Saće i naučnik Dritan da se javi tamo. Da objasni.

Send this to a friend