Politika

Filipović: Utvrditi odgovornost svih koji su učestvovali u napadu na građane 5.septembra na Cetinju

Slobodan Filipović

Izvještaji koji se bave analizom brutalne akcije policije od 5. septembra na Cetinju dokazuju da je državna vlast predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem, štiteći nečije druge interese a ne države na čijem je čelu, iskoristila do sada nezapamćenu silu prema prisutnim građanima koji su mirno protestovali, i na taj način povrijedila ljudska prava, ali se i oglušila o cjelokupni pravni poredak ove države, kazao je Slobodan Filipović, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista DPS Crne Gore.

“Da su pojedini službenici policije, uprkos sramotnim negiranjima svih predstavnika vladajuće većine, ipak, postupali mimo ovlašćenja, svjedoči i Izvještaj Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije MUP-a u okviru kojeg su konstatovane teže povrede dužnosti. Takođe, i Savjet za građansku kontrolu rada policije konstatovao je da je nakon kreiranja lažne informacije da su tog jutra okupljeni građani iz vatrenog oružja pucali na policiju, obmanuta javnost i plasiran zapaljiv spin putem Javnog servisa, zbog čega bi Uprava policije trebalo da se izvini”, navodi Filipović.

Podsjeća da su povodom brutalne akcije na Cetinju podnijeli i krivičnu prijavu protiv Zdravka Krivokapića i određenog broja lica, sve u cilju utvrđivanja odgovornosti onih koji su mimo svojih ovlašćenja naredili akciju napada na građane, nesrazmjernu upotrebu sile, uz korišćenje bojnih otrova protiv mirnih demonstranata.

“Insistiraćemo na rasvjetljavanju svačije uloge u sramnom događaju, kako se nikad niko ne bi više usudio da ovako brutalno nasrne silom na svoje građane, kako bi sproveo tuđi naum”, poručuje Filipović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bajova
Gost
Bajova

Sve su to sluge i ništavila koji su služili tudjoj crkvi i tudjoj državi.
No, ničija nije gorela do zore, doći će dan kad će odgovarati za nepravdu nanesenu nevinim gradjanima Cetinja koji su samo krivi zato što su mirno demonstrirali.

Rakun
Gost
Rakun

Prvo da se utvrdi tvoja odgovornost sto si saslusavao sluzbenike u Min odbrane, dok si bio na funkciji drzavnog sekretara.

Direkcija
Gost
Direkcija

Filipovic je jedan castan i posten covjek!!!

Mihaela
Gost
Mihaela

Svakoga stigne pravda, prije ili kasnije.

A ne no jeli
Gost
A ne no jeli

Svaka čast istinito
Vrijeme je vasu generaciju

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Pod HITNO UHAPSITI krivokapica ? on radi kako mu srbija i vucic kazu a ne radi za dobro crne gore ?

Velja Gora
Gost
Velja Gora

Evo Serife idemo odmah
Zvacemo te kad zavrsimo

Send this to a friend