Politika

Filipović: Zakon jačeg će vrlo brzo izroditi novu autoritarnu vlast

Ljubo Filipović

Guranje Zdravka Krivokapića u projekat Demohrišćanske stranke koju je prvi najavio Željko Ivanović, a koju treba da podrži crkva, bila bi dobra ideja da to demohrišćansko nije isključivo srpsko kao i crkva uostalom, ocijenio je politički analitičar Ljubomir Filipović.

“Pravoslavlje (i hrišćanstvo) se na ovaj način uskraćuje Crnogorcima koji u toj crkvi moraju da se osjećaju poniženo, ako ne na obredima, onda sigurno tokom besjeda na kraju. Sa druge strane, taj projekat će možda u početku imati zamah, i naštetiti Frontu, ali će se završiti i kao priča sa Miodragom Lekićem. Partitokratija u Crnoj Gori vlada, i izborni sistem joj ide na ruku. Zato ćete vrlo brzo u ovoj borbi imati zakon jačeg koji će izroditi novu autoritarnu vlast. Tu ne može nijedno moderiranje sa strane da da rezultat, ukoliko sami ne izgradimo sistem koji konačno garantuje najveću moguću slobodu političkog djelovanja”, naveo je Filipović na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, kako su Dnevne novine pisale, najbliži saradnici Zdravka Krivokapića i krugovi bliski Mitropoliji crnogorsko-primorskoj vrše pritisak na novog mandatara da što prije formira svoju stranku.

Gotovo je sigurno da će to Krivokapić i prihvatiti, samo je pitanje pravog tajminga za taj potez.

Prema izvorima DN, stranka bi bila demohrišćanske orijentacije, bliska Mitropoliji, poput mnogih evropskih partija koje su jako bliske crkvenim organizacijama u tim zemljama.

Osnovni politički motiv formiranja nove stranke je otklon Krivokapića od Demokratskog fronta, sa kojim novi mandatar ne dijeli mišljenja po mnogim pitanjima.

No, prije formiranje nove stranke, Krivokapić treba da formira vladu.

>>>Ima li nove Vlade, i zašto ne 8. novembra>>>

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Morpheus
Gost
Morpheus

Evo da bude sve posteni, Ljubo je upravo objavio da jos uvjek nije zavrsio master na UDGu, fali mu rad. Ne znam sta misli da je time postigao sem jos vise umanjio svoje reference

Morpheus
Gost
Morpheus

Ajde da rijesimo.ove rekla kazala rasprave , pogeldajte njegovu zvanicnu biografiju. Najvisa diploma koju ima je master sa UDGa, nikada se nije skolovao niti zivio u Americi. Zvanicni podaci, bez rekla kazala. A za engleski, koji je u najbolju ruku prosjecan, su mu se dosta smijali po twitteru, sto je isto lako provjerljivo

Ljubomoran_sam
Gost
Ljubomoran_sam

Prvo treba da znas da je diplomirao na FPN u Beogradu i nije je kupio kao ova druzina iz nove vlasti u Budvi. Kakve veze ima gdje je covjek magistrirao, njegovo pravo. Dugo je boravio u Gruziji oko god i skolovao se na MC Institutu u SAD u, isto oko godinu. Svake veceri odrzava uzivo razgovore na engleskom sa vrlo… Više »

Morpheus
Gost
Morpheus

@Ljubo(moran) vidjeh ti objavu na FB u kojoj pise sve ovo isto. Da bila je ta prozivka na Twitteru za engl ali bilo je i dosta gresaka koje ti niko nije podvukao. Primjera radi , ne kaze se my 5 cents kako ti tvitujes, , idiom je my two cents a.l i inace ti je tecnost vrlo osrednja. A za… Više »

Crni
Gost
Crni

Odmori malo druze

Morpheus
Gost
Morpheus

Ljubo UDG

Dorijan Brkan
Gost
Dorijan Brkan

URA botovi ponavljanje ne čini istinu. Čovek je završio FPN u Beogradu, doškolovao se u Evropi i Americi. Govori pet jezika. Živeo po svetu. Objavljuje ga Njujork Tajms. I vi ste se našli da ga prozivate. E kakvija budala

Morpheus
Gost
Morpheus

Dorujan imas Ljubovu zvanicnu biografiju pa pogledaj. Najvisa akademska diploma koju ima je master sa UDG-a! NIKAD se nije skolovao u Americi nego je bio na nekim seminarima a to nije akademska diploma niti ulazi u formalno obrazovajje. I nije tacno da prica 5 jezika vec mu se na twitteru svi.smiju zbog loseg eng jezika

Fandjo
Gost
Fandjo

Filipovic je magistrirao na UDGa u Americi je samo bio na ljetnoj skoli i nikad nije zivio tamo

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Сл. године су вандредни избори.
Срби ће да руше ДФ.

Batrić
Gost
Batrić

A odmori jedan dan od pisanije Filipe

Boro
Gost
Boro

Sve će njih poslati u zaborav osnivanje Crnogorske patriotske stranke

Komitita
Gost
Komitita

Oce li vas bit’ 6 patriJota po opcini?

Laki
Gost
Laki

Oni na brojnim primjerima pokazuju da će biti gori od DPS-a.Pozivaju na ukidanje medija,pozivaju preletače iz DPS,što je ,jako bi Demokrate i MANS rekli,politička korupcija,prijete suđenjima,a zna se kakav je red stvari u sređenim pravosuđu.Sultan umjesto sultana.

Loš
Gost
Loš

U Zapadnoj Evropi demohrišćanstvo znači njegovanj demokratskih i hrišćanskih principa,a ne odlazak na konsultacije kod biskupa.Sem toga ,u ovom slučaju to bilo smo na papiru ,a u stvarnosti će biti velikosrpska.

Mi smo
Gost
Mi smo

Vikni Filipovicu na slijedecu besjedu popa. Reci mu nije samo Srpska i Crnogorska i moja. Pa ce se popravit. Ili povedi geometra pa mjeri.

Betoven
Gost
Betoven

Filipovic je pametan momak. Ali sta je lose u tome da se odlabi DF. Analogija sa Lekicem ne stoji. Krivikapic ce po svoj prilici djelovati sa pozicije premijera.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Sad će ravnogorska demokratija,veselo veselo,dolaze bolji dani?Đe ima da se kupi jedna šubara?

marius
Gost
marius

Ako se sad CRNOGORCI ne organizuju, i naprave jednu pravu CRNOGORSKU partiju, vrlo brzo ni se strva nece znat. U pamet se CRNOGORCI. Sad je pravi vakat. Nek je vjecna nasa CRNA GORA !

el_guapo
Gost
el_guapo

Imami dovoljno nacionalistickih partija: DPS, SDP, Liberali, DF – ajmo za promjenu gradjanske opcije. Busanje u prsa nacionalnoscu i gradjanska ideja ne idu zajedno.

marius
Gost
marius

Zar nisu DPS, SDP, SD i URA po svom djelovanju bile gradjanske partije ? E vidjese sad na ovim izborima , kako divno prodjose. Skoro nas utulise.

Ana Nirvana
Gost
Ana Nirvana

@ el_guapo Prijatelju, kako su ti DPS i SDP nacionalističke partije? Hiljadu im se mana može naći, ali gradjanski koncept države to nije. U ime tih partija u Parlamentu i Vladi su bili i Srbi (Bobo Radunović i pokojna Beba Džaković), i Albanci (Nikola Gegaj) i Bošnjaci (Nuhodžić, Šehović, Bralić) i Hrvati (Marija Ćatović) – isti je slučaj i sa… Više »

Loš
Gost
Loš

Ne sprdaj se.

Bernini 🇮🇹
Gost
Bernini 🇮🇹

Za očekivati je srpsku diktaturu sa teokratskim uticajem tuđe Crkve u tuđe države!

mrkela
Gost
mrkela

Svaka crkva je sluškinja vlasti , srpska crkva je sluškinja srbijanske vlasti ! Što tu nije jasno ? Pročitaj četvrtu crkvenu zapovijest !

monty
Gost
monty

Srbijanska vlast je sluskinja militantne srpske crkve….

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Tacno, politicka scena ce biti kao u Srbiji , da se stidimo- Vulin, Babic ,Djuric, Martinovic, Brnabic…..
Steta samo sto nemamo i mi Micka Ljubicica.

Tek tako
Gost
Tek tako

Kako će onda da prelijecubiz svih stranaka. Samo da se dovate fotelja

Send this to a friend