Politika

Filsberger: Pogrešan je pravac boriti se za monoetničke zemlje

Pogrešan je pravac boriti se za monoetničke zemlje i jako je važno da država gleda u budućnost, a ne u prošlost, kazala je predsjednica Savjeta za ljudska prava Elizabet Tiči Filsberger na sastanku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. 

Povodom aktuelnih prilika povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti Filsberger je istakla da je slične probleme pratila i u drugim zemljama i da do rješenja nije lako doći jer sežu u istoriju.

Ona je takođe dodala da je Crna Gora zemlja koja je uspjela da se nosi sa tranzicijom mnogo bolje od nekih drugih u regionu.

Đukanović se na sastanku zahvalio na prilici da na najvišem nivou predstavi Crnu Goru na Savjetu za ljudska prava i potvrdi privrženost i partnerstvo sa Savjetom i punu posvećenost poštovanju ljudskih prava.

Uz čestitke za izbor na funkciju predsjednice, Đukanović je istakao podršku mandatu Savjeta i prioritetima predsjedavanja i pozvao Filsberger da posjeti Crnu Goru.

“Oblast ljudskih prava inspiriše politiku države, koja vidi svoj prostor u multilateralizmu kao platformi za snaženje uticaja malih zemalja, ali i kao dio pozitivne tradicije našeg društva senzitivnog na multietničnost i ljudska prava. Crna Gora takođe,  kroz proces pristupanja EU snažno radi na unapređenju sistemskog okvira, prevenciji kršenja prava i njihovom stalnom unapređenju”, dodao je Đukanović.

Na toj liniji on je poručio predsjednici Savjeta da je Crna Gora ozbiljan partner, posvećen principu univerzalnosti i beskompromisne borbe za očuvanje ljudskih prava.

“Crna Gora kao i druga društva ima izazove, ali da je u stanju da ih sama uspješno savladava u skladu sa praksama demokratskih evropskih društava”, zaključio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Tramp se ne slaze sa ovom gradjankom evrope..ako je pitate sto je po narodnosi sigurno nece znati…e svakoga li ptimamo i slusamo…

Jelko
Gost
Jelko

“Pogrešan je pravac boriti se za monoetničke zemlje”
– Ovo znači da u Crnoj Gori treba poštovai i prava drugih a ne samo Crnogoraca.

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Дако то Срби коначно укапирају, да нијесу посебни, да нијесу небески народ, да би ваљало да у ЦГ нека права имају и Црногорци, Хрвати, Албанци, Муслимани …

knn
Gost
knn

Takoje Jelko ali i ti drugi moraju postovati CG. Nigdje u svijetu neces naci da dio naroda zeli zlo svojoj drzavi kao u CG.

Sefket
Gost
Sefket

A zasto rastiriste SFRJ ako vam je toliko stalo do multi nacionalnih drzava. Licemjerstvo na kvadrat.

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Јесте они су криви.
Није крив Вучић, Шешељ, САНУ, СПЦ …
Брукање на квадрат.

DRaX
Gost
DRaX

A za diktatore??!

eu kolonija
Gost
eu kolonija

“pogrešan pravac boriti se za monoetničke zemlje”. a šta radi milo nego se bori za monoetničku zemlju gdje se svi koji nisu crnogorci a najviše srbi kažnjavaju tako što nemaju pristupa državnim radnim mjestima jer se ne izjašnjavaju crnogorcima

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Како да имате приступ када машете заставама стране државе, кличете страној држави, палите заставе Црне Горе?
Кад Руси почну запошљавати Американце у државну службу, и ми ћемо вас.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

vidiš bitno je da se ja I ti slažemo da su srbi u crnoj gori građani drugog reda.

Send this to a friend