Politika

Forca: DPS ranije tražio poziciju predsjednika Opštine, šaljući poruku da Albanci nijesu sposobni da vode grad

Ulcinj

Misleći da će nastaviti viziju razvoja Ulcinja, Forca je stupila u formalni odnos DPS-a, koji je nastupao u ime tradicionalnih partnera, nakon čega su nastali nerazumni predlozi, sujetno i neznaveno vođenje gradom, saopšteno je danas iz Force. Uoči izbora 2018. godine, dodaju, obećano je da nema razvoja ako DPS ne dobije poziciju predsjednika Opštine, šaljući tada a i sada i određenu poruku glasačima da Albanci nijesu sposobni da vode i razvijaju svoju opštinu.

<<<DPS i tradicionalni koalicioni partneri: Nastavljamo razvoj Ulcinja>>>

“Početak saradnje sa DPS seže od parlementarnih izbora 2016. godina, kada je Forca imala poziciju predsjednika Opštine Ulcinj. Tada smo imali dobru saradnju sa Vladom Crne Gore i nju formalno i podržavali. Naša vizija je bila jasna: težili smo ka razvoju grada i konsolidaciji opštinske administracije i njenih servisa”, navode iz Force.

<<<Forca izlazi iz lokalne koalicije u Ulcinju, predsjednik Skupštine podnosi ostavku>>>

U tome su i uspjeli i pored, kako ističu, raznih apetita i opstrukcija od tadašnjih partnera tradicionalne koalicije.

“Uoči izbora 2018. godine, obećano je da nema razvoja ako DPS ne dobije poziciju predsjednika Opštine, šaljući tada a i sada i određenu poruku glasačima da Albanci nijesu sposobni da vode i razvijaju svoju opštinu. Mislili smo da će da nastave našu viziju razvoja, i stupili smo u formalni odnos sa DPS-om koji je nastupao i u ime drugih tradicionalnih partnera. Ostavili smo im gotove projekte, ugovorene kreditne aranžmane i konsolidovan sistem rada, i bili spremni da učestvujemo u ostvarivanju strateškog plana grada i vizije razvoja”, ističu u toj partiji.

Ubrzo su počeli nerazumni predlozi, a ta “diferencijacija vizija i ličnih svojstava naših predstavnika u Opštini nastala na samom početku”. Čak i u tokom rasprava u Skupštini se moglo uočiti da su, dodaju, imali bipolarnu koaliciju u kojoj su bili DPS sa tradicionalnim partnerima na jednoj strani i Forca na drugoj strani.

“Tako je bilo i na sastancima koalicije na kojima smo mi došli spremni za pravilan tretman i problema i rješenja, a ne za prosto dizanje ruku i aminovanje nejasnih akata, nejasnih obećanja i interesa tokom izolovanih sastanaka tradicionalne koalicije na kojima mi niti smo pozvani niti bismo učestvovali. Nedostatkom volje ugovarača, prestaje i ugovor. Ostaje na snazi drugi — formalan ili neformalan — sporazum između DPS-a i tradicionalnih partnera, o čijoj volji, razlozima i viziji, odlučiće građani na izborima”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend