Politika U Ulcinju

Formirana koalicija albanskih partija; Đeljošaj: Kada su se udružili, Albanci su uvijek uspjeli

U Ulcinju je danas potpisan sporazum za formiranje Albanske liste Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj. Ovu listu, koja će se kandidovati na parlamentarnim izborima 30. avgusta u Crnoj Gori, čine Demokratski forum, Nova demokratska snaga „Forca”, Građanski pokret „Perspektiva”  i Unija Tuzi.

Predsjednik Opštine Tuzi i jedan od potpisnika ovog Sporazuma, Nik Đeljošaj, kaže da je došlo vrijeme da albanski glasači vrše diferencijaciju albanske politika, te da je ova koalicija  najbolja, najjedinstvenija i naj sveobuhvatnija alternativa.

“Osim toga, bez ikakve dileme, smatram je nastavkom ujedinjenja u Malesiji – Tuzima. Tako da nam ova koalicija daje nadu i optimizam da ćemo, uz podrsku i pomoć dijaspore i cjelokupnog albansskog korpusa, 30. avgista izaći kao pobjednici”, istakao je Đelojošaj.

Kako je doao, njihov nacionalni apel je – nijedan glas za tzv. građanske stranke!

“Albanski glas samo za Albance, za najbolju listu, za našu koaliciju! Našom pobjedom čeka nas ogroman posao i odgovornost, da svi zajedno popravimo privredni razvoj albanskih područja! Da povratimo vođenje Ulcinjom i Gusinjem! Da povratimo imovinu i da faktoriziramo te integrišemo Albance u svim nivojima, da dajemo kljucni doprinos Crne Gore u Evropskoj uniji!

Uvijek kada su se udružili, Albanci su uvijek uspjeli! Model Tuzi je najbolji i najaktuelniji primjer! Ubijeđeni smo da će naša pobjeda ‪30. avgusta biti nasdtavak neprekidnih pobjeda Albanaca podržani i od dijaspore i albanskog korpusa”, naglasio je Đeljošaj.

Iz FORCE porućuju da je ova sveobuhvatna koalicija politički je faktorisana na svim oblastima nastanjene Albancima u Crnoj Gori, od Dacaja do obale Bojane.

“Ova koalicija glavnih albanskih partija u Crnoj Gori nije slučajna, već́ se nastavlja nakon uspjeha Koalicije „Albanci odlučno” i uspjeha političkog faktora u Tuzima. Formirana je u interesu građana s ciljem maksimalizacije glasova Albanaca u Crnoj Gori.  Posebna zahvalnost ide našoj dijaspori i drugim akterima koji su insistirali na stvaranju zajedničke liste koja će omogućiti dostojanstveniju i potpunu zastupljenost našeg naroda u Skupštini Crne Gore. Svakako, ova koalicija ostaje otvorena za saradnju u ostvarenju tog cilja”, saopšteno je iz FORCE.

Sporazum su potpisali Nik Đeljošaj iz Albanske Alternative, Nazif Cungu iz Nove demokratske snage „Forca”, Nikola Camaj iz Demokratskog saveza Albanaca, Amir Holaj iz Građanskog pokreta „Perspektiva” i Fadil Kajošaj iz Unije Tuzi.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Albanci i jesu slozan narod ,a mi daleko od svake sloge.

Maki
Gost
Maki

Tako treba i srbi da se söoze.

Mldo
Gost
Mldo

Nacionalne stranke bilo srpske alb musl nemaju buducnost …kod pametnog naroda…one samo nude prosperitet vodjama tih stranaka jer imaju vise izvora finansiranja pogotovo onaj van cg.na koji racunaju..a vi narode beeee beee izborite se da vodje zive kao sultani.

Danko
Gost
Danko

Odvojite vise te teritorije da se konacno podijelimo evo mi Crnogorci nemamo nista protiv.

Božidar
Gost
Božidar

Tako je Danko i već vidim neke države koje bi ih odma priznale.

Jasmina
Gost
Jasmina

A DPS, sto sa njim.

imunitet
Gost
imunitet

A maske? A distanca? Da li ce biti kaznjeni?

Lipovo
Gost
Lipovo

Sve partije nacionalne ili nacionalističke, a DPS njeguje različitosti i građanski koncept. Bojim se da ubuduće njemu ne bude trebao princip afirmativne akcije.

Milješ
Gost
Milješ

Evo prilike Zengi da oduva Niku

Milje
Gost
Milje

Napred Zenga

Tuzi
Gost
Tuzi

Ova kolicija je vještačka, Nik je manipulator veliki, Ulcinju neće dobiti očekivani broj glasova jer je veliki šovinista, Ulcinj ima svoje Predstavnike Zegu i Đeku.

Karl
Gost
Karl

Ovaj Djeljošaj kao da zastupa nekog drugog iz našeg susjedstva, previše šalje poruka koje upućuju na to, posebno za Dan državnosti. Ne bi se reklo da je to albanska politika, liči na neku drugu školu

dvije liste
Gost
dvije liste

Ima i druga lista DUA-DP

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

ko za nika da glasa mozda samo ulizice i familija pa on u koakiciji sa aljeksom koji bi muslimane i albance ka risto istrijebio, pihhhhhhhh

Domacin
Gost
Domacin

Rekla dijaspora bogami-crnogorci dozovite se u pamet!!!

Vava
Gost
Vava

Dogodine u Skadar

Ini
Gost
Ini

Bogami ako korona nastavlja ovako necemo moci dogodine u Skadar

Send this to a friend