Politika

Formirana radna grupa koja će odgovoriti na sve izazove održavanja izbora u doba korone

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti NKT, predstavnici državnih institucija i nevladinih organizacija koje se bave izbornim procesom saglasili su se na današnjem sastanku da udruže napore u pronalaženju odgovora na sve izazove koje donosi izborni proces u situaciji proširene infekcije koronavirusom.

U skladu sa tim formirana je radna grupa od predstavnika NKT, nadležnih institucija i civilnog sektora koja je odmah počela rad u cilju sagledavanja svih izazova ovog značajnog procesa i pripreme smjernica i obavezujućih uputstava za sve aspekte održavanja izbora u uslovima pandemije koronavirusa.

“Na sastanku su analizirani su izborni procesi održani u više država u ovim okolnostima sa ciljem korišćenja najboljih praksi i uporednih iskustava. Imajući u vidu inicijativu koja je već pokrenuta iz Skupštine Crne Gore iskazana je spremnost da se NKT odazove pozivu parlamenta, kao ključne adrese za politički dijalog u Crnoj Gori, i da predstavnici NKT učestvuju u dijalogu na ovu temu sa svim zainteresovanim i odgovornim političkim subjektima.
Učenici su se saglasili da glavna snaga leži u širokom partnerstvu na dobrobit cijelog društva”, saopšteno je iz Vlade.

Nepodijeljeni interes svih učesnika u dijalogu je očuvanje zdravlja i životâ građana u izbornom procesu koji je ustavna obaveza i pravo – konstatovano je na sastanku.

I ovim putem NKT je jasno iskazao otvorenost i spremnost za komunikaciju i saradnju sa svim konstruktivnim i odgovornim subjektima i pojedincima sa ciljem očuvanja zdravlja i života građana, uz istovremeno očuvanje ustavne obaveze i prava za održavanje izbora.

U radu sjednice učestvovali su, pored predsjednika NKT Milutina Simovića, članovi NKT ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, direktor Instituta za javno zdravlje prof. dr Boban Mugoša i pomoćnik direktora dr Senad Begić, u ime Državne izborne komisije predsjednik Aleksa Ivanović i članovi Nataša Pešić i Milisav Ćorić, u ime Agencije za sprečavanje korupcije v.d. direktora Savo Milašinović, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović, te u ime civilnog sektora Dragan Koprivica (Centar za demokratsku tranziciju – CDT), Zlatko Vujović (Centar za monitoring i istraživanje – CEMI), Zoran Vujičić (Građanska alijansa – GA) i Milena Bešić (Centar za demokratiju i ljudska prava – CEDEM).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovcenska
Gost
Lovcenska

Mila proglasit za dozivotnog preśednika i uvesti jednopartijski sistem da se vise ne trose pare i gubi vrijeme na price o cetnicima i partizanima ! Ukinuti sve vjerske organizacije a popove i odze izvesti u srbiju, bosnu, hrvatsku, tursku…. ! Da pocinemo od promovisanja zabluda i raznih drugih anticivilizacijskih manipulacija !

Tako je
Gost
Tako je

Tako je botino.. Ljubi te bat

Lovcenska
Gost
Lovcenska

tako, tako#Bot ili ne, broj lajkova je odlican ! Ima nesto u komentaru sto se ljudima dopalo ! Da se nadamo da je to ovaj drugi dio komentara, ako je prvi, nista od ovog drugog !

WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

Evo ti “kufer” za to

Vanja
Gost
Vanja

I onda narod da se kolektivno preseli u Ulan Bator, ne misliš valjda da nas ostaviš u takvoj državi da živimo?

Dadada
Gost
Dadada

Hahahaha

GtaBrasil
Gost
GtaBrasil

Hoće li objaviti birački spisak? Sumnjam,a sumnjam i da će ti NVO privjesci postaviti to pitanje

Tako je
Gost
Tako je

Nvo nema nadleznost, samo NTK..

Gigi
Gost
Gigi

Pa čemu služe?

Ko je ko
Gost
Ko je ko

Kolika je plata ?

...
Gost
...

Oni ce to za Dz😁😁😁

ElPatron
Gost
ElPatron

Jos jedna kradja na pomolu 🤣

Lida
Gost
Lida

Tako se to radi a ne kao oni u Srbiji .Crna gora je ozbiljnija sto puta od Srbije.

Tako je
Gost
Tako je

Kako nije, CG je corona free..

Memba
Gost
Memba

Hahahaha. A što to moraju izbori u sred pandemije i što to mora Milo na silu da pobijedi? Sve može da crkne, ali on mora da obezbijedi fotelju.

Tako je
Gost
Tako je

Ma pusti ga, sta ce mukica, ima kredite za vrat, pa da to poklopi i bice sve ok..

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Pametan covjek uci na tudjim greskama. Bolje da ste pogledali sta su izbori i 20000 ljudi na derbiju donijeli Srbiji. Da sacekamo da se situacija sa virusom malo smiri, pa onda. Ovako zurimo, a sto je brzo to je i kuso.

Mirko
Gost
Mirko

Nosite olovke sa sobom

Iz Rastove
Gost
Iz Rastove

Neka oni operu ruke I stave maske sa ocalima za sunce da ih ne poznamo

Send this to a friend