Politika

Francuska želi da ojača partnerstvo sa Crnom Gorom

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas državnu sekretarku pri Ministarstvu vojske Republike Francuske Ženevjev Darijesek.

Pohvalivši tradicionalno dobre i prijateljske odnose Crne Gore i Francuske, predsjednik Brajović je izrazio zainteresovanost za intenziviranje političkih kontakata na visokom nivou i unaprjeđenje saradnje u svim oblastima.

Uz zahvalnost na kontinuiranoj podršci Francuske u dostizanju strateških ciljeva Crne Gore, predsjednik Skupštine je istakao da je posebno važno da pristupanje država regiona ostane visoko na agendi EU.

On je sagovornicu takođe upoznao sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u zemlji, kao i ostvarenim napretkom na polju evropske integracije.

Državna sekretarka Ministarstva vojske Francuske je pozdravila prepoznatljive rezultate koje je Crna Gora postigla  u reformskim aktivnostima, dobrosusjedskoj saradnji i jačanju demokratizacije društva. Darijesek je upoznala predsjednika sa aktuelnom situacijom i prilikama u Evropskoj uniji i u tom kontekstu naglasila da Francuska želi da ojača partnerstvo sa Crnom Gorom i pomogne joj na putu ka EU.

Gošća iz Francuske je takođe istakla da je Crna Gora dragocjena za Francusku upravo zbog odličnih odnosa sa svim susjedima, što je posebno značajno za regionalnu stabilnost.

 

Send this to a friend