Politika

Gegaj: DPS spreman za samostalan nastup u Tuzima

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj ocijenio je da je njegova partija spremna za samostalan nastup na lokalnim izborima u Tuzima, koji su zakazani za 3. mart, naglašavajući da nije zabrinut najavom objedinjavanja dijela albanskih stranaka.

On je u intervjuu Pobjedi kazao da još nijesu razgovarali kako će izaći – samostalno ili u koaliciji.

“DPS je na zadnjim izborima izašla samostalno i ubjedljivo pobijedila, imajući u vidu da, trenutno, druga stranka po snazi u Skupštini Tuzi ima duplo manje odbornika od nas. Spremni smo i da samostalno nastupimo. Siguran sam u ubjedljivu pobjedu”, rekao je Gegaj.

Gegaj je naglasio da se ne bavi time ko s kim izlazi na izbore jer je siguran u pobjedu DPS-a.”Siguran sam zbog toga što je Crna Gora predvođena DPS-om i Milom Đukanovićem očuvala i učvrstila multietnički sklad i to u godinama kada su se u okruženju događali vjerski i etnički sukobi. To znaju građani Malesije da cijene jer su pokazali na svim dosadašnjim izborima gdje DPS ubjedljivo pobjeđuje na ovom području, kako na parlamentarnim, tako i na lokalnim i predsjedničkim”, ocijenio je Gegaj.

<<<AA i DSA formirali Albanski Forum: Ujediniti političku scenu na lokalnom i državnom nivou<<<

Albanska alternativa i Demokratski savez Albanaca saopštile su juče da su postigli dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Tuzima.

U pitanju su prvi istorijski izbori u toj opštini od kada je postala samostalna.

Gegaj tvrdi da su manjinski narodi uvijek su pokazali odgovoran odnos prema svojoj državnoj kući.

“Ali i Crna Gora predvođena DPS i Đukanovićem je pokazala čvrstu riješenost da poštuje i unapređuje prava manjina i izgrađuje građansko društvo. Dakle, očekujem apsolutnu pobjedu jer građani Tuzi i Malesije znaju da cijene sve što je DPS uradio na državnom i lokalnom nivou. Dovoljno je na državnom nivou pomenuti činjenicu da smo postali član NATO saveza, dio porodice najrazvijenih država Evrope i svijeta”, poručio je Gegaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

Svaka čast,gosopodine Nikola Gegaj,svuda samostalno.Na taj način onemogućite jajare i parazite da se šlepaju.Nijesam član DPS ali glasam Mila Đukanoivića,principijelno.Slavko Perović prije svega,ali bimu ga rabota.

Zef
Gost
Zef

Koji poltroncic, nidje projekta da se realizuje, samo presipa iz supljeg u prazno.

Tvoje ogledalo
Gost
Tvoje ogledalo

Zefe, najbolje bi bilo da vidiš koji si ti poltron, odnosno kome ti služiš, pošto, valjda sebe poznaješ bolje od Nikole.

Send this to a friend