Politika

Gegaj: Husović, Đeka i Zenka s pravom odbili troglavu koaliciju

Nikola Gegaj

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj ocijenio je u izjavi za Pobjedu da su lideri Bošnjačke stranke i albanske koalicije s potpunim pravom odbili poziv troglave koalicije za ulazak u vladu. Gegaj je dodao da većina manjinskih partija nije nasjela na poziv koalicije koja je favorit crkve sa stranim predznakom i koja svoju vlast sastavljau manastirima.

“Lideri ovih snaga Rafet Husović, Fatmir Đeka i Mehmet Zenka su bili dovoljno jasni u njihovim izjavama koje bez rezerve pozdravljam. Oni su rekli da nikada manjinski narodi u Crnoj Gori neće biti u vlasti sa onima koji nijesu u stanju da se iskreno zakunu da rade na očuvanju njenih državnih i nacionalnih interesa, koji neće braniti prozapadni kurs naše države, koji će odmah pristupiti poništenju priznanja države Kosovo, koji će imati jednogi jedinog iskrenog međunarodnog partnera Rusiju, koji će narušiti dobre odnose sa susjedima”, kazao je Gegaj.

Prema njegovim riječima, manjinama je potrebna vladavina prava, građansko organizovanje i maksimalna tolerancija političkih snaga na vlasti za sva ljudska prava i slobode, kao i ekonomska ponuda u pravcu prosperiteta.

“Da li politički subjekti koji sad čine ovu troglavu koaliciju, a koji su dobro poznati crnogorskoj javnosti, ulivaju povjerenje partijama manjinskih naroda? Ne. Za manjinske partije nema mjesta gdje se Albanci, Bošnjaci nazivaju pežorativnim imenima, nema mjesta gdje se poništava evropska i evroatlantska budućnost Crne Gore”, rekao je Gegaj.

A od takvih napada, kako navodi, nijesu pošteđeni ni Crnogorci ni Hrvati.

“Ne treba zaboraviti da je predizborna retorika građena i protiv priznanja Kosova, što smatramo daje potpuno protiv naših dobrosusjedskih odnosa. Treba napomenuti da manjine plaši i to što je tročlana koalicija favorit jedne crkve sa stranim predznakom, gdje manjine ne vide sebe, da se sastanči u manastirima te iste crkve, ostavljajući utisak da bi Cma Gora na takav način mogla da se pretvori u svojevrsnu teokratiju poput Irana”, navodi Gegaj.

A što se tiče drugih subjekata, kako navodi Gegaj, koji žele saradnju sa partijama manjina, “ja bih im poručio da manjinama odgovara da se i ubuduće sačuvaju sva postignuta dostignuća Crne Gore kao moderne građanske, multinacionalne, multikonfesionalne i multikulturalne države, načela koja su ovjekovječena Ustavom Crne Gore iz 2007. godine i dosadašnjim napretkom Crne Gore.”

“Za kraj ću se ponovo osvrnuti na riječi Meše Selimovića: “Na nama se lome talasi istorije kao na grebenu””,  zaključio je Gegaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tivat
Gost
Tivat

Df im je prošle izbore ponudio da ih podrže da manjine same imaju Vladu, ministra sve… odbili su.
Sada i ako im ne trebaju zovu vas u Vladu.
Vi odbijate i to je to..
Ali to pokazuje da df nije ni približno nacionalistička partija

Kardinal
Gost
Kardinal

….jos da si pratio izjave i ponasanje DF-a prema manjinama svih ovih godina,promijenio bi misljenje…

rahatluk
Gost
rahatluk

Ovaj gospodin Gegaj je razočaran. Vidi mu se jer nije više vlast.

Asocijacija
Gost
Asocijacija

Troglava koalicija = troglava AŽDAJA.

Mi smo
Gost
Mi smo

Troglava koalicija: zakonodavna, izvrsna i sudska vlast? Shvatam problem ovih stranaka. Nece sa liderima DF. Ali ucescem u vlasti kontrola bi bila veca i sputavali bi neozbiljnost istih. Mislim da ce vise izgubiti nego dobiti ukoliko vlast cak i tehnicki odradi najavljen posao. Kocka je to. Neke sada marginalne stranke ucescem u vladi mogu da se nametnu kao alternativa. Narocito… Više »

Tuzanim
Gost
Tuzanim

Podji ti sa njima, jer mi dobro pamtimo 7 Bataljon 1999 godine, nama mjesto medju njima nije, niti će ikada biti

Mi smo
Gost
Mi smo

Kako god okrenes vazda su krive manjine. Ove stranke su se bas preplatile na DPS. Nase a tudje.

Dal je moguce
Gost
Dal je moguce

Gegaj preletac da drzi nekom lekciju o principijelnosti ?

Polako Te
Gost
Polako Te

Uopste nijesu bitni.Sa njima ili bez idemo dalje.Nas cilj je jasan.

delboj
Gost
delboj

Znamo za vas cilj. Jasno kao dan, Velja Srbija. Samo cemo jos da vidimo sto na to kazu izmanipulisani glasaci URE. Glasaci, ne ovi potkupljeni politicari koji ih predstavljaju.

Darina
Gost
Darina

Jasno i precizno. Bravo !!!

Send this to a friend