Politika

Gegaj: Ideja lidera DF-a ima političku pozadinu

Gegaj

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj ocijenio je u izjavi za Pobjedu da inicijativa lidera Demokratskog fronta o “otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske” ima isključivo političku pozadinu.

Gegaj je dodao da postoji jasna razlika između te inicijative i one koju je objelodanio premijer Albanije Edi Rama, koji je predložio otvorene granice između Makedonije, Albanije, Crne Gore i Grčke.

“Rama je to uradio kao premijer Albanije i nije učinio da bi dobio sitne političke poene. Učinio je to prvenstveno iz ekonomskih razloga, jer sve te države izuzetno sarađuju nasvakom polju. Cilj je slo bodno kretanje ljudi, robe i kapitala, da ne bude dugih čekanja na granici.Na kraju svi imamo zajednički cilj ulazak u Evropsku uniju u kojoj su granice potpuno otvorene”,  rekao je Gegaj.

On ističe da Mandić i Knežević nemaju većinsku podršku građana da u inostranstvu iznose inicijative koje po Ustavu pripadaju premijeru ili predsjedniku države. Predsjednici NSD-a Andrija Mandić i DNP-a Milan Knežević pokrenuli su inicijativu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Gegaj je odbacio teze lidera DF-a o “opasnosti koja Crnoj Gori prijeti od projekta takozvane velike ili prirodne Albanije.

“Mislim da im je bolje da pokušaju da saniraju svoje partijske, unutrašnje, kao i druge opozicione probleme, nego što troše vrijeme na bespredmetnom podizanju tenzija među građanima Crne Gore, pokušavajući da zloupotrijebe multinacionalni i multivjerski sklad, koji nije od danas, nego od pamtivijeka. Teza o prirodnoj Albaniji je anahrona i kao takva neprirodna, jer živimo u vremenu kada balkanski narodi čine zajednice raznih država i samim tim nema nacionalne države na Balkanu”, rekao je Gegaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Gegaj sve ti vjerujem….ka da si milo

Ja Ti
Gost
Ja Ti

Sad kad prepunismo ljubavi🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Bravo Gegaj sve si objasnio, Rama je to onako prijateljski otvorio… A ovi proklete im duše da provociraju prijatelje Crne Gore. Nema druge…

Send this to a friend