Politika

GI “21. maj”: Milatović napuštanjem PES-a ubrzao proces preuređenja i novih konflikata

Građanska inicijativa "21.maj"

Jakov Milatović je napuštanjem Pokreta Evropa sad ubrzao proces preuređenja i novih konflikata na crnogorskoj političkoj sceni, saopšteno je iz Građanske inicijative “21. maj”.

Ističu da Spajićeva vlada ne može opstati uz sadašnju krhku parlamentarnu podršku.

“Očigledno je da, pored ekonomske krize i lomljivih javnih finansija, slijedi i period novog političkog vrtloga u Crnoj Gori. Već sada je izvjesno da je Spajićev PES, pored razlaza sa Milatovićem i njegovim pristalicama, u sukobu sa Demokratama i nesklon prekompoziciji Vlade na način kako je zamišljen u Vučićevom kabinetu. U tom smislu je očigledno i da je Mandić, uz dogovor sa Briselom, trenutno favorizovan od Spajića, za razliku od Kneževića”, navode iz GI “21.maj”.

S druge strane, kako kažu, opoziciona URA je i dalje na Vučićevom povocu.

“Istovremeno, iza ovih podjela prepoznaje se i širi geopolitički sukob koji će se reflektovati na sastav izmijenjene Vlade. Naime, treba imati u vidu činjenicu da Crna Gora nema nikakvih šansi da postane članica EU dok se ne poraze politički akteri koji su pod kontrolom Vučića i putinovske agenture. U ovom trenutku, Spajić je evroatlantski lojalista nasuprot Milatoviću, Abazoviću, Kneževiću i nepouzdanom Bečiću. Pritom, Mandić može da bira između proevropskog konvertitstva sa povlasticama kao svojevremeno Kilibarda ili da završi političku karijeru kao još jedan otirač “srpskog sveta””, zaključuju iz GI “21. maj”.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
MorakovoTntMiloradVozi misko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Morakovo
Gost
Morakovo

Vraca se Dps na velika vrata! Nece pasti Crna Gora! 🇲🇪

Tnt
Gost
Tnt

Da je srece i da je naroda da valja GI-21maj bi bila vodeća CG partija

Milorad
Gost
Milorad

Nemate se cemu vi nadati kao ni dps

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Koja dobra analitika a sa kim ce te vi nesrece?

Send this to a friend