Politika

Glasanje odgođeno, Demokrate verbalno napadale Konjevića

Sjednica Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ponovo je juče prekinuta nakon dva i po sata rasprave, jer nije postignuta saglasnost o prijedlogu pravila o radu tog tijela i radnih odbora. Zbog najave Raška Konjevića (SDP) da neće podržati taj prijedlog, što bi značilo njegovo neusvajanje, predsjednik Odbora Branimir Gvozdenović odgodio je izjašnjavanje za narednu sjednicu, kako bi se obavile dodatne konsultacije, pišr Pobjeda.

“Nije dobar ambijent za glasanje. Daću još vremena kako bismo došli do rješenja”, kazao je Gvozdenović.

Prijedlog pravila, kao i organizacione strukture o načinu rada Odbora i radnih odbora, podnio je Centar za demokratsku tranziciju, a sačinio ga je na osnovu prijedloga Demokrata, ali i drugih saopštenih na prethodnoj sjednici. Milica Kovačević (CDT) apelovala je da se usvoje prijedlozi, kako bi se počelo sa radom što prije.

Konjević je najavio da neće podržati pravila o radu Odbora i radnih odbora, jer neće da krši član 65 Poslovnika, po kojem Odbor radi ako prisustvuje većina članova, a odlučuje glasovima većine prisutnih. On nije saglasan sa stavom u predloženim pravilima da Odbor radi ako prisustvuje 11 od 14 članova.

“Problem mi je da glasam za nešto što mi vrijeđa zdrav razum. Ne dozvoljavam da mi bilo ko objašnjava šta je kvorum za rad, a šta za odlučivanje. Za to vam ne treba uvod u pravo, nego da ste prohodali”, rekao je Konjević, ističući da Odbor može da radi i ako je prisutno devet članova.

Demokrate, koje su na početku sjednice kazale da podržavaju svaki njegov prijedlog, verbalno su se više puta obrušile na Konjevića.

“Pretjerane su i neutemeljene kritike koje se čuju iz opozicije. Prave se akrobacije i opstrukcije. Konjević se interesuje za pravila nakon godinu rada Odbora”, rekao je Momo Koprivica (Demokrate).

“Ne vidim razloga za nervozu. Sa kim ste ovo dogovorili, pošto sa mnom nijeste”, pitao je Konjević.

Koprivica ga je pozvao da se ne bavi insinuacijama, nego da kaže “ko je, šta, gdje i sa kim dogovarao”.

“Ne možete reći jer nemate dokaze”, rekao je Koprivica, nakon čega je Gvozdenović kazao da bi mnogo lakši rad u Odboru bio ako bi opozicija dolazila sa jedinstvenim stavom na sjednice.

“Nema rasprave između mene i Vas, niti mene i gospodina Koprivice, ovo je rasprava o materijalu koji sam, za razliku od vas i Koprivice, dobio sat prije sjednice”,  rekao je Konjević Gvozdenoviću.

Znam kako je ovo dogovoreno, dodao je on, jer onaj ko je ovo dogovarao danas me je zvao, ali nijesam od onih koji će o tome javno da pričaju. Koprivica je još oštrije verbalno napao Konjevića, poručujući da je u pitanju “opstrukcija rada Odbora od onih koji bi, vjerovatno, na mig sa ove ili one pozicije, za možda ministarsko mjesto, odustali od te opstrukcije”.

“Sasvim je jasno iz kog grma dolazi opstrukcija. Ne samo iz jednog, već iz onih koji bi trebalo da ostvare određenu koordinaciju, jer se do opstrukcije dolazi združenim djelovanjem”, kazao je Koprivica.

“Suzdržaću se ponovo od odgovora. Umio bih, ali neću. To što ste bili malo politički brzopleti i neiskusni, pa ste se izjasnili prvi da ste zadovoljni tekstom, a potom je i Marta Šćepanović (DPS) rekla da je i ona zadovoljna a ja bio nezadovoljan, nemojte da se ljutite na mene. Nakon svih kvalifikacija o meni, bez mene ne možete ništa da izglasate”,  rekao je Konjević.

“Konjević je bio zadovoljan sa DPS-om kad se radilo bez pravila i tokom 18 godina obavljanja vlasti”, kazao je Koprivica.

Ne gledamo na Vas kao na ličnost, već člana Odbora. Nemojte sebi davati težinu koju nemate rekao je Koprivica, nakon čega je Konjević ponovio da neće odgovarati Demokratama i podsjetio ih da nije učestvovao u radu Odbora od hapšenja Nebojše Medojevića.

Članovi Odbora saglasili su se o tome da se formiraju radni odbori umjesto radnih grupa ili pododbora, da su svih sedam radnih odbora ravnopravni, kao i da imaju rok do 15. oktobra da predlože nacrte zakona i model za nadzor implementacije dogovorenih rješenja, ali ni o tome nijesu glasali.

Članovi Odbora danas će se sastati sa direktorkom Direktorata za Zapadni Balkan za spoljne poslove. Sastanak će biti u podne, a planirano je da traje 45 minuta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mne-more
Gost
mne-more

srboopozicija je sramota CG,Više oči no zuba.Manjina oće u tuđoj zemlji pokusava zemlju zapalit.Vlast ćuti?

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Bili bi zanimljivo vidjeti ovu neprincipijelnu koaliciju kako vodi Državu. Kao veslači koji veslaju svak na svoju stranu. A neki i šijaju.

gwido
Gost
gwido

Mene raduje sto dolazi vrijeme da te sramota ako imas ikakve veze sa politikom bilo vlast ili opozicija,najveci poltroni danasnjice

Srna
Gost
Srna

Dok se ne obračunaju verbalno zbog fotelja ništa uradili nisu.E ko je nama u politici
Pi

Silvana
Gost
Silvana

Oce oni svi da budu blize Dps-u,nego ne zele to da priznaju

Kasija
Gost
Kasija

Sve ide ka tome da Demokrate oce sa Dps-om

DragoNK
Gost
DragoNK

Opozicija jos jednom dokazuje koliki su neradnici i koliko ne žele nikakakav pomak da naprave,samo znaju medjusobno da se prepucavaju

Velimir
Gost
Velimir

Jake opozicione elite da te stomak zaboli!

Rakun
Gost
Rakun

Jasna je naredba DPSa vecini opozicije da miniraju funkcionisanje odbora da se nista ne bi promijenilo I da ostane isti zakon kao I do sada. Promjene ustava svadje podmetanja sve je to iz iste kuhinje I istog reditelja. Da bi DPS sebe amnestirao a ustvari DPS osmislja tu opstrukciju.

Bez Deja
Gost
Bez Deja

Vidji demokrate besss dejaaaa kako su se naduvaliii krsta miii

Marko
Gost
Marko

Svjestan je Koprivica da da oni ne mogu ni cenzus vise da predju, a izbori se blize

komarac
Gost
komarac

Demokrate doktori za sabotiranje odbora

Unico
Gost
Unico

Davno je shvaceno da su nesposobni za bilo kakav dogovor

marta
Gost
marta

E ako ova opozicija vise i sama zna sta oce,oni su se bas pogubili

Miško
Gost
Miško

Oce Demokrate da imaju vecu podrsku od strane gradjana, a da sa druge strane nista ne rade. Lako je neciji trud i rad negirati, a tesko preduzeti korake ka unapredjenju ove drzave.

Majka
Gost
Majka

Demokrate kao partija nista nijesu postigle, njih gradjani poistovjecuju sa bojkotom, opstrukcijom i losim rukovodstvom u opstinama.

crnogorka
Gost
crnogorka

Ima li smjesnijih likova od ovih Becicevih fudbalera?

Sara
Gost
Sara

E kakva nam je opozicija, nije ni cudo sto su vlast u opstinama gubili na prvim sledecim izborima, njihova netrpeljivost ce doci gradjanima glave

JunaK
Gost
JunaK

Jasno je da opozicija ne zeli da odbor funkcionise i da su od strane EU prinudjeni da budu prisutni i ucestvuju u radu

Ramiz_BP
Gost
Ramiz_BP

Ljubomoran je Konjevic jer su sad Demokrate mnogo blize Dps-u nego SDP

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Opozicija se opet svadja, nista novo, navikli smo se na to odavno

Komita
Gost
Komita

Ozbiljnije politicare u zimbabveu imaju

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

2 strane istr medalje,rasko je vec bio s dpsom a demokrate ce tek da budu

Liberal
Gost
Liberal

E tako mi te drzave dje izborne zakone propisuje momo bivsi seseljev radikal

Stefo12
Gost
Stefo12

Puno se demokrate busaju u prsa za nekoga ko plagira ideje od srdjana milica

Primorac
Gost
Primorac

Aooo,samo se nemojte poubijati oko tih fotelja

ПадаВлада
Gost
ПадаВлада

Црвени су превише неозбиљни за било какав одбор

обилић
Gost
обилић

Милов министар против министра у покушају од мила у покушају

БановићСтрахиња
Gost
БановићСтрахиња

Иста је то сорта ! И рашко и момо

Slavko
Gost
Slavko

Sto ove Demokrate u produzetku naziva partije nijesu jos dodalu,POZADINCI.

Mašan Perov
Gost
Mašan Perov

Raško je velemajstor za ovu družinu iz “Demokrata”. Žutokljunci i ništa više. Možete usvojiti 101 pravilo Demokrata, neće vam pomoći. Izbori se ne dobijaju na dan izbora , tupani, razaberite to.

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

SDP bruka i sramota za MNE. Niti smrde niti mirišu. Draginja, Krivokapić, Konjević,…. Pih.

Мудовиште
Gost
Мудовиште

Navijaju ovi iz CDM za demokrate Ljudi,Alooo😄😄😄😄

Мудовиште
Gost
Мудовиште

Ja mislim da viših prevaranata i lažova nidje nema ko u Demokratama!Sve neki sa naočarima,golobradi,sve neki stručnjaci a nijedno nema 25 g a toboš stručnjak.Bečić kao predvodi i kao on presjednik alooo???😄😄😄 E jada crnoga…😁😁

Ćotek
Gost
Ćotek

Neka blavore de, blavore 😻😻😻

Send this to a friend