Politika

Glavni grad će obezbijediti prostor za rad Podgoričkog kluba

Glavni grad će obezbijediti prostor za rad Podgoričkog kluba i drugu vrstu logističke podrške toj nevladinoj organiziji, čiji članovi i osnivači garantuju dodatnu afirmaciju pozitivnog političkog imidža koji Crna Gora ima u Regionu i šire, dogovoreno je tokom današnjeg razgovora gradonačelnika Glavnog grada Podgorica Ivana Vukovića a sa predsjednikom Upravnog odbora Podgoričkog kluba, bivšim predsjednikom Crne Gore, Filipom Vujanovićem, članom Podgoričkog kluba, bivšim predsjednikom Vlade Crne Gore, Igorom Lukšićem i generalnim sekretarom Podgoričkog kluba Ruždijom Tuzovićem.

Vujanović je u razgovoru naglasio da je osnovni cilj Podgoričkog kluba da da novi narativ Zapadnom Balkanu i da se kroz povezivanje i saradnju u oblastima ekonomije, nauke, kulture, inovacija i istraživanja ovom dijelu Evrope omogući oslobađanje od ustaljenog imidža nestabilnog i konfliktnog područja.

Klub je već počeo da radi u punom kapacitetu i 9. aprila će u Ulcinju organizovati forum “Nauka i inovacije Vizija 2030 za Zapadni Balkan“.

S obzirom na to da ova nevladina organizacija nosi naziv Podgorički klub, a da okuplja najuglednije ljude sa prostora Zapadnog Balkana, bilo bi obostrano korisno i afirmativno da stalna adresa Kluba bude u Podgorici.

Vuković je istakao da je povod susreta dobra ideja za dodatnu afirmaciju i kapitalizaciju pozitivnog političkog imidža koji Crna Gora, pa samim tim i Podgorica, imaju u Regionu i šire.

“Trudićemo se da logistički pomognemo inicijativu, da je dodatno afirmišemo, ali i da je valorizujemo na obostranu korist. Riječ je o ljudima od velikog ugleda koje okupljate u Podgoričkom klubu i jednako možete pomoći vi nama koliko i mi vama. Objedinjavanjem potencijala u oblastima koje želite da afirmišete dajući novi narativ Zapadnom Balkanu, moguće je nastupati i ka ostalim tržištima koja pokazuju interesovanje. Glavni grad je tu da vam pruži svaku vrstu logističke pomoći koja vam je neophodna u značajnom poslu koji radite i za Crnu Goru i za ostale države Zapadnog Balkana“, zaključio je gradonačelnik.

Podgorički klub je osnovan 1. februara 2019. godine, na inicijativu bivšeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i okuplja nekadašnje najviše državne zvaničnike iz svih zemalja Zapadnog Balkana.

Send this to a friend