Politika

U CG stižu De Niro, Šarma, a možda i Šakira

Crna Gora će biti domaćin četvrtog Global citizen foruma koji okuplja svjetske lidere, članove kraljevskih porodica, filantrope i slavne ličnosti.

Forum će biti održan na Svetom Stefanu 19. i 20. oktobra pod pokroviteljstvom premijera Crne Gore, Duška Markovića, a među potvrđenim učesnicima su slavni glumac Robert de Niro, čuveni pisac i motivacioni govornik Robin Šarma i supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, aktivistkinja za prava žena i advokatica Šeri Bler. Među još nepotvrđenim učesnicima su pjevačica i ambasadorka dobre volje UN Šakira.

To je najavljeno na sajtu globalcitizenforum.org. 

Forum globalnog građanina, koji je osnovao Armand Arton, stvoren je da se fokusira na globalne izazove i mogućnosti vezane za migracije i koncept globalnog građanstva iz perspektive pojedinaca i vlada.

Global Citizen Forum nudi ekskluzivnu priliku da se sastanu i razmijene ideje sa globalnim liderima, filantropima, vizionarima u industriji i poznatim ličnostima. U toku dva dana učesnici će saznati o globalnim izazovima sa kojima se danas suočava svijet i njeguju odnose koji mogu dovesti do odgovora.

Tema ovogodišnjeg foruma biće “Mogućnosti u doba neizvjesnoti”.

Kako je pojasnio Arton, osnivač Foruma, učesnici će raspravljati o inicijativama, praktičnim koracima i velikim odlukama neophodnim u doba neizvjesnosti.

“Svijet svjedoči političkoj i ekonomskoj neizvjesnosti bez presedana. Tehnologija, novi načini komunikacija i mijenjanjuća očekivanja preoblikuju živote ljudi. Društva i zajednice se samostalno organizuju i jedni sa drugim komuniciraju na potpuno nove načine. Tradicionalne politike i stara savezništva su ozbiljno dovedena u pitanje. Lični identiteti su fluidniji nego ikada ranije”, kazao je on.

Pored gore navedenih, učešće na Forumu potvrdili su: bivši generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Annan, bivši predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Baroso, generalna direktorica UNESCO-a Irina Bokova, premijer Antigve i Barbuda Hon. Gaston A. Brovne, Grammi nagrađivani muzičar Viclef Jean, penzionisani general SAD Vesli Klark…

Prethodni forumi su održani u Dubaiju, Torontu i Monaku sa velikim uspjehom i kritičnom pohvalom.

A.Rahović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AntivirusMNE
Gost
AntivirusMNE

Dobro došli i dobro vam činjelo

Marko
Gost
Marko

I ja dolazim, objavite to obavezno

AntivirusMNE
Gost
AntivirusMNE

Marko, koja vajda od tebe, no hajd

FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Dragane ziveces mi kao papagaj ?

FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Oli pustat ti mene poruke. …….

Budvanin
Gost
Budvanin

Pa ovo je zaista sjajno. Ja kontam da ce od Septembra svim građanima CG zbog ovih posjeta skociti plate bar 30 %. Nema sumnje da ce biti tako siguran sam

FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Draganova ćerka bogata je kao i on. ….prestavlja se castel nuovo ili bokeljka imaju para o brat joj ima para bogati su vazda bili. ……pozdrav. …..mozda se rodi ljubav na catu između milana i nje. ……..

Virus
Gost
Virus

Ko finansira to ?

AntivirusMNE
Gost
AntivirusMNE

Virus, biće dovoljno za tvoj bensedin

Svemir
Gost
Svemir

Sakira mozda a mozda i Pikee pa mozda dovede i Mesija a Mesi povede Suareza posto su dobri drugari itd itd a na kraju Sakira otkaze i ne dodje niko

AntivirusMNE
Gost
AntivirusMNE

Svemir, bito je da si ti tu sa paradajzom

Send this to a friend