Politika

Gojko Perović tvrdi: Nijesam smijenjen

Foto: MCP

Rektor Cetinsjke bogoslovije Gojko Perović demantovao je tvrdnje da ga je sa te pozicije smijenio mitropolit Joanikije.

<<<Beogradska patrijaršija smijenila Gojka Perovića i poslala ga u Podgoricu<<<

“Nema nikakvih smjena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu donijeti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada”, rekao je Perović za Radio Svetigoru.

“Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: “Neka nam je svima Bog na pomoći””, kazao je Perović.

Prema njegovim riječima, sve što rade – rade transparentno.

On ističe da su ovih dana dobili poziv sa najviših crkvenih adresa SPC da se uključe u rad saborske Komisije za unapređenje prosvete unutar Srpske pravoslavne crkve, “gdje se takođe, očekuje i traži aktivno učešće mene kao rektora Cetinjske bogoslovije i još jednog od naših profesora”.

Jutros je objavljena vijest da je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije smijenio rektora Cetinjske bogoslovije, Gojka Perovića. Međutim, Nova.rs pozivajući se na izvore bliske Mitropoliji, piše da ova vijest nije tačna, te da će Perović i ubuduće biti na čelu ove institucije.

“Otac Gojko Perović ostaje rektor. Ova vijest nema veze sa istinom. Ne samo da će nastaviti da obavlja dužnost prvog čovjeka Cetinjske bogoslovije, već će dobiti i dodatna zaduženja od Crkve”, tvrdi izvor portala Nova S.

A.O.

11

avatar
1000
9
2
0
 
11
PlutonFrojdRealnostfreeMNENezavisni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pluton
Gost
Pluton

Dostojan 😂

Frojd
Gost
Frojd

Jesi jesi, samo ne znas.

Realnost
Gost
Realnost

Vele ,pošten ka Goša.

freeMNE
Gost
freeMNE

Jesi,jesi,nego još ne znaš…

Nezavisni
Gost
Nezavisni

Dolje kleronacionalisti.

Preśednik
Gost
Preśednik

Ovaj “sveštenik” za svoga života nije preko usana istinu prevalio.

Nina
Gost
Nina

Bravo gojko

Boban
Gost
Boban

Počeli su kao i Bratićka ujutru uz kafu nekoga smijene i postave drugog, a popodne kad se rasane i vide šta su uradili to rešenje ponište i stave van snage. Samo malo razmislite prije nego nešto napišete i uradite

Someone
Gost
Someone

Bit ćeš uskoro, od Crnogoraca, a proći ćeš kao budvani onu noć kad su došli da “brane” naš Crnogorski manastir od Crngoraca.

bob
Gost
bob

vau, kakva sila…

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ajde polako i ne pitaj za manastir. To ti porucuju tvoji cuci

Send this to a friend