Politika

Građanska alijansa: Ohrabruju poruke mira, zajedništva i solidarnosti koje ovih dana dolaze sa različitih adresa

U posljednjih nekoliko dana svjedočimo izuzetno zabrinjavajućim dešavanjima u Pljevljima, kojima se mora pristupiti sa mnogo više pažnje i ozbiljnosti, saopšteno je iz Građanske alijanse.

Iz tog razloga, kako su rekli, danas se predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić sastao sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice u Pljevljima Samirom Kadribašićem i protojerejem Sašom Janjićem.

“Vandalizam nad jednim vjerskim objektom je izuzetno ozbiljna i delikatna situacija i ne smijemo dozvoliti da se Bošnjaci, Muslimani ili pripadnici bilo koje vjerske ili nacionalne grupacije u Crnoj Gori osjećaju ugroženo. Devedesete žive i danas jer do sada nije bilo adekvatnog procesuiranja ratnih zločina, nije se gradila vladavina prava i kao rezultat imamo ovakvu situaciju, bilo da su odgovorni oni koji istinski žive još uvijek ove nakaradne vrijednosti ili oni koji želeći da vještački podstaknu podjele i strah.

Imperativ je da nadležne institucije, a prije svega Uprava policije adekvatno reaguje i što prije rasvijetli ovaj slučaj i pronađe i procesuira odgovorna lica”, navodi se u saopštenju.

Kako su zaključili, svakako ohrabruju poruke mira, zajedništva i solidarnosti koje ovih dana dolaze sa različitih adresa.

“Pozivamo i međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi i doprinese smirivanju situacije i nadglašavanju pomenutih pokušaja narušavanja vjerskog i multietničkog sklada u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sanja
Gost
Sanja

Četničke poruke sa svih strana. Dozvolili smo da nam popovi ruše zemlju

Piksi
Gost
Piksi

Ocete li poslati te popove politicare vise dje im je mjesto, po manastira na Kosovo da vidimo koliko su tamo reciti!

gle njega.
Gost
gle njega.

Doći će i Kosovo i Metohija na red prije nego misliš.

Da ja.
Gost
Da ja.

Bravo za Građansku alijansu a i za Imama i Proto jevreja. Tako se radi za suživot. Hvala vam.

Njegoš
Gost
Njegoš

O čemu ovi, kakve poruke mira i zajedništva, đe živite vi, imate li oči i uši?? Ubi zakolji selite se… su baš lijepe četničke poruke mira 😂😂😂😂😂😂😂😂

fakat
Gost
fakat

Njegoše, za ovo nedjelo mogo je svako da bude vinovnik. Treba odkriti i dobro kazniti barabu.

Send this to a friend