Politika

Građanski pokret Nova ljevica podnijela tužbu protiv Demokrata

Foto: Saša Mijović

Građanski pokret Nova ljevica podnijela je tužbu za nadoknadu štete protiv Demokratske Crne Gore, saopštio je predsjednik te partije Saša Mijović.

“Nakon što su prevarili građane, nekadašnje koalicione partnere, potpisivanjem sporazuma sa Demokratskim frontom, Demokrate su izigrale, izgubile povjerenje i naklonost nekih od najuticajnijih evropskih država. Iako se predstavljaju kao građanska i demokratska partija, istina je potpuno suprotna. To je partija koja ima sve odlike toalitarnog karaktera čiji članovi šire šovinizam i nacionalnu i vjersku netrpeljivost”, saopštio je Mijović.

“Demokrate” ne samo što ne poštuju usmeni dogovor i datu riječ, kaže Mijović, “nego im i pisani sporazumi ništa ne znače”.

Zbog toga, prema njegovim riječima, odnosno zbog neispunjavanja ugovornih obaveza, “GP Nova ljevica je protiv Demokratske Crne Gore Osnovnom sudu u Podgorici podnijela tužbu za nadoknadu štete.

“Razlog što su jednostrano prekinule ugovorne obaveze su izjave na mom FB profilu “povodom kadrovskih rješenja u resoru Vesne Bratić prije pokušaja zauzimanja zajedničkog političkog stave poo vim pitanjima” i “objava 18 i 19 jula 2021. godine”. Tog datuma sam napisao: Mislim da je došlo vrijeme da se štiklira i Bratićka. I uz taj status postavljen status od 17. juna u kome piše: Čestitam usvajanje Rezolucije o Srebrenici. Čestitam smjenu Leposavića. Smijeniti Leposavićku, Bratićku i Vukovića. Ne može se biti protiv genocida i ratnih zločina, a ne smijeniti one koji negiraju genocide, slave i veličaju zločince”, dodao je Mijović.

Predsjednik Nove ljevice osvrnuo se na ranije objavljeno saopštenje.

“Saopštenje od 19. Jula se odnosilo na Aleksandra Vulina i Andiju Mandića u kojoj sam ispred GP “Nova ljevica” osudio izjave Vulina i Mandića u kojima nedvosmisleno ima i teritorijalnih pretenzija prema državi Crnoj Gori i pozvao tužilaštvo da utvrdi da li u izjavi Andrije Mandića ima elemenata poziva na rušenje Ustavom utvrđenog državnog poretka”, naveo je Mijović.

Podsjetio je na neke od izjava ministra unutrašnjih poslova Srbije.

“Aleksandar Vulin je tom prilikom kazao da je “Srpski svet politički i državni prostor” koji treba da se ostvari “apsolutno mirno, bez ispaljenog metka”, da “ne zna koliko će vremena za ujedinjenje svih Srba u jednu državu trajati…” i dodao “Polako, neka traje koliko traje”. Dok je Andrija Mandić kazao “Već radimo na ostvarenju ideje srpskog sveta” i da se ideja ideja Aleksandra Vulina o “srpskom svetu” dopada Srbima preko granice”, naveo je Mijović.

Kako je istakao, takođe su se pozvali i na saopštenje od 30. avgusta povodom godinu dana od uspostavljanja nove vlasti da se “pokazalo da i od goreg ima gore”.

“Vjerujemo da su nam uzeli i za zlo kada smo u aprilu 2021. godine osudili izjavu odbornika Demokrata Timura Tmurnog koji je kazao za Fakultet za crnogorski jezik i književnost rekao “Gasite više ova go**a gospodo iz Vlade” dok je sigurni smo sve kulminiralo našim podrškama i prisustvom patriotskim skupovima na Cetinju”, istakao je Mijović.

On smatra da je Demokratska Crna Gora uskratila ustavna prava GP Nova Ljevica.

“Ovim su “Demokrate” uskratile meni i GP “Nova ljevica” da koristimo svoja prava iz Ustava Crne Gore, slobode misli i slobode izražavanja, a što je bilo i zagarantovano pravom iz Opšteg sporazuma da u potpunosti zadržavamo svoje političke i programske karakteristike”, zaključio je Mijović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marija
Gost
Marija

Bravo ! Ppdrska za Novu ljevicu i tebe Mijovicu.

Bakin trn
Gost
Bakin trn

Na sud, vi ste dio koalicije, pripada vam jedan mandat.

Darija
Gost
Darija

Pidrška za Novu Ljevicu i Mijovića. 👍

Remza
Gost
Remza

Blago nama sa vama lijepo vi je moze vi ga bit

Ne damo Ljubovi
Gost
Ne damo Ljubovi

Ni malo demokratije kod Demokrata

ciko
Gost
ciko

samo ih rusi sve ti napredovlo, dolje, dpane, da se oburdaju sa nam svane

Send this to a friend