Politika

Gradnja klinike počinje naredne godine, biće uloženo oko osam miliona eura

Kenan Hrapović

Klinika za infektivne bolesti i Klinika za dermatovenerologiju počeće da se grade naredne godine, a ukupna procijenjena vrijednost izgradnje i opremanja objekta je 8,28 miliona eura, saopštili su danas iz Ministarstva zdravlja, reagujući na saopštenje pokreta URA.

<<<URA Vladi: Šta je sa obećanom izgradnjom nove Klinike za infektivne bolesti?<<<

“Klinika za infektivne bolesti i Klinika za dermatovenerologiju prioritetni su infrastrukturni objekti u oblasti zdravstva ove godine, čiju realizaciju je, zbog jačanja infrastrukturnih kapaciteta države u cilju unapređenja njenog odgovora na zarazne bolesti, podržala Evropska komisija. Glavnim projektom koji je obezbijedio Klinički centar predviđeno je da Klinika za infektivne bolesti i Klinika za dermovenerologiju budu smještene u jednom objektu”, naveli su u Ministarstvu.

Za izgradnju tog objekta Ministarstvo zdravlja je, uz podršku Kancelarije za evropske integracije, obezbijedilo četiri i po miliona eura iz Programa IPA 2018.

“Razlika do punog iznosa procijenjene vrijednosti biće obezbijeđena iz budžetskih sredstava. U okviru kapitalnog budžeta za ovu godinu planiran je novac za kompletiranje tenderske dokumentacije, dok će ostatak biti obezbijeđen u budžetu u narednoj godini,  kada je i planiran početak izgradnje objekta”, dodaju u tom resoru.

U toku su, naglašavaju, aktivnosti na prevođenju projekte dokumentacije, nakon čega će uslijediti priprema tenderskog dokumenta.

“Potpisivanjem finansijskog sporazuma između Evropske komisije i Crne Gore, koje je planirano za četvrti kvartal ove godine, biće omogućena realizacija aktivnosti, odnosno otpočinjanje tenderske procedure izbora izvođača radova. Dakle, ova godina je za nas pripremna i najzahtjevnija godina u realizaciji projekta, jer od kvaliteta tenderskog dokumenta zavisi i ishod postupka, pa samim tim i dinamika izgradnje objekta. Na osnovu svega navedenog jasno je da su nadležni u Vladi ozbiljno i sistematično pristupili rješavanju decenijskog problema ovih klinika što će dodatno unaprijediti zdravstvenu zaštitu naših građana u ovim oblastima”, poručuju iz Ministarstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mićo
Gost
Mićo

Tako je Kenane ! Bravo

Milojka
Gost
Milojka

Ama, ljudi, sve što je predviđeno za izgradnju ima i 10 godine, a što nije započeto, (ili eventualno završeno), planiraju da počnu graditi u izbornoj 2020. godini. Evo i Dom za stare u Nikšiću će se graditi, navodno otpočeti sa radom, u 2020. Vele da to nije tajna, ali je tajna đe su onih 3,7 meleona što su davno dobili… Više »

vesko
Gost
vesko

Nema informacije o lokaciji, o povrsini objekta o smjestajnim kapacitetima.Novinari lose rade svoj posao.

Lipovo
Gost
Lipovo

Ochekujem da cce je drugi ministar otvoriti.

Send this to a friend