Politika Sastanak Raičevića i Novakovića sa Ikariom

Grčka i crnogorska mornarica da uspješno sarađuju

Grčka i crnogorska mornarica treba da sarađuju, što je i cilj misije i posjete grčke Ratne mornarice „Ikaria“ koju je predvodi komandant HS „Ikaria“ Georgios Kavalaris.

Brod „Ikaria“ sa ukrcanim kadetima Podoficirske škole, usidren do 1. avgusta u Luci Bar, a delegacija se danas sastala sa predsjednikom Opštine Dušanom Raičevićem i potpredsjednikom Opštine Radomirom Novakovićem.

Raičević je na sastanku naveo sličnosti Bara i Crne Gore sa Grčkom, posebno navodeći tradicionalno maslinarstvo u Baru o kojem svjedoči Stara maslina.

Posebno je naveo turističke potencijale grada „na dvije čarobne obale“ ističući sve brojnije posjete kruzera u posljednje tri godine.

Prema riječima Kavalarisa, cilj misije je razvijanje saradnje sa mornaricom, a posjeta Baru i Crnoj Gori je jako važna s obzirom na mnogobrojne sličnosti naših zemalja.

Posjeta broda “Ikaria” se realizuje u okviru godišnje ljetnje obuke za kadete Podoficirske škole grčke Ratne mornarice. Tokom boravka u Crnoj Gori, delegacija je protokolarno posjetila i Mornaricu Vojske Crne Gore, kapetana bojnog broda Veska Tomanovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
369
Gost
369

Bravo, mladi parketaru!

Tomos
Gost
Tomos

Teško im se uklopiti u našu mornarice…

Send this to a friend