Politika

Gredić: Vlada Zdravka Krivokapića je bila revanšistička prema manjinskim naroda, zato je ranije i završila svoj mandat

Mersudin Gredić

Četrdesetdruga Vlada Crne Gore, na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem nije birala sredstva kako da pokaže revanšizam prema pripadnicima manjinskih naroda, a tu se posebno istaklo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, poručio je Mersudin Gredić, član Predsjedništva Bošnjačke stranke.

On je tokom gostovanja na Jutarnjem programu Prve televizije, istakao da je priču o revanšizmu preponao i Izvještaj o napretku Crne Gore.

“Žao mi je što se o pitanju revanšizma nije više govorilo tokom trajanja 42. Vlade Crne Gore. Svi se sjećamo u kolikom obliku se to osjećalo, posebno u Ministartstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, gdje je po difoltu smijenjeno preko 200 direktora škola. Skoro svi sudski procesi su završeni, dobijamo sudske epiloge. Takav odnos kakav smo imali da vidimo prevazilazi i one najautoritarnije režime”, kazao je Gredić.

On je kazao da priču o političkom revanšizmu ne dolazi samo od Bošnjačke stranke, već je to direktno prepoznato u Izvještaju o napretku Crne Gore.

“Vlada Zdravka Krivokapića u tom dijelu nije birala sredstva da ostvari svoj naum i bavi se revanšizmom. Promijenjen je Zakon o državnim službenicima i namještenicima bez javne rasprave, bez konsultacijama sa našim međunarodnim partnerima. Rukom Vlade premijera Krivokapića očišćeni su kadrovi iz redova manjinskih naroda, ne samo iz manjinskih stranaka, već i iz građanskih partija. Ali, to nas i ne čudi. To je i Evropska komisija prepoznala u svom izvještaju. Znamo šta se sve dešavalo od Pljevalja do Bara. Uostalom, to je jedan i od razloga što je 42. Vlada Crne Gore završila svoj mandat 28. aprila, a trebalo je i ranije”, kazao je Gredić.

Na pitanje, hoće li se nova Vlada baviti revanšizmom, Gredić je odgovorio:

“Ljudi koji su izabrani putem javnih konkursa, njihov mandat je siguran. Pitanje političkog revanšizma za nas u BS je anticivilizacijski čin. Ne pada nam na pamet da se bavimo stvarima kako je radila Vlada Zdravka Krivokapića”, kazao je Gredić.

Na opasku novinara da se potpredsjedniku Vlade i ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću zamjera da nije kompetentan za poziciju na kojoj je izabran, Gredić je odgovorio da je Ibrahimović čovjek sa visokim stručnim referencama, koji je magistrirao na Tehnološkom fakultetu.

“Zavisi kako ko čita biografiju i kakve namjere ima dok to čita. To je zlonamjerno na račun jednog čelnika manjinske partije. Baš bih volio da čujem kako komentarištete biografije nekih drugih ministara”, istakao je Gredić.

On je ponovio da će poslanici BS ponovo glasati za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, koje predviđaju pomjeranje izbora za jesen.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ridikul
Gost
Ridikul

Kakav revanšizam? Da bi postojao revanšizam mora se prije toga nesto loše i na žao napraviti!
Vlada je bila čist fašizam i etnofiletizam kao i oni koji su ih izabrali….

Send this to a friend