Politika

Vujičić: Gnusni napadi na Barjaktarević odraz mržnje prema Crnoj Gori

Sramotne kampanje linčovanja ljudi i širenja nacionalizma u pojedinim medijima i dijelu javnosti ne prestaju. Na red je došla i jedna žena, koja se bavi muzikom, Jadranka Barjaktarević, i to isključivo zbog svoje nacionalne pripadnosti i odanosti ideji suverene Crne Gore, saopštila je predsjednica Foruma žena i potpredsjednica Liberalne partije, Dubravka Vujičić.

<<<Jadranka pjevala Jači smo od Srbije: Ja sam Crnogorka, volim svoje, neću nikome da se izvinjavam<<<

“Baveći se svojim poslom ona je pjevala pjesme koje slave Crnu Goru, što je nekima, očigledno, nepodnošljivo. Naročito što se sve to desilo nakon veličanstvenog patriotskog skupa u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Ono što ih, kako je rekla, posebno zabrinjava jesu komentari žena koji na gnusan način napadaju upravo jednu ženu koja je meta nacionalističkog linča.

“Braneći liberalne principe, slobodu govora i opredjeljenja te posebno prava žena u tradicionalističkom i patrijarhalnom društvu, liberalke su dužne da reaguju i ukažu na ovakve izlive mržnje koji opasno truju naše društvo. Najlakša meta uvijek je žena”, istakla je Vujičić.

Iz Foruma žena Liberalne partije su pozvali nadležne da reaguju na ovaj, ali i na nebrojeno sličnih slučajeva, jednako hitno kao što su reagovali na neke druge slučajeve koji nijesu bili po volji šovinističkim i agresivnim politikama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Badzo MNE
Gost
Badzo MNE

Da neko zivi u CG, a potice iz Srbije, pa tokom boravka u matici uzme i pljuje sve sto je crnogorsko zapamtio bi kad je zadnji put bio ikad u CG.

Ne vidim sto Srbija krivo radi.

Sportista
Gost
Sportista

Ovu pjesmu izborno pjeva Zorica Brunclik☺

MNE boy
Gost
MNE boy

Mitar Miric. 😉

Jadranka
Gost
Jadranka

Šta kad bi srpska pjevačica pjevala, “Ne može nam niko ništa, jači smo od Crne Gore”, kako biste reagovali ?

Iskra
Gost
Iskra

Vjerovao ili ne, ja ne bih imao problema sa srpskom pjevacicom! Sve do onogo trenutka dok ne pozove na nasilje nad bilo kojom grupom ili narodom! Uci ce pravo na slobodu govora u vase glave za jedno vijek dva. Mozda.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Pravo pitanje, uopšte ne bi bilo reakcije, E tu se mi razlikujemo od Srbije

Arena
Gost
Arena

Ovo što je Jadranka pjevala benigno je u odnosu što srpski nacionalisti pjevaju, pišu i pričaju.Veliki broj ponavljaju decenijama klerofašističke stavove srpske političke scene, a zarađuju najviše novca pjevajući kod nas.
Sjetite se samo stihova i riječi Bora Čorbe prije i poslije referenduma.

Lida
Gost
Lida

Jednostavno ko god kaze da je Crnogorac neprijatelj je Srbije.Sad svi treba da stanemo uz Jadranku.

Slusaj svoje
Gost
Slusaj svoje

Ovo nam je naravoucenije.. u sezoni zvati i angazovari nase pjevace a srbijanskim zabranit ulaz i rad ovamo.. eto im srbija sto ce im CG..

Aut
Gost
Aut

Hicemo. Pogotovo ako nam cetnici dodju na vlast

FENIKS
Gost
FENIKS

CRNOGORCI I CRNOGORKE BUDIMO PONOSNI NA JADRANKU BAJRAKTAREVIĆ NAŠA KRALJICA

Sumadinac
Gost
Sumadinac

I Srbija je preponosna. Batalite ogranicene i ostrascene umove… Jaco, Kraljice nasa, Kraljice Crnogoraca i Srba… 👑🇲🇪🇷🇸🎤🎹🎼💖

Hurem
Gost
Hurem

Sto ne napadaju Merimu Njegomir,Anu Bekutu ,Lepu Lukic i one su pjevale pjesme o Crnoj Gori no su nadli da napadaju samo crnogorku.SRAMOTA.Jadranka ziva i zdrsva ti nama bila i vazda pjevala❤

Čegović
Gost
Čegović

Možda zato što su te pjesme bile kulturne a ova je primitivna.

Vrijeme cuda
Gost
Vrijeme cuda

Jadranka, nikoga ti nijesi uvrijedila sem srpsku narcisoidnost. Jaci jesmo. Drzi se hrabro, uz tebe smo! Volimo te. I ponosimo se tobom.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Nisam za govor mrznje i ovu malicioznu komunikaciju na koju smo svi isprovocirani ovih dana, ali stvarno ne vidim nista sto Jadrankino pjevanje povezuje sa navedenim stvarima. Zena je pjevala Ne moze nam niko nista jaci smo od Srbije, mogu samo da nas mrze oni sto nas ne vole, u doba kad se po nama svesrdno pljuje sa svih strana… Više »

Rozaj
Gost
Rozaj

Jadranka ti si nasa Kraljica, posla ima za tebe kod nase dijaspore koliko hoces, ima za sezonu da zaradis 100 hiljada eura !!!🍀🍀👑

Wien
Gost
Wien

Jadranka glavu gore! svaka ti cast! Ti budi ponosna na to sto si odpjevala! Jadranka to je tacno, ti nijesi nista pogresno rekla, ti si nas ponos, Ali ne zaboravi nije sta je reko vec ko je rekao. Nedaj Boze da si pljuvala po Crnoj Gori oni bi te hvalili….

RADOJKA
Gost
RADOJKA

Podrzavam Jadranku.A sta je to ona lose ucinila, zato sto je pjevala na skupu patriota.To je prava jaka i hrabra Jadranka.Voli svoju DRZAVU CRNU GORU.

Baraka
Gost
Baraka

Da je zapjevala “Od Topole pa do Ravne gore” postala bi junakinja Srbije i Srba od Finske do Tokija. Bolesnici. Pa i u ludnici svi ludaci vele da su normalni ali da je doktor lud…. Brod ludaka

Luka
Gost
Luka

Jadranka ti si naša ,Jovanka Orleanka!!!!!!
Hrabrost do neba.

Nigor
Gost
Nigor

Pa dobro,istina Prava Crnogorka,samo bi trebala da vrati pasoš zemlji koju mrzi, pare koje je zaradila u omraženoj Srbiji neka uloži u biznis u Crnoj Gori jer tamo nema više šta da traži.

🇲🇪♥️🇲🇪♥️
Gost
🇲🇪♥️🇲🇪♥️

DOBRO SI REKAO.ZARADILA.NISTE JOJ NISTA DALI,ZARADILA JE🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Nigor
Gost
Nigor

Jeste ,bila po splavova često,ali je svoje tamo otpjevala,kao i dosta drugih koji pljuju hljeb koji jedu,a ima ih dosta….

Snjeg
Gost
Snjeg

Malo li su srbijanske cajke poput cece uzele para pjevajuci po crnoj gori.

maja markovic
Gost
maja markovic

Isto tako da ovi vrate pasos zemlji koju mrze pa svi u obecanu zemlju Srbiju.

Mongro
Gost
Mongro

Ma tebe će pitati šta će da radi!😃😃😃

Bravo!
Gost
Bravo!

Nigore, a sto da vrati? Sto ti ne vratis Crnoj Gori bedplatno zdtavstvo, skolovanje ( mada sumnjam da si mnogo isao u skolu), zaposlenje…sve kad vratis onda kritikuj normalnu djevojku koja samo voli svoju domovinu.
Bravo, Jadranka! Bravo, princezo! Volimo te, tu tvoju carsku cestitu lozu koju s ponosom nosiš!

Nigor
Gost
Nigor

Opusti se malo ,pojedi popi nešto,samo bi da se svađaš,a kažeš da si školovan ….cccc

Nikolasss
Gost
Nikolasss

zaradila ih je kao i u bilo kojoj drugoj drzavi. Nisu joj pale sa neba niti joj je srbija poklonila za rodjendan. Tako ne mlati

Velimi
Gost
Velimi

Ziva bila Crnogorko dicna!
Za tebe I’ma mjesta na ovoj planeti da zivis I radis dje pozelis!
Crna Gora te voli!
Prije tri noci na trgu slobode si se uvjerila!

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Bravo za Jadraku, rijetka među muzičarima, posebna još više jer i pored toga što odavno živi i radi u Srbiji nije zaboravila svoje porijeklo! Ima još časnih Crnogorski, koje se ne daju tako lako posrbiti!

Dula
Gost
Dula

Bravo Jadranka. Ti si prava crnogorka.

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Eto saznadosmo danas da Liberalna partija ima makar dva clana, ne samo predsjednika vec i potredsjednika.

Lolo
Gost
Lolo

Branitelji liberalnih principa su nestali na ovim izborima, zašto prenosite mišljenja marginalaca?

Mrki
Gost
Mrki

Nijeste vi liberali kad ste pristali u koaliciju sa nekim ko vas je progonio i zvao ustasama

Lole
Gost
Lole

Pevaljka je prva počela sa vrijeđanjem sa bine

Vrijeme cuda
Gost
Vrijeme cuda

Je li ti vrijeđanje sto je rekla ” jaci smo od Srbije”? To je sve sto je rekla. I jesmo jaci od Srbije, kad je na nas najahalo 5-6 miliona Srba sa svih strana. Jàci jesmo! Sto je problem, maco, a?!

Djuka
Gost
Djuka

Jači smo jedino u boćanju.

Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Bojim se da je ovo tek početak zla što nam se valja.

Andja
Gost
Andja

Sramno!

Send this to a friend