Politika

Grupa građana Cetinja: 9. maja na Belvederu poslaćemo jasnu poruku Abazoviću i njegovim poltronima

Da se i onome što je osvjedočen u iznošenju neistina svaki put kad je zinuo može nekad omaknuti istina, uvjerili smo se danas slušajući novoga premijera u cetinjskom parlamentu kad je ustvrdio: “Kad je riječ o bezbjednosnom sektoru koji svi spominjete, nemojte prstom upirati ni na koga drugog, ni na Krivokapića ni na bilo koga. Ja sam čovjek koji je odgovoran za sve dobro ili loše što se desilo u tome. I vrlo sam ponosan na to. 4. i 5. septembra ovdje na Cetinju je sačuvan mir i nije pala krv, a nijesam siguran da su svi u Crnoj Gori baš željeli da se taj mir sačuva.” Pošto nam nije poznato ništa dobro što se u bezbjednosnom sektoru u ove mučne dvije godine desilo, ostaje nam onda jedna od rijetkih istina koju je Abazović izrekao: on je kriv za sve loše što se u bezbjednosnom sektoru desilo!, navodi se u saopštenju Grupe građana sa Cetinja.

“On dakle stoji i iza Milatovićeve izjave da nije strašno i da se žrtvuje desetak Crnogoraca da bi se Joanikije Nedostojni ustoličio! On, dakle, prihvata da je odgovoran i za to što su – po svjedočenju ministra policije – protivzakonito donošene odluke o teroru nad građanima, da je odgovoran i za to što su operativci BIA-e komandovali akcijom, da je odgovoran i za lažnu vijest da je pucano na policiju i da je povod za reakciju bio nepostojeći molotovljev koktel, da je odgovoran i za naoružane civile s kriminalnim dosijeima u Cetinjskom manastiru koje niko nije pitao što tu rade. On prihvata i krivicu onoga policijskog naredbodavca koji kaže: “Bolje mi njih nego oni nas… Odmah kreni dolje da oni nas ne napanu, možda nešto spremaju!” Na osnovu toga policijskog MOŽDA veleizdajnik Abazović, koordinator svih službi bezbjednosti, prihvatio je da se mirni građani guše suzavcima, da im se imovina pršti bagerima, da se na njih puca gumenim mecima i šok bombama. I još je došao na Cetinje da nam saopšti da je ponosan na to!

Dok su njegovi pendrek službenici izdavali naređenja da se izvrši teror nad građanima, na Belvederu smo glasno pozivali građane:

“Molim vas nemoj ko da provocira policiju jer su to naša braća!” – misleći da crnogorska policija neće udariti na mirno okupljene crnogorske građane. Ta izjava jasno pokazuje ko je stvarno želio mir, a ko je umalo izazvao rat! Zato je dobro sve to upamtiti za neko novo vrijeme pred kojim će Abazović biti krivično odgovoran za veleizdaju, za teror nad građanima, za služenje interesima tuđe države i crkve, a oni koji su mu juče pružili podršku dok je slavodobitno mlatio u cetinjskom parlamentu neće izbjeći moralnu odgovornost i sud istorije. Ne samo što mu podršku nijesu uslovili prethodnim izvinjenjem no su ga nakon ustoličenja za premijera puštili da nasred Cetinja kliče kako je ponosan na sve što je dosad učinio.

Zato se vidimo 9. maja na Belvederu da pošaljemo jasnu poruku Dritanu Abazoviću i njegovim poltronima da mi od naše namjere da sačuvamo Crnu Goru od takvih nećemo odustati! Belveder je izviiskra naše nove građanske borbe za pravo, čast i slobodu Crne Gore! Nije Krivokapić-Abazovićeva Vlada pala zahvaljujući skupštinskim tasterima no zahvaljujući našoj borbi da sačuvamo ono što nam je dato u nasljeđe. Neka bude građanska borba neprestana protiv svih izroda i protuva koji misle da mogu pokoriti nepokorivo gnijezdo slobode! Vidimo se na Belvederu!”, navela je Grupa građana sa Cetinja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LjuboNikolaidis
Gost
LjuboNikolaidis

E viva!

Clubber
Gost
Clubber

Adnane Čirgiću, čuvaj Crnu Goru!! Ti i ekipa sa FCJK ste jedina nada za ovu zemlju

Zeljko
Gost
Zeljko

Vidimo se,tako mi Bog pomoga

lela
Gost
lela

od 4 septembra sam postovala sdp i Draginju ,ali na izborima u Cetinju su pokazali kako vole cg

Send this to a friend