Politika

Grupa prijateljstva sa ambasadorkom Bugarske: Tradicionalno dobri odnosi dvije zemlje

Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Bugarske održala je danas sastanak sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom.

Uz konstatovanje tradicionalno dobrih odnosa dvije države, ambasadorka Plugčijeva iskoristila je priliku da članove grupe informiše da će kvalitetna bilateralna saradnja između Crne Gore i Bugarske biti nastavljena i tokom tekuće godine, razmjenom posjeta i susreta šefova država i vlada Crne Gore i Bugarske, u Podgorici i Sofiji.

Članovi Grupe prijateljstva istakli su posebnu zahvalnost ambasadorki Bugarske na podršci upućenoj Crnoj Gori, iskazanoj u reakciji povodom nedavnog paljenja crnogorske zastave u Beogradu, čime je, kako su istakli, pokazala pojačan senzibilitet za potencijale opasnosti za stabilnost regiona u kojem živimo.

Takođe, članovi grupe podsjetili su da je nedavno predsjedavanje Bugarske Savjetu Evropske unije bilo značajno za Crnu Goru i dalo snažan impuls našoj državi i cijelom regionu u nastojanjima usmjerenim ka članstvu u EU.

U ime Grupe prijateljstva sa Narodnom skupštinom Bugarske, sastanku su prisustvovali poslanici: Andrija Nikolić, Mihailo Anđušić, Maja Bakrač i Andrija Popović.

Send this to a friend