Politika Politički direktor DPS-a

Gvozdenović: Opozicija željom da se izbori odgode ogoljava svoje slabosti i strah od rezultata

Branimir Gvozdenović

Politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović kazao je, u intervjuu Pobjedi, da je zadovoljan izbornim ambijentom, posebno doprinosom njegove partije optimizaciji izbornog i drugog zakonodavstva. Istakao je da je termin za izbore adekvatan, a da opozicija željom za prolongiranjem termina izbora ogoljava sve svoje slabosti i pesimizam po pitanju njihovog ishoda.

Da li je DPS počela izbornu kampanju i, ako jeste, na koji način je sprovodi?

Demokratska partija socijalista izbore nikad nije doživljavala ad hoc događajem, za koji je neophodno pripremiti se par mjeseci uoči održavanja, dobro sprovesti kampanju i pobijediti. Kao stalni pobjednici izbora, mi smo konstantno u kampanji, jer prema našim biračima, a i prema cjelokupnoj javnosti, imamo dvostruku obavezu: da realizujemo izborni program, odnosno platformu na bazi koje smo zaslužili najveće povjerenje građana, i uz to ponudimo još ambiciozniji plan za naredni četvorogodišnji period. Dokaz o našoj uspješnosti u sprovođenju prethodnih izbornih programa je kontinuitet naših pobjeda, a novi program koji nudimo biračima je recept za još jedan trijumf, koji ćemo ostvariti 30. avgusta.

Ova kampanja se po mnogo čemu razlikuje od svih prethodnih. Tu prije svega mislim na epidemiološku situaciju koja uslovljava potpuno nov način njenog vođenja. Pored tradicionalnih aktivnosti u kampanji, koje ćemo morati da prilagodimo mjerama NKT-a, poseban fokus stavićemo na digitalne i online platforme djelovanja. Siguran sam da ćemo i po ovom pitanju, kao i uvijek do sada, pokazati inovativniji pristup u odnosu na našu političku konkurenciju. Pripremamo i nešto potpuno novo u odnosu na posebne ciljne grupe.

Koliko će epidemiološka situacija uticati na predizborne aktivnosti i tok izbora i kako ste se prilagodili novonastalim okolnostima?

Koliko svi mi kao pojedinci i, svakako, kao društvo u cjelini budemo opredijeljeni za poštovanje osnovnih i posebnih mjera NKT-a, zavisiće i epidemiološka situacija, odnosno ambijent u kojem će se održati izbori. Imajući u vidu činjenicu da je država pravovremeno i adekvatno reagovala u odnosu na importaciju i širenje virusa, najveća odgovornost sada je na nama, građanima. Siguran sam da ćemo, kao mnogo puta do sada, pokazati punu odgovornost kako bismo prije svega sačuvali zdravlje, a posljedično i obezbijedili povoljan ambijent za održavanje najvažnijeg događaja u političkom životu jedne zemlje, kakav su izbori. DPS je pokazala da u potpunosti poštuje mjere, uostalom to javnost može da vidi kroz djelovanje naših predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na lokalnom nivou.

Nije nam teško da se prilagodimo svemu onome što je preduslov za očuvanje javnog zdravlja, a našim primjerom, kao najodgovornija partija, pokazujemo i drugima kako postupati u novonastaloj situaciji. Sve aktivnosti koje organizujemo u susret izborima održavaju se u skladu sa preporukama, iako smo navikli na drugačije formate predizbornog djelovanja, imajući u vidu činjenicu da nas podržava ubjedljivo najveći broj birača, pa su i naši skupovi uvijek bili najmasovniji i najposjećeniji.

Zahtjevi pojedinih partija, koji su i na liniji stavova pojedinih analitičara, jesu da bi, zbog širenja korona virusa, trebalo odgoditi izbore. Kakav je Vaš stav o tome?

Sudeći po aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, kao i prognozama i pretpostavkama medicinske struke, kao i kraj mandata aktuelnog saziva Skupštine i Vlade, mišljenja sam da je termin za izbore adekvatan i da ih, apsolutno poštujući sve mjere i preporuke, treba sprovesti.

Moram da priznam da me čudi nezadovoljstvo opozicije terminom izbora. Opozicija, po pravilu, uvijek želi izbore što prije, ali svjedoci smo da crnogorska opozicija nije takav primjer. Sjetimo se samo straha kompletne opozicije da se izbori ne raspišu na polovini mandata aktuelnog saziva Skupštine, nakon ubjedljivih naših pobjeda na predsjedničkim i lokalnim izborima 2018. godine. Željom za prolongiranjem termina održavanja izbora opozicija zapravo ogoljava sve svoje slabosti i pesimizam po pitanju ishoda.

Tokom čitavog perioda između dva izborna ciklusa govorilo se, a djelimično i radilo na izbornim reformama. Kako vidite izborni ambijent u kome će se održati parlamentarni i lokalni izbori i jeste li zadovoljni urađenim na tom planu?

Bez obzira na to što smatramo da je izborni ambijent za sve prethodne izbore bio veoma kvalitetan, uvijek smo bili spremni za unaprjeđenje uslova u kojima se održavaju izbori i propisa koji definišu pravila održavanja izbora. To dokazuje činjenica da smo, samo u ovom sazivu Skupštine, dva puta inicirali rad na daljim izbornim reformama.

Prvi put 2017. godine, kad je iz aktivnosti koje je počela interna radna grupa DPS-a nastala parlamentarna radna grupa koja je nastavila rad na nacrtnim verzijama propisa koje smo pripremili. Kao rezultat te naše inicijative, tri od četiri zakona vezana za izbore i izborni ambijent su izmijenjena. Za krovni propis, Zakon o izboru odbornika i poslanika, iz nama nerazumljivih razloga, izostala je neophodna podrška opozicije.

Podsjetiću, takođe, da je DPS inicirala formiranje Odbora za dalju reformu izbornog zakonodavstva, ali, nažalost, zbog konstantnih opstrukcija opozicije, Odbor nije u potpunosti ispunio svoju misiju. Žao mi je što je dio opozicije načelno iskazao spremnost za rad, a suštinski vršio opstrukcije sve vrijeme i time obmanuo i domaću, ali i međunarodnu javnost, koja je sve vrijeme do detalja bila upoznata sa pregovorima o formiranju odbora i kasnije sa njegovim radom.

Zadovoljan sam izbornim ambijentom u kome će se održati izbori, a posebno doprinosom DPS-a optimizaciji izbornog i drugog zakonodavstva u vezi sa izborima. Još jednom smo pokazali najveću odgovornost i spremnost da unapređujemo izborne propise, bez obzira na to što smo konstantni pobjednici izbora. Uvijek sa posebnom pažnjom tretiramo sve preporuke domaćih i međunarodnih partnera i institucija, što smo i sada dokazali u dva navrata tokom aktuelnog saziva Skupštine.

Dva zakona iz seta medijskih zakona usvojena su, ali ne kao rezultat konsenzusa vlasti i opozicije, već voljom parlamentarne većine, i to u izbornoj godini, mjesec pred održavanje izbora. Može li ta činjenica biti smetnja ambijentu u kojem se održavaju izbori?

Pomenuti zakoni su bili u djelokrugu rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva. Koji su razlozi za odbijanje opozicije da pruži doprinos predloženim rješenjima, pitanje je za njih. Mišljenja smo da se radi o dobrim rješenjima, koja su na liniji međunarodnih standarda i prakse. Ne mislim da bilo šta što je u interesu unaprjeđenja cjelokupnog ambijenta za održavanje izbora, može biti, pa makar i formalna, smetnja za održavanje izbora, usljed činjenice da se propis donosi u izbornoj godini. Nema lošeg tajminga za dobar propis.

Mi smo na usvajanje ova dva zakona bili spremni i prije, kad smo usaglašavali sa opozicijom spektar aktivnosti Odbora za izborno zakonodavstvo, pa je bilo dovoljno vremena za zajednički rad. Vjerovatno da je opozicija kao i mnogo puta vođena principom naknadne pameti, sad uvidjela propuštenu šansu za postizanje kompromisa po ovim pitanjima u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva, pa se napadima na DPS pokušava opravdati kod dijela međunarodne zajednice, uključenog u proces pregovora o formiranju odbora.

Na čemu će se bazirati izborni program DPS-a?

Dosadašnji rezultati na razvoju ekonomije osnova su za dalji ekonomski napredak.

Počeli smo i nastavili veliki broj krupnih razvojnih projekata čijim će završetkom značajno biti unaprijeđen kvalitet života građana i uslovi za dalji ekonomski razvoj. Ključni prioritet politike Demokratske partije socijalista je stvaranje uslova za unaprjeđenje kvaliteta života po mjeri građana savremene Evrope. Dalje unaprjeđenje poslovnog ambijenta, jačanje makroekonomske stabilnosti i povećanje konkurentnosti ekonomije, preduslovi su za dalje privlačenje investicija i za stvaranje više šansi za učešće domaćih preduzetnika u realizaciji velikih projekata i otvaranju novih radnih mjesta.

Zdravstvena i ekonomska kriza izazvane pandemijom korona virusa i našu ekonomiju su stavile pred brojne izazove. Zbog toga će naš program biti adekvatan odgovor na krizu, ali i šansa i putokaz za dalji razvoj. Dugoročni razvoj turizma na bazi definisanog koncepta, treba da rezultira diverzifikovanim turističkim proizvodom koji se bazira na raspoloživim prirodnim, antropogenim i ekološkim resursima, usklađenim sa trendovima na međunarodnom turističkom tržištu u pogledu održivog razvoja, prožet jedinstvenim odlikama Crne Gore.

Osim toga, novim konceptom razvoja u sektoru poljoprivrede otvaramo značajne mogućnosti za novu proizvodnju, nova radna mjesta, novu vrijednost, novi značajni ekonomski rast i svim tim zajedno novi iskorak ka našem krajnjem cilju – u dostizanju evropskog kvaliteta života. Dalje jačanje prerađivačke industrije biće takođe u našem fokusu u narednom periodu. Inovacije i razvoj digitalne ekonomije je naš put razvoja.

Ono što je posebno važno, sudeći po nekim aktuelnim pojavama i fenomenima, kao i buđenju duhova prošlosti u mjesecima za nama, je neophodnost daljeg posvećenog rada na učvršćivanju otvorenog, građanskog i demokratskog društva evropskih vrijednosti, uz njegovanje slobodarske tradicije i tekovina antifašizma. Ne smijemo i nećemo dozvoliti da ove vrijednosti, toliko čuvane, bilo ko zatamni pokušajima prekrajanja istorije.

Dodatno, naša partija prepoznaje vrijednost koju mladi imaju za našu zemlju, pa ćemo se posebno fokusirati na programe podrške njihovom radu i životu u zemlji.

Kroz članstvo u NATO i našu aktivnu ulogu u multilateralnim i bilateralnim forumima, u proteklom mandatu smo uspostavili temelje novog vrijednosnog sistema u Crnoj Gori i građanima i privredi omogućili pouzdanu i bezbjednu budućnost. Nastavićemo da na tim temeljima gradimo nove prilike i šanse za dalji ekonomski prosperitet, međunarodni integritet i poštovanje Crne Gore na globalnoj međunarodnoj sceni.

Kako se DPS sprema za lokalne izbore i da li, imajući u vidu aktuelna dešavanja u Budvi, namjeravate da u koaliciju uključite i neke druge partije, osim tradicionalnih partnera?

Svjedoci smo optužbi naše političke konkurencije o navodnom prekrajanju izborne volje građana, nakon preuzimanja vlasti od DPS-a i partnera u Kotoru i Budvi. Optužbe su paradoksalne, imajući u vidu činjenicu da je upravo DPS osvojila najveće povjerenje građana u tim opštinama na lokalnim izborima 2016. godine.

Kako su pojedine opozicione partije na lokalnom nivou odlučile da uđu u neprincipijelne koalicije nakon izbora 2016. godine, možemo zaključiti da su upravo takvi manevri u formiranju lokalne vlasti eklatantni primjeri prekrajanja izborne volje građana. Vraćanje vlasti u Kotoru i Budvi je, rekao bih, vraćanje na osnovna očekivanja od demokratskih principa u procesu finalizacije izbora, jer partija koja je samostalno osvojila ubjedljivo najveći broj glasova, dobija i obavezu i odgovornost da, dominantno, upravlja tim lokalnim upravama.

Drago nam je da su neke partije na lokalnom nivou prepoznale i priznale greške, i ispravile ih, svrstavajući se u korpus progresivnih snaga koje su u stanju da na adekvatan način odgovore izazovima razvoja opština primorskog regiona. Naša otvorenost za nastavak uspješne priče razvoja Kotora i Budve pod koordinacijom naše partije je neupitna, i spremni smo za široki konsenzus partija koje žele dobro ovim opštinama.

Šef Kluba poslanika DPS-a kazao je da će predizborna lista DPS-a biti najbolja politička ponuda do sada. Šta to tačno podrazumijeva?

DPS lista će biti, kao što je rekao kolega Rakočević, ubjedljivo najbolja politička ponuda, kao i svaki put do sada. Uz najbolje programe i viziju razvoja Crne Gore, kadrovska politika je posebna komparativna prednost DPS-a, koja je, između ostalog, donosila ogroman doprinos svim našim izbornim pobjedama.

Najkvalitetnija kadrovska ponuda je naša obaveza i prema biračima, ali i prema Crnoj Gori, koju naša partija, dominantnim učešćem u vlasti, vodi svih ovih godina. Ne vrijede nam mnogo ambiciozni izborni programi, ukoliko ne posjedujemo adekvatan kadrovski potencijal da odgovori izazovu realizacije programa. Na listi će biti više od 50 odsto novih kandidata.

U fazi finalizacije smo liste odgovornih, profesionalnih, Crnoj Gori posvećenih ljudi, koji će iznijeti teret izbora i dobiti ubjedljivo najveću podršku građana za naredni četvorogodišnji period. Trend podmlađivanja naših kandidata za parlament biće nastavljen. Biće dosta i novih, javnosti možda ne toliko poznatih ljudi, ali sigurno sposobnih da doprinesu ostvarenju misije i vizije DPS-a, koje su na liniji sigurnog i evropskog puta naše zemlje.

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović prvi put neće biti na čelu liste. Zašto?

Ime predsjednika Đukanovića je u nazivu liste, a on kao predsjednik Crne Gore nije poslanički kandidat, u skladu sa zakonom, i logično je da broj jedan bude premijer Duško Marković, koji je zamjenik predsjednika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mareza
Gost
Mareza

Strah ih je jer su svjesni vec na startu da gube i da nemaju svrhu da izlaze ali zna se da vecina odlucuje a to je glas za DPS!

Mestar
Gost
Mestar

Siguran sam da se oni boje da dodju na vlast jer znaju da su nesposobni i da ne znaju nista o tome kako se vodi jedna evropska drzava. Odgovara im da budu vjecna opozicija i da primaju milione iz Srbije. Da oni zele i hoce da dodju na vlast, siguran sam da ne bi radili ovo sto rade vec bi… Više »

Emanon
Gost
Emanon

DPS pobedjuje sigurno. I serviranje novih lazi i pad standarda se nastavlja… Sigurno.

Kameleon
Gost
Kameleon

u Budvu je opozicija pokazala kakva je, i posle onakvog blama ocekuje da ce ih neko glasati.

Crnooka
Gost
Crnooka

nije mi jasno ko moze vas glasati, vi se plasite i sopstvene sjenke , a ne da se ne plasite od gubitka na izborima.

Kameleon
Gost
Kameleon

korona ce vam biti i izgovor za gubitak na izborima.

Strelac
Gost
Strelac

ne daj Boze da dobijete neku funkciju, ne bi se mogli dogovoriti sta I kako.

Blog
Gost
Blog

Opozicija se sama sa sobom ne moze dogovoriti oko termina izbora .

Zver
Gost
Zver

Kako je ova opozicija nesigurna, sve obećavaju, sve mogu, a kada dođe taj trenutak povlače se. Sramota.

Sveznalica
Gost
Sveznalica

nemate vi taj takmičarski duh da bi mogli da se takmičite sa DPS-om. DPS do apsolutne pobjede!

Posejdon
Gost
Posejdon

Nije samo to. Opozicija predvidja ekonomski krah nakon izbora pa vec planira grupisanje nezadovoljnika na vec odredjena mjesta.Strateski neko tacno nalazi mjesta koncetracije

Kejns
Gost
Kejns

Zašto oni očekuju ekonomski krah nakon izbora, kad nam ovako sjajno ide ?

Rudar
Gost
Rudar

Ocekujemo apsolutnu pobjedu DPS-a na predstojecim izborima

Medo_Zemunac
Gost
Medo_Zemunac

MMozda opoziciji nedostaje stimulativnih sredstava😅😅😅

Biljarda
Gost
Biljarda

Na ovim izborima nikad ubjedljivija pobjeda DPS nece biti.

Misko
Gost
Misko

Sta je uradila opozicija za ove 4 godine? Nista! Koji su razvojni projekat realizovali?? Dje su kad trrba da se radi! Nema ih nidje, a kad treba da ruse drzavu tu su prvi.

Zvoncica
Gost
Zvoncica

Nemaju cemu da se nadaju, cetiri godine pricaju istu pricu i kad dodju izbori njih nema, nestanu uplase se rezultata .

mula jusuf
Gost
mula jusuf

kako će vam svima istorija sudit 😂

Hemuli
Gost
Hemuli

Kakva opozicija ljudi moji, oni ne znaju dje udaraju. Pogledajte samo sta rade odbornici Df po Budvi, svi na bijelome.

Princeza07
Gost
Princeza07

A oni se samo zale, a primaju poslanicku platu i ne mrdaju prstom, ali zato pljuju na drzavu, na vlast.. Dno dna.. Srecni cemo biti da vas lijepo ispratimo u Srbiju pa tamo pravite haose, i ostalo.

Pepeljuga7
Gost
Pepeljuga7

Opozicija se ne moze dogovoriti izmedju sebe, konstantno se svadjaju.. I kako iko da se ugleda na njih, s toga, DPS do pobjedeeeee!

Sara77
Gost
Sara77

Opozicija se izmedju sebe ne moze dogovoriti, svadja se itd. Kako iko njima da vjeruje, na sta da se ugleda narod? S toga DPS do pobjede!

Zabojsko_jezero
Gost
Zabojsko_jezero

Od opozicije pred svake izbore isti efekat -vec vidjeno hvatanje za slamku.Nemaju kvalitet i to je narodu jasno dzaba sva crkvena pojacanja necete izazvati gradjanski rat u CG! DPS DO POBJEDE.

Šula
Gost
Šula

Nije njih strah od korone, nego od rezultata. Svjesni su cinjenice da oh sve manje ljudi podrzava.

Dorijan
Gost
Dorijan

DPS=kvalitet

Gagi
Gost
Gagi

Ma oni samo gledaju da dobiju tu poslanicku platu, posle ce da bojkotuju i pljuju DPS…i tako u nedogled.

Horizont
Gost
Horizont

Narod nema povjerenja u opoziciju, medjusobno se svadjaju i nikad se ni u cemu nisu slozili !

Vezir
Gost
Vezir

Za Crnu Goru💪🇲🇪 NAPRIJED

Zverka
Gost
Zverka

Ko ih i moze glasati? To je gomila ljudi koji ne zele nece da rade, ali platu oce ! Ne vole svoju drzavu, krajnje primitivni..

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Ne podnose se opozicionari medjusobno , zele samo da sruse dps. sem toga nemaju poentu!

Pakito
Gost
Pakito

Viđeli smo u Budvu i Kotor, kako to izgleda kad se dokopaju vlasti nebitni opozicionari!

Diplomata
Gost
Diplomata

Od crnogorske opozicije mozete ocekivati sve sto od drugih ne mozete. U nasoj drzavi imamo opoziciju koja ne prihvata narod i drzavu u koju zive, i saku ljudi koji to podrzavaju.

Dzupan
Gost
Dzupan

Bice ovo jos jedna lagana pobjeda Dps

Rajko64
Gost
Rajko64

Tokom godine samo bojkotuju, štrajkuju… sad kad narod može da bira, oće da odlože izbore??

Radosav
Gost
Radosav

Ima li povoljno tih placeva po Portu Montenegru?
Kupio bih dva…

Guess?
Gost
Guess?

Zelja sujetnih opozicionara je da srusi sve do sada stvoreno, da srusi institucije, a to bi sve pravdala ispravljanjem “gresaka” dps-a..

Zvijezda
Gost
Zvijezda

Na kraju svako dobije ono sto zasluzi, vi pobjedu, opozicija poraz.

Pivnica
Gost
Pivnica

Kao rezultat vaseg rada, imate punu podrsku 30og avgusta.

Kosili
Gost
Kosili

Zasto se plase kad imaju blagoslov SPC?

Medenjak
Gost
Medenjak

Samo se blamiraju i pokazuju da se plase, vec na samom startu!

Ministarka
Gost
Ministarka

Rezultati na izborima su vec poznati. Narod prepoznaje vase napore, 30og avgusta dobicete ocekivanu pobjedu.

Njegosi
Gost
Njegosi

Od proslih izbora do ovih sad, opozicija je najavljivala brda i doline sto bi se reklo, i sad kad treba da izadju na izbore u misiju rupu su se zavukli.

Njegomir
Gost
Njegomir

Zamislite kakva je panika i strah od izbora opoziciji, kad su sad pritekli pomoci od SCP i Amfilohija, da bi koji glas uzeli.

Maslina
Gost
Maslina

Njihovih slabosti i straga od poraza smo svi svjesni i znamo da oni nemaju sta da traze na ovim izborima.

Šemsa
Gost
Šemsa

Koga folira opozicija onda kad je isla na sastanke koji su bili vezani za izborno zakonodastvo i gdje su se dogovarali sa svim partijama oko izbora!? I sad im nista ne valja, e ne valja njima jer znaju da im je i cenzus upitan.

Milica
Gost
Milica

Sta reci, opozicija kao i pred svake izbore zna da ne moze bolje samo gore pa sprema mozda neki drzavni udar, nebi li dokazali da su iznori “pokradeni”, molim vas promijenite vise govore u kojima cete skandirati “Milo lopove” i slicno, DPS ima snagu, znanje, kulturu, mladost, a sta nam vi nudite? Uz Mila i Duska do pobjede!!!

Krusevo
Gost
Krusevo

Bitno je da mi nemamo straha da ce nam ovakvi doci na vlast jer nemaju apsolutno nikakvih sansi, hvala Bogu!

Julija
Gost
Julija

Ovo je prica pred svake izbore opoziciju da zele da odgode izbore jer znaju da nemaju nikakve sanse na izborima.

Barice
Gost
Barice

Opozicija je vec izgubila nadu da nesto mogu ostvariti na ovim izborima, jer je kampanka DPS-a fenomenalna! Osim toga vladajuca partija je svoju kampanju sprovela u skladu sa svim mjerama NKT-a za razliku od opozicije!

Slap
Gost
Slap

Polako im se strah od poraza uliva u tijelu, sta ce tek biti 30og…OPOZICIJA NA APARATIMA 😂😂

Nepovjerljiva
Gost
Nepovjerljiva

Male bebe ste vi za DPS, potpuno ste nedorasli, nezreli..

Sara77
Gost
Sara77

Razumljiv mi je ovaj strah od izbora, svakako i oni znaju da ce izgubiti, ali sta je sa strahom od korone, to ste zaboravili je li? Posto vidim da nastavljate ova litijanja

Cemenca
Gost
Cemenca

Svi su svjesni koliko su slabi, nepouzdani i nedorasli bilo kakvoj vecoj funkciji u ovoj drzavi.

Javorak
Gost
Javorak

Prolali pi kao zeton da nam opozicija dodje na vlast. Ali srecom sanse za to nema.

Povija
Gost
Povija

Nijesu svjesni da ovim samo jacaju podrsku dps-u

Princeza07
Gost
Princeza07

Oduvijek je i prisutna slabost i strah kod opozicije, samo se trude da to prikriju, nego im i ne ide nesto.. Gubitnici rodjeni

Crna_Dama
Gost
Crna_Dama

Najbolje si ih opisao Gvozdenovicu, necemo ih moci naci 30. avgusta, ko zna dje ce se zavuci od sramote!

Viktor
Gost
Viktor

kako su radili svih ovih proteklih godina i sta mislim da ne zasluzuju ni cenzus da predju !!!

Povija
Gost
Povija

Imaju zelju da nam vode drzavu ovi sto se izbora plase 🤣🤣🤣 E Milo gospodin si!

Velimje
Gost
Velimje

Svi znaju kome dje je kome mjesto i svi znaju da ovi nikad ne mogu do vlasti. Izbori ce samo jos jednom dati zvanicnu sliku toga. Odlaganjem ne smanjuju svoj los polozaj.

Tanja
Gost
Tanja

Svaka cast Gvozdenovicu,objasnio si ove miseve sto ce posle izbora u svoju rupu manji od makovog zrna!!

Ivanka
Gost
Ivanka

Strah zivotu kalja obraz cesto!!!Opozicija je ukaljala svoj ako se ista broji,na velikom su dnu

Bogetici
Gost
Bogetici

E zamislite sami su svjesni svog neuspjeha.. Ko ce ih uopste takve glasati?
Daleko bilo da su oni na vlasti, tako bi nam “odgodili” i plate i penzije..

LadyM
Gost
LadyM

Samo neka opozicija nastavi ovako sa predizbornom kampanjom I DPS prelagano dobija izboree, bez muke!

Jovica
Gost
Jovica

Pobjeda DPS je zagarantovana!

Zana
Gost
Zana

Nikad nista korisno nisu uradili za ovu drzavu i da steknu povjerenje Cg

Losmi
Gost
Losmi

Zasto ih je strah ako su sigurni u svoje glasacko tijelo i da su toliko jaki koliko pricaju,ako pricas istinu ne moze te biti strah od ishoda izbora .

Bizamala
Gost
Bizamala

Eto koliko su oni inteligentni kad misle da im auto litije mogu pomoci, kad im je to predizborna kampanja.. Zalost!

Cuce
Gost
Cuce

Vec znaju da ih ceka jako ubjedljiva pobjeda DPS .

Sofija8
Gost
Sofija8

Kako se pomamila opozicija, odma je krenulaa ofanzivno, vidim auto litije sinoc po gradovima, je li to Vucic sve dobro platio? Moze da vas plati koliko oce, ali taj strah od poraza ne moze platiti..

Bobo
Gost
Bobo

Boli ih poraz,pa se svacim sluze!!!DPS do pobjedeeee!

Nudo
Gost
Nudo

Ova opozicija je katastrofa, oni jos nijesu ukapirali da evo 30 godina su gubitnici i da ih narod ne zeli na visokim drzavnim funkcijama.

Mostanica
Gost
Mostanica

Pa naravno, oni uveliko strahuju, oni uvijek strahuju, a kako i ne bi? Nijesu ništa korisno učinili. Evo prvo to koliko im je stalo do građana da se nešto i promijeni pokazali su time što ne ulaze u parlament, i ako uđu ispričaju sve što imaju i odu, ne ostaju do kraja.I kako da mijenjaju? Sa ulice? Nikada nijesu sjeli… Više »

Janko7
Gost
Janko7

Mislili su da ce im litije pomoci u odrzavanju izbora I olaksati njihovu predizbornu kampanju koju vode na veoma los nacin ,kad su shvatili da nije tako sad bi da odloze izbore .

Princeza07
Gost
Princeza07

Ja ne znam je li ova opozicija ikad nesto pametno predlozila.. Nijedan perspektivan, konkretan predlog nije dala. Ali zato zna da laje i da izigrava zrtvu sa punim dzepovima koji stizu direct iz Srbije.

Mr_Bin
Gost
Mr_Bin

Pred svake izbore se opozicionari pomame. I onda se poslije izbora na kratko osvijeste i vide đe im je realno mjesto

Perica
Gost
Perica

naravno da ih je strah kad znaju da su gubitnci !!!!

Slobodan
Gost
Slobodan

Je li iko iz opozicije ikad išta korisno uradio? Zato su tu đe jesu. U opoziciji. Neradnici.

Crna_Dama
Gost
Crna_Dama

Opozicija nam je uvijek bila dno dna, pusticemo ih da lete jos malo, pa ce se lagano spustiti na zemlju 30.avgusta!

Милош
Gost
Милош

Мислио сам да ово никад нећу рећи, али свака част ДПС-у. Сваки пут им пође за руком да учине ову несретну опозицију смијешном.

Antoan
Gost
Antoan

Bolje bi im bilo da razmišljaju kako će da opravdaju svoj ubjedljivi poraz prijateljima iz Srbije i Rusije.

Kanjon_Nevidio
Gost
Kanjon_Nevidio

Crnogorska opozicija ne zna sta hoce, Oni se I ne nalaze u Crnoj Gori njihove glave o dzepovi se pune u Beogradu. Vazno je da imamo dobro osmisljen program I one koji vole svoju drzavu. Pobjeda je neminovna !

Lob
Gost
Lob

Opozicionare interesuje samo da se ubače u parlament, i da uzimaju pare nizašta. Vazda su takvi bili

Idris22
Gost
Idris22

Stvarno ste smijesni vi iz opozicije

Peki
Gost
Peki

Viđeli smo u prethodnom periodu šta njih jedino zanima: Raspodjela mandata unutar neprirodnih koalicija. Bitno je da se njihovi lideri i liderčići uhljebe, a za građane ih nije briga.

Emina
Gost
Emina

Dzabe im je sve, i vlast srbije sto ih gura dzabe kad su nula

Orlović
Gost
Orlović

Strasno koliko mogu biti jadni. Iz dana u dan tonu. Dje je bio strah od korone kad su se odrzavale litije i kad je narod jeo iz iste kasike

Cezar
Gost
Cezar

Strah od rezultata? Njihov rezultat ce biti nula. Dobro je kad su svjesni toga pa makar i ne priznavali

Mandzukic
Gost
Mandzukic

Ovo je borba za nasu Crnu Goru ljudi nema odlaganja izbora niti se ima kad odlozit

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Naravno da se boje poraza, kad je on neminovan i to je to… Samo su krivi

Klara
Gost
Klara

A zasto sinoc auto litija nije mogla da se odlozi? Tu nema straha? Sramote

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Opozicija ima veliko prisustvo straha sto je razumljivo shodno tome da nemaju sopstvene ideje i ciljeve, već tuđe

Seljanovo
Gost
Seljanovo

Opozicija pred svaku izbornu godinu , pokušava javnost odvratiti od stvarne tj.realne situacije da je jedino uz Vladu CG moguće očekivati bolju budućnost !!!

Niksa
Gost
Niksa

Uz poštovanje mjera NKT-a, mogu se odrzati. Isto kao sto idete u prodavnicu ili banku.

Pavle
Gost
Pavle

Ne treba odlagati izbore, nema odlaganja, ovo je borba za državu!!

Nikola
Gost
Nikola

Pa hoće da odlože svoju izbornu sramotu naravno, ali kad god da bude, opet će se ta sramota desiti.

Dr. Dolittle
Gost
Dr. Dolittle

Fin neki covjek

Macaka
Gost
Macaka

Zamislite ujedinila se opozicija,lista im sacinjena od plagijatora,novinara,neznalica,kleptomana,prevaranata itd… I sad se hvale svojom brukom. Pa dzabe ste se spojili kad bi izbore odlozili,dzabe ste se spojili kad vas svejedno ceka poraz pa bili vi svi posebno ili zajedno nebitno je totalno…

Stefan
Gost
Stefan

DPS pobjedjuje na izbore ubjedljivo !!

Serdar
Gost
Serdar

Ko god dobio neće nam biti bolje. Dobro bilo da se ispita porijeklo imovine svim funkcionerima.

Sorela
Gost
Sorela

Ovo je zaista godina njihove velike izborne bruke! Ujedinili se, a na listama im propali novinarcici!

Окле
Gost
Окле

Ово се зове бодрење пред пораз.

Rejna
Gost
Rejna

Upravo tako! Previse pricaju o odlaganju, a mi znamo da ce organizacija kako izbora tako i svega ostalog da bude na nivou i u skladu sa mjerama NKTa.

Grizli
Gost
Grizli

Jedva cekam da vidim kako ih 30.avgusta saljemo u politicku proslost

Zorka
Gost
Zorka

Jasno je! Vec su unaprijed svjesni da nemaju sanse koliko god pokusavali da se ujedine.

Jare
Gost
Jare

Zasto bi odlagali izbore, nasa drzava se uspjesno bori protiv virusa, ponovo cemo kao i u prvom talasu izaci kao pobjednici. Zasto postujte preporuke koje je donijela najbolja vlast u Crnoj Gori i NKT, opozocija pokusava da odlozi neizbjezno. A to je da im je poraz 30. avgusta zagarantovan!

Fossil
Gost
Fossil

Mi zelimo da budemo turisticka, a ne crkvena destinacija.

Omegle
Gost
Omegle

Opcija koju podrzava vecina naroda evo 30 godina je opcija koja pobjedjuje. Jer to je politika koju zelimo u nasoj kuci.

Korset
Gost
Korset

Veliki strah je prisutan kod njih. Svjesni su da narod nece da hoda kozijim stazama proslosti,nego gleda u evropsku buducnost.

Eva_zuta
Gost
Eva_zuta

Njihovo ime je slabost, a prezime poraz! Izgubljeni su, sprema im se najvecu poraz do sada.

Akademik
Gost
Akademik

Mjere se postuju i gradjani vide sta je drzava preduzela povodom korone.

Poaro
Gost
Poaro

Bitno je da oni ne odlazu auto litije, a sve drugo je njimaa za odlaganje. Bruka!

Agata
Gost
Agata

Hoce sto vise da odloze, da bi prikupili dodatnu kolicinu novca, ali sve to im je dzabe jer poraz je njihovo drugo ime.

Frutak
Gost
Frutak

Sve ste dobro rekli gdine Gvozdenovicu.

Ždrebaonik
Gost
Ždrebaonik

DPS ce i ovoga puta pobijediti.
Mora pobijediti drzavotvorna politika.

Nidzo
Gost
Nidzo

Evo 30 godina postoji samo jedna politička opcija za koju se može i smije glasat. Da je bilo ko drugi na vlasti, izgubili bi i nas i državu, kulturu, sve.

Kosić
Gost
Kosić

Oni su vec izgubili, zato se ovako i ponasaju.

Raso
Gost
Raso

Stvarno ne znam čemu se opizicija nada?

Duško
Gost
Duško

Toliko su slabi da ih je strah , ali zato Dps ne strahuje 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Kika
Gost
Kika

Ispostovace se sve mjere i preporuke NKT i bez ikakvih problema se mogu odrzati izbori

Lenka
Gost
Lenka

DPS ovoga puta ide do apsolutne pobjede

Ivanka
Gost
Ivanka

Opozicija nema sto da trazi na predstojecim izborima, to je njihov totalni fijasko

Teona
Gost
Teona

Posebnonme raduje razmusljanje da se dodatno ulaze u poljoprivredu i turizam

Sarica
Gost
Sarica

Strah bgm jer znaju da je CG u sigurnim rukama! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Ivi99
Gost
Ivi99

Mogu samo da vicu I buricu. DPS nikad jaci!

Trubjela
Gost
Trubjela

Strah od pobjede vladajuce koalciji! 🇲🇪

Vilusi
Gost
Vilusi

E dzabe su pricali. DPS siguran! 🇲🇪

Kuside
Gost
Kuside

A kako god, morace se suociti sa gubitkom.

Mona
Gost
Mona

Opozicija je shvatila koliko je Dps jaka partikja zato prolongiraju izbore😊

Sv_Tripun
Gost
Sv_Tripun

Opozicija ne moze ni da sanja vlast. Na listama su im zli i losi ljudi….

Tehno
Gost
Tehno

Ma strah ih je kradje glasova prijatelju, jedino toga. I crtanje glasova, jer ce za koju godinu bit milion i po obradjenih glasova, ako bude trebalo.

Med.
Gost
Med.

A kako ce bezbjedno glasati zaraženi Covidom,ovi sto su u izolaciji,ovi sto su u karantinima…ko sprovodi glasanje kuci kod zarazenog bolesnika….glasacka komisija ili doktori…bitno je vĺast osvojiti,briga vas…A do sad je Milo mogao biti na listi,a sad ne, jer je to po zakonu koji se prije nije postovao…super sve ali koga briga za to…

Send this to a friend