Politika

Gvozdenović: Pokrenuli smo inicijativu za umanjenje opštinskih nameta privrednicima i građanima Budve

Ivo Gvozdenović

Klub odbornika DPS Budva podnio je danas predsjedniku Skupštine opštine Budva inicijativu da se u dnevni red prve naredne sjednice nađu odluke za umanjenje opštinskih nameta privrednicima i građanima Budve za 2021. godinu, saopštio je šef Kluba odbornika DPS-a u SO Budva Ivo Gvozdenović.

Prema njegovim riječima klub odbornika DPS Budva pokrenuo je ovu inicijativu s ciljem da se na prvom narednom zasijedanju nađu odluke o umanjenju poreza na nepokretnost za privrednike i građane Budve: umanjenje zakupa ugostiteljskih terasa i umanjenje članskog doprinosa i naknade za pristupne puteve.

“Podnijeli smo inicijativu i da nadležni organi Opštine Budva pokrenu postupak kod lokalnih preduzeća čiji je Opština osnivač, da umanje namete za građane Budve po osnovu odvoza komunalnog otpada, umanjenje cijene vode, i parkinga na teritoriji opštine Budva”, navodi Gvozdenović.

Kako navodi, na predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama danas smo podnijeli amandman u ime Kluba odbornika DPS da se ukine plaćanje administrativnih taksi od dana usvajanja odluke do kraja godine.

“Da su ovakve odluke, od izuzetne važnosti za građane i privrednike Budve, trebale i ranije da se nađu na dnevnom redu skupštinskog zasijedanja potvrđuje činjenica da je čak i Vlada Crne Gore u mjerama podrške za građanstvo i privrednike iz januara 2021. godine predvidjela npr. umanjenje od 50 odsto zakupcima morskog dobra, umanjenje naknada za zakup zemljišta u državnoj svojini, kao i vaučere za turističke poslenike”, istakao je Gvozdenović.

Dodaje da iako je Vlada Crne Gore nastavila kontinuitet socio-ekonomskih paketa za prevazilaženje veoma neizvjesne i kompleksne ekonomske situacije u zemlji, neshvatljivo je da rukovodstvo Opštine ne pokazuje odgovornost za svoje sugrađane i privrednike koji su i najpogođeniji ekonomskim problemima, jer su upravo zavisni od turističkih djelatnosti.

“Da li će konačno osjećaj odgovornosti prema građanima kojima su mnogo obećavali, prevagnuti nad međusobnim prepucavanjima oko funkcija i fotelja, ostaje da vidimo”, zaključuje Gvozdenović.

Send this to a friend