Politika

Gvozdenović: Zahvalnost precima za istorijske pobjede i u današnjem vremenu daćemo adekvatne odgovore

Branimir Gvozdenović

Trinaesti jul je dan koji slavimo s ponosom i zahvalnošću našim precima koji su hrabro izvojevali dvije istorijske pobjede – onu 1878. godine kada je Crna Gora dobila međunarodno priznanje, i onu 1941. godine koja je zadivila čitav svijet pokazujući čvrstinu našeg karaktera i slobodarstva, naglasio je politički direktor Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović.

“Generacije vođene idejom o državnosti i plamenom Trinaestojulskog ustanka predale su nam u amanet vječnu vatru slobode, koju je naša generacija dodatno rasplamsala obnovom nezavisnosti. Vratili smo nacionalno dostojanstvo i državni subjektivitet, potvrđujući da je Crna Gora zemlja plemenitih ideala, gdje se i teške borbe vode snagom volje, pameću i hrabrošću”, istakao je on.

I u današnjem vremenu, dodaje Gvozdenović, punom raznih izazova, daćemo adekvatne odgovore, vodeći se ništa
manje snažnom voljom i uvjerenjem u pobjede, sa imperativom očuvanja, prije svega, zdravlja, kao i svih tradicionalnih vrijednosti kojima se ponosimo.

“Svim građanima i građankama Crne Gore čestitam 13. jul, Dan državnosti uz molbu da se svi pridržavamo propisanih mjera i preporuka NKT-a kako bi čuvali i svoje i zdravlje svojih najbližih”, zaključio je Gvozdenović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovćen & Hajla
Gost
Lovćen & Hajla

Lijepo si ti naplatijo sve od naših predaka koji su ginuli za CG, dok vi sami ama baš ništa nijeste dobrog donijeli CRNOJ GORI , naravno Borbu za CG zamjenili ste za ličnu borbu i interes

Send this to a friend