Politika

Hajduković: Lideri opozicije pokazali da su u sukobu sa zdravim razumom

Dragan Hajduković

Lideri opozicije pokazali su da su u sukobu sa zdravim razumom i sa interesom Crne Gore i njenih građana, ocijenio je naučnik Dragan Hajduković i dodao da će, ako ovako nastave, predsjedničke izbore pokloniiti Demokratskoj partiji socijalista.

Opozicija u petak nije postigla dogovor o zajedničkom kandidatu za predsjednika Crne Gore.

Hajduković, koji je najavio učešće na izborima, smatra da želja građana za promjenama nikada nije bila tako velika kao pred ove izbore, i da prelazi 55 ili 60 odsto.

“Protiv tako snažne želje za promjenama, DPS i njegovi sateliti ne mogu dobiti predsjedničke izbore, ali će, zbog ovakve opoziciije, njihov kandidat ipak biti predsjednik. Poslije će se opozicija žaliti na izborne mahinacije. Ne, kandidat DPS neće postati predsjednik zbog mahinacija već ćete mu vi, ako ovako nastavite, pokloniti izbore”, poručio je Hajduković u izjavi za agenciju MINA.

On je rekao da neće odustati od učešća na predsjedničkim izborima, čak ni u slučaju da opozicija bude imala zajedničkog kandidata.

“Ostaću kandidat i ponuditi građanma jedini realni program i viziju preporoda Crne Gore. Vjerujem da će veliki broj građana shvatiti istinu da je glas za mene ustvari glas koji daje šansu Crnoj Gori”, smatra Hajduković.

On vjeruje da bi u drugom krugu glasanja 29. aprila, imao veće šanse od zajedničkog kandidata opozicije.

“Predstoji mi izuzetno teško kompletiranje osam hiljada potpisa a ukoliko uspijem u tome mislim da nijesam bez šansi za drugi krug. Poštovani građani, dajte šansu Crnoj Gori”, poručio je Hajduković.

Prema njegovim riječima, još jednom se pokazuje da je Crna Gora država, koju je bog velikodušno nagradio prirodom a surovo kaznio političarima.

“Za pobjedu nije dovoljno imati zajedničkog kandidata i želju građana za promjenama. Itekako je važan način izbora kandidata i kakav je taj kandidat. Kandidata ne treba da biraju partijski lideri”, naveo je Hajduković.

On je dodao da kandidata treba da izabere opozicioni dio Skupštine Crne Gore uz prisustvo svih 39 poslanika opozicije i to dvotrećinskom većinom ukupnog broja poslanika jer, kako smatra, jedino takav izbor donosi kandidatu potreban kredibilitet.

On je opet pozvao svih 39 poslanika opozicije da održe zajedničku sjednicu i odluče kome će cjelokupna opozicija dati podršku na predsjedničkim izborima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileva
Gost
Mileva

Profesore, bavite se Vi naukom da ne škodite politici.

Sloboda CG
Gost
Sloboda CG

U Rusiju idu svi ozbiljni naucnici, odavno je poznato da je najveca naucna baza upravo u Rusiji. Od 5 novih hemijskih elemenata 3 su dobili nazive po ruskim naucnicima. Drugim rijecima ko nije isao u Rusiju a ‘bavi’ se naukom nije relevantan. Pitajte naucnike iz Evrope i sa zapada, potvrdice vam ovu cinjenicu. A ovi dusmani mogu samo da ti… Više »

Mne
Gost
Mne

Dragane za tvoje usluge Rusima se zna.

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Je li ovo onaj letač? Xaxaxaxaxa…

Objasnjenje
Gost
Objasnjenje

Hajdukovic je u Moskvu otisao u septembru 2015 i tad su ga Rusi angazovali da pomogne rusenju vlasti u CG. Odmah potom je smislio inicijativu za odlucivanje referendumom o svemu. Naravno nije pominjao NATO, da bi izgledalo da sa tim nema veze. Potom je podrzao DF, a zatim i Marka Milacica. Rusiju je posjetio i 2016-te i 2017-te.

CG 4ever
Gost
CG 4ever

Bravo prof Hajdukovicu, vi jedini mozete sacuvati drzavne granice od Duska Markovica. Odose Cakor i Kula Kosovu kako se cini.

vanja
Gost
vanja

Molim vas, recite mi dje se prikupljaju potpisi za gospodina Hajdukovica? Ne interesuju me prepucavanja dps-ovaca i ovih drugih.

Pjer
Gost
Pjer

Takvismo kakvismo i jedni i drugi nase ogledalo i nasa stvarnost nazalost.Nece odje zadugo zazivjeti evropsko razmisljanje i svijest.Dase barem mozemo vratiti u Titovo vrijeme pa bogte veselijo.Stase desi sovim narodom pobogu pa mi brat sa bratom nemoze kud dalje da pricamo.

ana
Gost
ana

nijesu poštovani gospodine, oni su skontali da je politika siguran biznis,velike i redovne plate i skitnje po svijetu

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Na zalost tvoju i odnarodjene opozicije kandidat
dps ce pobediti a ti kukaj do mile volje.

Tovolu
Gost
Tovolu

Daj ima li ko da podrzi ovoga lika pa sya mislili o njemu da zafrknemo i vlast i opoziciju to bi bilo pravo budjenje gradjana i pravi odgovor.

Mali Jože
Gost
Mali Jože

A i ti si bio u Rusiju po novu pamet.

kerkez
Gost
kerkez

Odavno moj profesore , odavno su oni bez razuma .

Enigma
Gost
Enigma

Evo se i ovaj Naucnik sprda sa Opozicijom

Mrgud
Gost
Mrgud

Dje se potpisuje za Gosp. Hajdukovica?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ovo je kandidat rusosrbo..

BAL99
Gost
BAL99

Ovo je pravi kandidat…

Aleksandra
Gost
Aleksandra

U CG nema opozicije. Sve je to udbaški projekat!

Golub
Gost
Golub

Sve ovo sto je rekao je tacno. DPS je jedna potrosena partija bez ideja, ali je opozicija jos potrosenija, sto je dokazala juce. Mi nijesmo Francuska i nemamo Makrona. Tako da ce DPS opet dobiti, a price o neregularnosti ce biti samo pokrice za neuspjeh opozicije.

Deyo
Gost
Deyo

Ovo je super država. Po mjeri naroda. Sa ovakvom opozicijom DPS može vladati 100g i neka vlada. Dok se narod ne opismeni, ođe promijena neće biti.

Send this to a friend