Politika Nova parlamentarna većina sve brutalnija u obračunu sa medijima kojima nije naklonjena, atakuju i na pojedince

Hajka parlamentarne većine: Od poziva na linč do najava gašenja medija

Hajka protiv medija i novinara kojima nije naklonjena nova parlamentarna većina u Crnoj Gori već je krenula – NVO “Ne damo Crnu Goru“, čiji je jedan od osnivača lider koalicije “Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić, podnijela je krivičnu prijavu protiv publiciste Ranka Đonovića, zbog političke analize objavljene u Dnevnim novinama. Lider koalicije “Crno na bijelo“ Dritan Abazović samo četiri dana nakon izbora poručio je da treba ugasiti portal CdM. Javni servis im je na meti u kontinuitetu, prvo su se brutalno obrušili na novinarku Tamaru Nikčević i njenog gosta Milorada Popovića, a od srijede veče okomili su se i na novinarku ovog medija Dušku Pejović nezadovoljni pitanjima koja je u intervjuu postavila Abazoviću…, piše Pobjeda.

Srećko Crnogorac, član ekspertskog tima i glavni savjetnik Zdravka Krivokapića, lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore“, još 15. juna prošle godine, na svom Tviter nalogu nedvosmisleno je poručio kakva budućnost čeka Crnu Goru sa njima -“Vrijeme je da se zabrana ratnohuškačkog lista zvanog Dnevne novine nađe na spisku političkih ciljeva svih pristojnih ljudi Crne Gore, bez obzira na nacionalnu pripadnost i ideološku orijentaciju, a u skladu sa zakonima koji zabranjuju izazivanje vjerske mržnje i netrpeljivosti”.

Davno objelodanjene namjere o gašenju slobode medija sada je nova vlast izgleda spremna da sprovede u djelo, ne birajući sredstva.

Abazović je prije dvije sedmice javno pozvao oglašivače da se ne reklamiraju na portalu CdM, a građane da izbrišu njihovu aplikaciju.

“Takvi mediji ne treba da postoje”, poručio je on, nezadovoljan što je ovaj medij objavio informaciju o napadu na mladića u Nikšiću samo zbog toga što je nosio majicu sa crnogorskim obilježjem – grbom.

Sagovornici Pobjede upozoravaju da je atmosfera koja se stvara u javnosti protiv određenih medija i novinara opasna, te da ovakvim ponašanjem pobjednici na izborima šalju poruku da se revanširaju neistomišljenicima.

Skandalozni potezi

Glavna i odgovorna urednica Dnevnih novina Vesna Šofranac za Pobjedu ističe da su ovakvi potezi skandalozni.

“Gospodin Crnogorac je javno saopštio da gašenje jednog privatnog medija, u ovom slučaju Dnevnih novina, treba da bude politički cilj, što je samo po sebi skandalozno i neshvatljivo za demokratski svijet kojem je sloboda medija i govora temeljna vrijednost”, poručila je ona.

Još problematičnije je, kako kaže, to što je lider koalicije “Za budućnost Crne Gore“ upravo nekog sa takvim razmišljanjima i ciljevima izabrao za svog glavnog savjetnika i eksperta, “koji je učestvovao i u sastavljanju takozvanog istorijskog sporazuma između trojice lidera koalicija koje su osvojile vlast na parlamentarnim izborima“.

“Ne može reći da nije znao, jer inicijativa, bolje reći prijetnja Crnogorca, nije od juče. Ta činjenica treba da bude upozorenje da sva uglađenost gospodina Krivokapića i njegova slatkorječivost kojom nas zasipa ovih dana može biti samo velika obmana dok se ne formira nova vlada i preuzmu javne funkcije, a da će onda uslijediti ono što je Crnogorac javno obećao da neće – brutalni revanšizam prema svima koji se ne uklapaju u projektovanu novu stvarnost “oslobođene” Crne Gore”, upozorila je Šofranac.

To, kaže ona, pokazuje i krivična prijava protiv Ranka Đonovića, te da je ona samo potvrda da se Krivokapićev savjetnik nije šalio kada je gašenje privatnog medija proglasio političkim ciljem.

“Samo što je sada u prilici da takav plan, zajedno sa Krivokapićem kojeg promoviše u novog premijera, pokuša da realizuje. Vidjećemo da li će i na koji način reagovati međunarodna zajednica i svi oni koji su imali veliki senzibilitet i razumijevanje za neke druge medije koji su sada režimski”, poručuje Šofranac.

Izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović u izjavi za Pobjedu je rekao da je zabrinjavajuće da NVO podnosi krivičnu prijavu zbog teksta u kome se iznosi stav o određenim događajima.

“Posebno je loše u svemu tome što je ta organizacija vezana za čovjeka koji se u posljednje vrijeme pominje kao budući premijer. Ako vi ispoljavate toliku netrpeljivost dok još nijeste na vlasti, što može da se onda očekuje kada preuzmete sve poluge vlasti. Da li će onda biti moguće objaviti drugačije mišljenje ili stav ili će sve to biti naša prošlost”, ističe Vujović.

Neki događaji, kaže on, od prethodnih desetak dana u Pljevljima “povezani sa ovakvim odnosom prema medijima i novinarima daju dosta razloga za zabrinutost“.

“Ovih dana se, što od partija, što preko društvenih mreža prozivaju pojedini novinari Javnog servisa i protiv njih se vodi prava hajka samo zbog drugačijeg mišljenja. To sve nijesu znaci koji upućuju na evropske vrijednosti u koje se navodno zaklinju lideri nove vladajuće većine. To su upravo vrijednosti koje se promovišu iz centra koji je dosta istočno od Brisela”, poručuje Vujović za Pobjedu.

Opasne poruke

Pozivom na krivičnu odgovornost novinara i publiciste Ranka Đonovića za javno izrečen stav u medijima, prema riječima generalnog direktora Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Željka Rutovića, šalju se opasne, prijeteće poruke po slobodu i rad medija, medijski pluralizam i kritički diskurs o društvenim pojavama i fenomenima“.

“Kritička intonacija upućena od strane medija čini sadržaj jednog demokratskog društva, znači spremnost na prihvatanje razlika, pa samim tim poštovanje uloge i misije medija kao kontrolora svake vlasti. Podnošenje krivične prijave protiv gospodina Đonovića, aktuelni napadi na određene medije i njihove programske i uređivačke politike, javni pozivi i prijetnje zatvorom novinarima, u svakom slučaju obeshrabrujući je ambijent koji se najavljuje prema kritički orjentisanim medijima”, upozorio je Rutović.

Izričit je da u Đonovićevim riječima nema govora o krivičnom djelu.

“Bilo bi zanimljivo od podnosioca krivične prijave, NVO čiji je jedan od osnivača prof. dr Zdravko Krivokapić, čuti elaboriran i na međunarodnim standardima utemeljen pravni stav koji dokazuje krivično djelo”, kaže Rutović.

Upozorava da su nedvosmisleno ugroženi sloboda izražavanja i međunarodni standardi slobode medija.

Sve učestaliji napadi na medije koji baštine nacionalne, državne i kulturne interese Crne Gore, smatra Rutović, trebalo bi da izazovu reakciju NVO sektora, aktivista za zaštitu ljudskih prava, medijskih udruženja i medijske zajednice, a posebno budnu pažnju i monitoring međunarodne zajednice.

I zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković smatra da se ova dešavanja mogu smatrati jednim od načina uticaja na slobodu izražavanja ili njeno ograničavanje.

Uz ogradu da ombudsman nema mandat da djeluje u odnosu na privatna, odnosno građanska lica, NVO, privatne medije (izuzev kada se radi o diskriminaciji), njegov generalni stav je da „podnošenje krivičnih prijava protiv novinara svakako se može smatrati jednim od načina uticaja na slobodu izražavanja ili njeno ograničavanje“.

“Ostrašćenost i isključivost može biti pogubna u kreiranju javnog mnjenja, a time i shvatanju medija od strane onih na čije mišljenje mediji i te kako utiču. Bilo je mnogo razloga za zabrinutost povodom objava u medijima sa različitih strana, ali isto tako i ishitrenih postupaka kao reakcije drugih medija, pa i nekih državnih organa”, ocijenio je Bjeković.

Što više slobode, istakao je on, to veća ponuda relevantnih informacija.

“O ograničenjima krivičnopravne prirode može se razmišljati samo kao ultima ratio onda kada ne postoje druga manje restriktivna sredstva”, zaključio je Bjeković.

Incidenti ili najava mračnih vremena

Iz Medijskog savjeta za samoregulaciju juče su saopštili da je neshvatiljvo da NVO čiji je osnivač čovjek koji figurira kao najozbiljniji kandidat za budućeg premijera podnosi krivičnu prijavu zbog mišljenja i stava koji ne odgovara toj NVO.

“Ili je to logično kada se pogleda da je njegov današnji savjetnik ne tako davno pozivao na zatvaranje medija koji je upravo objavio Đonovićev tekst. Prije desetak dana se opravdano uzbunila javnost zbog napada na ljude drugačije nacije. Tada se čulo i tumačenje kako oni sami sebe napadaju. Sada je u pitanju ponovo različitost, ali ovog puta ne nacije već mišljenja”, piše u saopštenju MSS.

Voljeli bismo, ističu oni, da ovo shvatimo kao incident, a ne kao najavu nekih mračnih vremena za koja smo mislili da su daleko za nama.

Ograničenja slobode medija

Željko Rutović kaže da u kontekstu poziva na krivičnu odgovornost za javno izrečene stavove u medijima, shodno Evropskoj konvenciji o zaštiti osnovnih ljudskih prava, ograničenja slobode medija postoje kada je to neophodno u interesu zaštite nacionalne bezbjednosti i teritorijalnog integriteta države, radi sprečavanja nereda ili vršenja krivičnih djela, zaštite zdravlja i morala, zaštite ugleda ili prava drugih, sprečavanja objavljivanja povjerljivih informacija ili radi očuvanja autoriteta i nepristranosti sudova.

“Shodno evropskim standardima, koje je implementirala Crna Gora, ova ograničenja se primjenjuju u izuzetnim slučajevima, i to kad je takvo ograničenje neophodno u demokratskom društvu, kada je isto predviđeno zakonom i kada ima legitimni cilj i pravo na sudsku zaštitu”, ističe Rutović.

Lov na vještice

Iz Ministarstva kulture juče su oštro reagovali zbog medijskog linča kojem je izložena novinarka TVCG Duška Pejović nakon intervjua na TVCG sa nosiocem liste Crno na bijelo Dritanom Abazovićem.

Iz resora ministra Aleksandra Bogdanovića ističu da su ,,gušenje slobode govora, prijetnje gašenjem medija, pozivanje na zatvaranje novinara“ dio neke nove realnosti u Crnoj Gori.

“Pozivamo nadležne institucije da u najkraćem roku reaguju protiv javnih manifesta mržnje usmjerenih protiv crnogorskih novinara i medija kako već započeti lov na vještice u skorije vrijeme ne bi postao praksa”, poručili su oni.

Obzorje epohe jednoumlja, u kojoj ne smije biti mjesta za drugačije, ističu oni, počelo je, a ,,netolerancija i progon sada je realnost i u slučaju kada se nekome ne dopada ni način vođenja programskih sadržaja“.

“Atmosferom linča, kako to uvijek i biva, rukovode se politički ostrašćeni ljudi koji i dalje nijesu upoznati sa elementarnim postulatima kao što su sloboda izražavanja i medijski pluralizam. To, ipak, ne smije biti nikakav izgovor kada je u pitanju ova orkestrirana kampanja protiv autora i medija koji su spremni da iznesu drugačiji stav”, istakli su oni.

Reagovalo je i Društvo profesionalnih novinara upozoravajući da besprizorne prijetnje i uvrede novinarki Pejović ugrožavaju njenu bezbjednost i lični integritet.

Nezamislivo je, navode oni, u državi koja promoviše slobodu izražavanja na ovaj način reagovati, jer se “nekome ne dopada kakva pitanja postavlja novinar“.

“Pozivamo nadležne institucije, ali i predstavnike nove parlamentarne većine, da odmah reaguju i zaustave prijetnje i uvrede. Oni su dužni da upravo svojim ponašanjem pokažu da razumiju pravo novinara da u ime javnosti postavljaju pitanja koja se njima možda ne dopadaju, u vrijeme i na način koji im se takođe ne mora nužno dopadati”, naveli su, pored ostalog, u saopštenju.

Poziv na pobunu u Javnom servisu

Lider URE Dritan Abazović poručio je u srijedu veče, gostujući na Javnom servisu, da je najbolje da rukovodstvo ove kuće samo ode “pošto su personifikovali jednu diskriminatorsku politiku”.

“Bilo bi najbolje da sami podnesu ostavke, da ne potežemo za tim smjenama koje moraju biti neminovnost ukoliko ne budu htjeli da odu”, kazao je Abazović.

Menadžment RTCG-a juče je saopštio da je Abazović “gotovo u komesarskom stilu najavio” njihovu smjenu, kao i uredništva Javnog servisa. Poručili su da se neće osvrtati na arogantne ocjene o njihovom radu, za koje misle da su izraz površnog i jednosmjernog poimanja uloge Javnog servisa, ali hoće na neutemeljene tvrdnje.

“Netačno je da mu je ovo rukovodstvo tri godine onemogućavalo nastup na Televiziji Crne Gore, budući da je mandat uredništvu i menadžmentu počeo prije dvije godine. Osim toga, Abazovića od javnosti nije marginalizovala Televizija Crne Gore, nego njegova odluka da bojkotuje i rad crnogorskog parlamenta i Javni servis”, podsjetili su ga oni.

A zbog Abazovićevog intervjua RTCG-u reagovali su i iz tima nosioca liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravka Krivokapića i u otvorenom pismu Savjetu Javnog servisa zatražili da se u okviru svojih ingerencija odrede prema, kako su naveli, postupanju novinarke Duške Pejović i, kako tvrde, kršenju novinarske etike s ciljem raspirivanja vjerske i nacionalne mržnje.

Pozvali su i novinare te kuće da reaguju i osude koleginicu Pejović.

Iz Javnog servisa su ocijenili da je očito riječ o hajci sa „jasnom namjerom da se protivzakonito i vaninstitucionalno smijene menadžment i uredništvo kuće pozivom uposlenima na pobunu“.

“Od nekog kome je politički uzor Helmut Kol najmanje bi se to moglo očekivati. Smatramo da je naša novinarka vrlo profesionalno odradila intervju sa Dritanom Abazovićem, a da kritike na njen račun, od strane lidera nove vlasti najavljuju ukidanje novinarskih sloboda. Napominjemo da će se menadžment i uredništvo Javnog servisa, povodom sve učestalijih i neosnovanih prijetnji i napada od strane čelnika koalicije “Za budućnost Crne Gore“ i Ure, obratiti relevantnim međunarodnim adresama”, poručili su oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tiha voda
Gost
tiha voda

neka ste se malo potresli….

Dora Mar
Gost
Dora Mar

Nemas ti Dritane ni harizmu a ni kicmu za teret koji si sebi nabacio.Malo si se zaigrao a nijesi dorastao.Jos si na vrijeme da skontas 2+2……
Crna Goro da si vjecna 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤

Mile
Gost
Mile

Ako,ako …samo da se mafija rasklinka…

Marko
Gost
Marko

Krikokapic jeste Krivokapica ali on je ipak DF.

Milo
Gost
Milo

DPS je izgubio na izborima,a ovi ce revolucijom biti najureni.

No future
Gost
No future

Kad je Adolf H. dosao na vlast u Njemackoj 1933 g sta je prvo uradio ? Zatvorio medije i pohapsio novinare koji ne misle kao on i njegova partija. Zatim je zabranio i pohapsio opoziciju. Ostatak price znate …

Vesna
Gost
Vesna

Intervju je bio ODLICAN!Odlicna pitanja,odlicni odgovori!

Njegoš
Gost
Njegoš

Sad je jasno svima ko stoji iza dosadašnjih napada na novinare, četnici otkrivaju pravo lice. Sve su radili ne bi li naštetili DPSu i državi Crna Gora, pa i novinare napadali pod okriljem mraka, a sada i javno Driton dao zeleno svijetlo.

Realnost
Gost
Realnost

Kako su radili neka im se vrati. Ovo kazem za obije strane.

Pg
Gost
Pg

Jes vala, ovaj Dritan sve nagrdi, on je za sve ovo kriv. Haha

Prevara
Gost
Prevara

Ma on se ne pita nist, vise no mi sto mlatimo po ovim komentarima

Laki
Gost
Laki

Suština je da je narod htio slobodu,a sada se vidi da dobijamo isti ili gori autokratski režim.Ono što upada u oči je da jedan dio onih koji je do juče vrištao za slobodom,danas kada se vidi da slobode nema,kaže,nema veze.
Ne može tako.Počeko je da se vrti,ispao je DPS.Isoašće i ovi novi ,ako ništa ne promijene

Davor
Gost
Davor

abanikome nije do zore gorela. samo polako….

Jox
Gost
Jox

Ako bude gorjela i ovima 30 god., ne pise nam.se dobro

Cika miki
Gost
Cika miki

E glasaci vidjite dje vas dovedose cetnici, ovo je samo pocetak, a kraj ce biti jako jako bolan, pa spremite se bez plata i penzija, zivjet ce te od vazduha a i to nije opcija???!!!

Markoza
Gost
Markoza

Kompleksasi. Sve im smeta. Udri Boze svuda samo ne po mozgu . Tako stari kazu.

Gabelj Konik
Gost
Gabelj Konik

Medije ne treba ukidat samo ih novcano kaznit debelo za lazi

Jaso
Gost
Jaso

Ovi ce vladat minimu 300 godina,sa ovakvom vladom eksperata,kukala nam majka

tamanmi
Gost
tamanmi

Ma samo treba preispitat kako su pare davane nvo koje su radile u korist drugih drzava aprotiv cg…..sve ovo dokumetovati dobra advokatska kancelarija i ceraj odstetu prikupiti sve podatke pa tuziti i one poljske wc od novina u srb.

jacobrotsild1
Gost
jacobrotsild1

Liberal sam od prvog dana,Dritane legendo,svaka ti je istinita,ali boli ih to

sara
Gost
sara

svaka čast. ja nijesam liberal ali svidja mi se Vas komentar

jacobrotsild1
Gost
jacobrotsild1

Saro,boli ih to sto je Dritan olicenje postenja i primjer u svijetu da novac ne znaci nista,sad oni kazu da su veci Crnogorci od nas koji smo od prvog dana liberali,ali mora se prekinuti ovaj lanac uzimanja miliona a niko ne odgovara za to

Delboj
Gost
Delboj

Naivno do zla boga.

Mili Mili Mili
Gost
Mili Mili Mili

Kako si kontradiktoran,konfuzan,i dosadan…

Mestar
Gost
Mestar

Srecna nam svima sloboda!

Simo Matavulj
Gost
Simo Matavulj

Dps-ovci u suzama, ne mire se sa porazom 😂

Rašo
Gost
Rašo

Simo Matavulj, ko se zadnji smije najsladje se smije. Polako rano ste se poradovali. Vi da ste izgubili sa ovoliko razlike, vukli bi tudje zastave i kukali kako ste pokradeni. Vaši popovi su išli od kuće do kuće i kleli svakoga ko glasao za DPS. Ali često se kletva vrati onome ko kune, pa se nadam da će i njima.… Više »

Njegoš
Gost
Njegoš

Kakve veze ima DPS sa četničkim napadima na nezavisne novinare?? Uostalom DPS je pobijedio, ima najviše glasova, drugo je to što se okupilo 50 nekakvih partijica pa zajedno jedva više od DPSa.

Sasomange
Gost
Sasomange

Jesi li siguran da je DPS pobijedio??? Čekaj samo da vidiš koliko je fantoma, i svaki do jednog je glasao

Milo
Gost
Milo

Oni su gospoda

D ima đevojku
Gost
D ima đevojku

Peđa i dejo je nisu umeli šutnut punom zato nisu bili najbolji igrači evrope.

Neko mi reče
Gost
Neko mi reče

Čitajući komentare, stekao sam utisak da ođe osobe ili brane DPS ili im je ispran mozak. Opustite se, niko neće ponijet CG. Uostalom, Zapad je taj ko se pita i koji je podržao promjene.

Plitkoumnost
Gost
Plitkoumnost

Neznanje je vazda bilo najvece Zlo..

Rašo
Gost
Rašo

Ako se po jutru dan poznaje, ova skupina neće dugo.

mrkela
Gost
mrkela

Šešeljko !

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Svi vi koji ste protiv ovog portala , ne zelite da se cuje istina i misljenje slobodoumnih ljudi.
ISTINA VAS BOLI!!!
Pa kad vas boli nemojte da citate idite u crkvu , slusajte Rista.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Da mi je tvoj mozak imat,da odmorim malo 😁😁

Simo Matavulj
Gost
Simo Matavulj

A sad adio 😂

Marko
Gost
Marko

A sto fali ici u crkvu? Mozda bi i ti trebao malo da osjetis sta znaci duhovni mir. Osjecaj slobode bez pljacki, ucjena i ubijanja po ulicama

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Cini mi se da nijesi zlonamjeran pa cu ti odgovoriti. Ja potpuno osjecam duhovni mir zivim zivot sa parolom ne ucini ono sto ne bi zelio tabi neko da ucini – dovoljno. Ne trebaju mi ni popovi ni crkve ni SPC ni CPC. No se zapitajte vi koji ” postujete” Rista. No nije on kao jjedinka bitan nego vi koji… Više »

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

…..da dodam sto se politike tice zao mi je samo sto G. Slavka Perovica nema vise na nadoj poltickoj sceni.
Zao mi je ovih koji ne osjecaju LJUBAV prema svojoj domovini vec prema novcu.

Nata
Gost
Nata

Posto si ocito dobronamjeran i sigurno da ti vjerujem tome sto si napisao.. pokusacu da ti “vjernicki” docaram osjecaj pripadnosti crkvi. Pravednost, ljubav i molitva su divne kad ih covjek zivi, a kad ih zivi sa svojim narodom i svestenikom u crkvi onda je to tek potpun osjecaj veze sa svijetom.. bogom i beskrajem.. ti si na dobrom putu.. a… Više »

Dora Mar
Gost
Dora Mar

Citate li vi ljudi ista?Religija je najveca prevara smisljena u istoriji covjecanstva.Sluzi iskljucivo za manipulisanje masama ,takozvanim stadom.Koristite svoj mozak a ne samo oci da vas vode.Krenite od krstaskih ratova pa na ovamo i shvatice te da je krvi najvise prolivene u vjerskim ratovima .Ko je ’90 huskao na rat,gdje ode pamcenje,pa to je istorijski juce bilo…Risto ,batali vise….

Cika miki
Gost
Cika miki

Sve ce te vratit crnoj gori, svaku crkvu i manastir zivi bili pa vidjeli

Cica
Gost
Cica

Axaxaxaxa evo i tebi sendvic istine

Gibanica
Gost
Gibanica

Ako in4s , vijesti , borba , i mnogi ” PROTOČNI BOJELERI ” u vidu političkih partija , kao što je DF , URA i slični , nisu ukinuti i zabranjeni u SLOBODNOJ CRNOJ GORI do 30-og avgusta , onda neće zabraniti oni ništa ni u ” njihovoj “Crnoj Gori ! U Crnoj Gori do 30-og avgusta je bilo mjesta… Više »

Mico
Gost
Mico

Nabroj jednog Srbina na bilo kojoj funkciji ako znas?

1111
Gost
1111

Eto ti ga prvi Krivokapic,predvodnik koalicije …

Gibanica
Gost
Gibanica

Mićo , pola ogroman broj ljudi u samom DPS-u , kao i mnogim drugim partijama su Srbi , i to jako poštovani ljudi , nego je problem u onima koji misle da svi srbi moraju razmišljati isto i biti copy/paste . Ako je nekome na prvom mjestu narodnost ili nacija pa tek onda svoje -JA , onda takva osoba nema… Više »

CGPartija
Gost
CGPartija

Ako zabrane selimo se na društvene mreže.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Iz ovog komentara se vidi da nisi normalna osoba

Gibanica
Gost
Gibanica

U Crnoj Gori se nije desila prava demokratija , polako se dešava instucionalni državni udar !! Onaj iz 2016-te je bio “mala maca” za ovaj , ili je možda čak bio samo upozorenje . I tada je SPC učestvovala aktivno u pokušaju , a sada već uz pomoć istih i uspjela u jednom djelu toga . Samo razmislite , zašto… Više »

nebuloza
Gost
nebuloza

Volja naroda je tebi državni udar

expert123
Gost
expert123

tako je nekada u SSSru ministar kulture u vrijeme Staljina Zdanov najavljivao i sprovodio cistke u medijima i ostalim insr institucijama kulture. Ako ovi sto su dosli na vlast hoce da se ugledaju u pogledu medijskih sloboda na Srbiju to ce im biti najgori moguci primjer. neko sa strane bi pomislio da se ovdje radi o juznoamerickoj zemlji , a… Više »

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Sto se tice Milorada Popovica, naravno da im smeta jer je cojek javno iznio sve cinjenice a njima to smeta. Poznavajuci mojega sugradjanina tesko da ga mogu prepanut i ucutkat, vec naprotiv samo ga jos vise podic da i dalje govori na sav glas sve istorijske cinjenice. Jer on isto prica vec 30g i ni tada a ni sad niko… Više »

Andjela
Gost
Andjela

Ugasili bi cetnici sa Albanskim cetnikom sve u Crnoj Gori! Zamislite covjek se ponosi sa tim sramnim nadimkom! Dali je on zdrav?

Segio
Gost
Segio

Nekom je leglo “lopov”

Marko
Gost
Marko

On je pametan za razliku od tebe. Prosto jednostavno

Veca
Gost
Veca

Mislili ste da cete ga uvrediti, pa ce se nasekirati, pa se sad vi nervirate sto se on ne nervira.. hahaha

Hurem
Gost
Hurem

Hoce li Dritan ugasit vijesti na albanskom jeziku na javnom servisu jer ja svatih da mu se cjelokupna programska sema ne svidja.

nebuloza
Gost
nebuloza

Treba ih titlovati (ako nisu već a čini mi se da nisu)

Gibanica
Gost
Gibanica

Samo neka nastave !!
Desiće im se pravi narod i prava ulica !

Deni
Gost
Deni

Tako je..samo nastavite..vidjecete sta je narod u odbrani svetinja..Crna Goro❤

Vava
Gost
Vava

Dje u svetu ima novine koje ne kostaju nista, ko njih finansira, stampa, daje plate novinarima

Biohazard
Gost
Biohazard

Ima u Srbiju ! Ali nije ni to problem , nego što koga zanima oćeš li ti besplatno voziti nekoga ili nekome nešto . Papirne novine u svijetu su pred gašenjem , čak i među najvećim na svijetu . Ali nebitno to , nego jel i na FB ono pišeš (IJ)ekavicom misleći da ćeš tako navatati neku ribu , ono… Više »

Radius
Gost
Radius

Ako razmišljaš logično,, za njih si “četnik”

Laki
Gost
Laki

Koga je briga?Hoćemo slobodu!!!!!

Delboj
Gost
Delboj

E pa da ti kazem. Ne postoji novina u svijetu koja je profitabilna. Sve su to poslovanja sa debelim minusom. Zato i sve svjetske medije drze neki veliki koncerni koji raznim stelovanjima javnosti na drugi nacin ubiraju novac za druge poslove koje imaju pod sobom. Ista je stvar i za Dnevne i Vijesti, i za Politiku i za New York… Više »

Darko
Gost
Darko

Sto bi neko gasio pobjedu dnevne nikako inace to niko ne ccita nece da prlja ruke od tog smeca a tvcg pa ni vremensu peognozu ne slusaju

TonyZ
Gost
TonyZ

Sto ste se prepali? Dobro znate da vam niko ništa ne smije, niti ima pravo. Mogu samo da vrše pritisak. Oni ce biti u poziciji da budu kritikovani, tako da ovakve pehove i greške u koracima treba očekivati. Tek cete da vidite kako ce da napadaju, ali isto tako ce biti napadani. Gospodin Djonovic, može biti miran jer za izgovorenu… Više »

Bernini
Gost
Bernini

Fašistički pir je tek počeo…..

M@kicin
Gost
M@kicin

Batalite se više priče o politici. Ekonomija i Zdravstvo su pred kolapsom. Bavite se tim temama.

bonaca
Gost
bonaca

Sve ce se zavrsiti na praznim pricama i predizbornim obecanjima, ekonomija nije tema vec kako se docepati vlasti i ucvrstiti istu(umiliti se stranim gospodarima).

Gibanica
Gost
Gibanica

Kako da se bave bilo čime , ako im je ” bavljenje ” dovedeno u pitanje , i to od strane onih koji misle da su osvojili Crnu Goru na izborima a ne zadobili ( što je tek dislutabilno veoma ) malo više glasova na izborima , kako bi bili predstavnici svih građana , a ne samo onih koji su… Više »

Marko
Gost
Marko

Znas i sam/sama da je velika vecina. Znas kako ste krali izbore, petlhali kupovali licne. Vecina je odlucila i sada se povucite sa komentarima

M@kicin
Gost
M@kicin

Ja pričam o svim portalima uključujući i ovaj.

Djoko
Gost
Djoko

Najprimitivniji gedzivanski fasizam na djelu!

ilke
Gost
ilke

Evo obecavamo da cemo se potruditi, pa da budemo civilizovani kao u poznatim metropolama, Gusinju, Savniku, Beranama, poznatom univerzitetskom centru Niksicu i Cetinju.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Za tebe je MEDIOKRITET – kompliment!
Ako uopste znas sto to znaci!?

Sportista
Gost
Sportista

E moj djoko!

Milos PG
Gost
Milos PG

Ljudi da li možete da zamislite da neko ukine CDM portal koji jedini izbaca video zapise kao dokaze. U svi ostalim portalima imate nazalost ogromnu laz i potpaljivanje od najmanje sitnice izbace sliku i tekst a narod im vjeruje. Sramno dje živimo. Pogledajte profil ljudi koji samo ali ponavljam samo čitaju Vijesti. U kakvim sve oni zabludama žive i u… Više »

Hurem
Gost
Hurem

Ja ne mogu zamislit da vise necu vise imat sta da procitam ako ostvare naum.Istina njih bode u oci i para im usi.Crnogorci skupimo se u odbranu istine CDMa

Cetinjanin 🇲🇪
Gost
Cetinjanin 🇲🇪

Nike sramno đe živomo – no skim živimo!

Marjan
Gost
Marjan

Nece biti ni prvi ni poslijednji koji je ugasen. Kad se rasformira hobotnica nece vise imati novcanih priliva od iste i to eto.

Milos PG
Gost
Milos PG

počelo je posrbljavanje. Sve procrnogorske medije uništiti. Neka nam je sa srećom. Dal se stide crnogorci koji su glasali DF i da li mirno spavaju. Kako li će im biti kada ih sinovi ili unuci nazovu izdajicom Crne Gore

Ćeta
Gost
Ćeta

Još da ukinu dnevnik rtcg pa da gledamo srbijanski nebi ne čudilo

Stari Liberal.
Gost
Stari Liberal.

Mogu da pogase sve medije koji im ne odgovaraju,ali ne mogu da ugase narod koji iskreno voli ovu zemlju.Mogu da pozlate ekonomiju ali im ja i moja porodica nikad necemo vjerovati i ne mogu mi pamet promijenit stotinu Rista Radovica.1918-te su slicni njima bombardovali moja Rovca sa Lokve Puletica a to se ne moze zaboravit nikad i ako pokusavaju da… Više »

Cetinjanin 🇲🇪
Gost
Cetinjanin 🇲🇪

“Za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore!”
Postojaće Crna Gora,
dok je Lovćena i Durmitora,
dok je mora pod Barom i Kotorom,
dok je sunca i dok je Grah

Marjan
Gost
Marjan

Cek cek, ko te je bombardovao 1918e?
A bio si zadovoljan sa Austrougarskim okupatorom, kanda bi voleo da se oni vrate jel?

1111
Gost
1111

Darko Sukovic je za njih penicilin…nikad mu nijednu vijest nijesu demantovali….a niko mu na crtu nije mogao opovrgnuti stavove koje je dokumentovano iznosio…zato ga mrze…Antena M treba da uz pomoc crnogoraca otvori TV i da se svakodnevno bori protiv ovih lazova i mrzitelja svega crnogorskoga…

ilke
Gost
ilke

Da da, video sam ga kada je gostovao Rakovic, manji od makovog zrna. Morao je i neke delove da izbacuje iz emisije. On moze da se nadgovara samo sa onim Markovicem sa govornom manom, sto mu treba vecnost da pocne recenicu.

1111
Gost
1111

Pogledaj na Yu tubu emisiju sa Rakovicem…da vidis koliku si glupost odvalio…ima da puknes od smijeha kakve je gluposti pricao…bio je ka djak prvak…pojma niocemu nije imao…

Marjan
Gost
Marjan

Niko ni Gebelsa nije mogao da demantuje do 1945 jer je imao sve poluge moci na svojoj strani. Vrlo je interesantno kad se jedan placenik i nestrucno lice bavi prekrajanjem istorije masuci nekim papirima koje on zove dokazima, zaobilazeci naucni metod koji je obavezan u svakoj nauci. Ali kako da on zna za naucni metod kad je obican propagator a… Više »

1111
Gost
1111

Marjane da se ne bi glupirao ….podji na Cetinje i pogledaj pazljivo originale i onda komentarisi o propagandi….

Jelena37
Gost
Jelena37

Hvala Bogu da postoji ovaj portal, da možemo da čujemo i nešto drugo mimo prosrpskih !

Fendi
Gost
Fendi

Svakog istraživačkog novinara, profesionalca.. treba nagrafiti i njega i medij za koji radi.
Ali i kazniti one koji zloupotrebljavaju taj poziv. U ostalom, sve u skladu sa zakonima Crne Gore

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Brzo će te vi tamo đe ste do skoro bili i đe vam je i mjesto..

realan
Gost
realan

Rade sinhronizovano i na već unaprijed dogovoreno djelovanje! Abazović javno traži smjene i crta medijima metu, njegovi politički botovi osudjuju gospodju Pejović, a Krivokapićeva (čitaj: Ristova) koalicija traži od savjeta da se pokrene postupak protiv novinarke gdje Pejović. Sinhronizovano rade da ućutkaju Javni servis i pripremaju se da i njega “oslobode”. Možda dovedu i postave za glavnog urednika Emila Labudovića…… Više »

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Proziva Djukanovica da je ucestvovao u poltici ratnih 90ih a ne proziva P.Bulatovica i ostale sa kojima je u koaliciji koji su bili dio toga. Ne smeta mu ni to sto citav svijet zna da je Risto sa popovskom mafinom krio Karadzuca i Mladica a ima ih jos – RATNE ZLOCINCE, na to nije imao odgovor. Zato mu smeta D.Pejovic.… Više »

Doxford
Gost
Doxford

Kad nijste vi do sada..oni hoce.Treba zabraniti uvoz stamoanih medija z srbije..kurir,borbu,blic…..Nijestw reagovali ,velika greska

Velek
Gost
Velek

Na djelu nove većine je velika politička nezrelost, njihova skrivena agenda i ciljevi su odavno poznati, sumnjam da ovo sve što su rekli neće uraditi. Ipak, mislio sam da će u početku narodu baciti prašinu u oči, ali ipak im se nešto žuri. Od ekipe koju predstavlja Krivokapić me ovakve izjave ne iznenadjuju, ali je prosto zabrinjavajuće kad sam vidio… Više »

Rozaj
Gost
Rozaj

Ne smiju od EU a oni bi sve zatvorili, i portale i novinare !!!

Marina
Gost
Marina

Dritane!
Da li bi isto tako gasio medije da su Albanci ugrozeni,a da nemas to gdje da objavis?

Hurem
Gost
Hurem

Marina sve bi Dritan ucinio da se dodvori svetosavcima.On nema granicu izdao bi svakoga

Užice
Gost
Užice

Zašto toliko mržnje nosiš u sebi? Promena vlasti je valjda nešto sasvim normalno. Tu promenu su izglasali građani Crne Gore na izborima koje je organizovala bivša vlast . Da li ti misliš da su je izglasali neki građani drugog reda ili svi vi imate podjednaka prava. Da li je za tebe biti kako kažeš Svetosavac nešto loše? Ja nikada za… Više »

Delboj
Gost
Delboj

Slazem se da je promjena vlasti nesto normalno. Izbore su organizovale institucije sistema nevezano za partije koje su bile na vlast, sto su pokazali i rezultati, jer da ih je DPS organizovao ne bi “dozvolio” da izgube za 0,6 odsto. Svi imaju podjednaka prava naravno, samo je Srbima u Crnoj Gori uvijek iz ociju bljuvala vatra zato sto su muslimani… Više »

Hurem
Gost
Hurem

Kad ugasite ratnohuskacke novine i medije DAN(MRAK)I VIJESTI onda cete bit demokrate koji se zalaxu za mir demokratiju Ne pominjete njih jer su uz vas a kakvu politiku oni vode svi znamo.Patriote ubijate a CETNIKE NE DIRAT .Dritane Vucicu(imate isti zlokoban osmjeh)ne sili se toliko niko ti nije kriv sto si takav kskav si.KOMPLEKSI SU CUDO

Mi smo
Gost
Mi smo

Sve je meni jasno i logicno i nelogicno. Ali da covjek imenom i prezimenom funkcionere zove lopovima a oni se ne brane…..

Marina
Gost
Marina

Ovi su se vec ogolili do kraja iako jos nemaju ni v od vlasti. Ima tu jos jedan momenat koji su dobro prekopirali od tate-Vucica a to je da je daleko lakse proizvoditi skandale izjavama, kako bi se narod bavio time,umjesto preuzeti odgovornost i poceti raditi na “ sredjivanju” zemlje(mozete misliti kako ce je srediti) i ispunjavanju predizbornih obecanja,jer ih,naravno,… Više »

sveti toma
Gost
sveti toma

sto ste ocekivali od okupacije !!

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Koni je problem sa novinarkom Pejovic!!??? Gledsla sam intrvju. “Problem” im je sto je postavila prava pitanja , koja bi mu postavila hiljade i hiljade gradjana a on nije imao odgovor. Ustvari imao je odgovor na neka pitanja ali je to suprotno onome sto su pricali u kampanji, pa da ne ispadne da laze. Vidjelo se to po govoru tijela,… Više »

Marina
Gost
Marina

Zar ne vidite na sto lici,u poslednje vrijeme,parlament CG?Prekopirani srpski u vrijeme Vucica.
U crnogorski parlament je usao ulicarski recnik i ulicarsko ponasanje zahvaljujuci onima koji nose prosrpski predznak.I od finog,ugladjenog postao piljarski.

Pozz
Gost
Pozz

Znači nova vlast ne priznaje demokratiju?!!!
Pa zašto da gasimo bilo sta ….imamo pravo da znamo i čujemo !
Šta ste se potresli!! Mi smo slobodno društvo sa pravom da čitamo i mislimo!

MaśaNk
Gost
MaśaNk

Ne uzimaj sve zdravo za gotovo 😉

Marina
Gost
Marina

Gospodo,postovaoci demokratskih vrednosti! Vasa osnovna greska je sto se narodu koji je ( poplavom Srba u CG) postao prost i neobrazovan, stalno obracate nekakvim akademskim tonom.Kako vam vise nije jasno da oni to ne razumiju? Carobne rijeci koje kod njih pale lampice i na koje reaguju su proste,jednostavne rijeci,poput:lopovi,kradja, mafija… i sl. koje ponovljene milion puta pokrecu tu rulju. Oni… Više »

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

BRAVO🤗🤗🤗👏👏👏

Željko
Gost
Željko

Dritan je sve rekao tačno, dosta sa stigmatizacijom Dritana jer skoro svi što pišu sada protiv njega za godinu dana će pisati za njega, toliko o “novinarstvu” i “novinarima” Crne Gore ! Dritan ima principe za razliku od 99 % “političara” iz Crne Gore !!

Hurem
Gost
Hurem

Zeljko jeli moguce da mislis da Dritan ima principe.E ubilo se ako ima takvih kao ti

Snjeg
Gost
Snjeg

Dritan i principi .On ima fobiju od Mila Djukanovica i dps.Samo je zaboravio da dps i Milo nisu drzava.A principi ure i Dritana se najbolje vide u bd.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Jednom je jedan vrlo mudar covjek rekao” Ne vjerujte covjeku koji se stalno poziva na svoje principe”

Penzioner
Gost
Penzioner

Greote, utripovao se, misli da je on srušio Mila..

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Svi su krivi, i Dritan i Zdravko i Crnogorac… Samo se Đonoviću, Pejovićkoj, Nikčevićkoj nema što zamjeriti, toliko su objektivni i profesionalni.

Bot
Gost
Bot

Ustastvo u Cg je ugaseno a sa njim ce nestati i sva propagandna masinerija koju je izrodilo !

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

A cetnistvo da njegujemo je li !!???

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Cetnistvo je antifasizam, Ustase su nacisti!

nnnn
Gost
nnnn

A kad se sjetim kakve bljuvotine su pisali DAN i IN4S i niko AAA da im kaze, braco CRNOGORCI bojim se da nas ceka mracno doba, no izdrzacemo i ovo!!

šako
Gost
šako

kako rekose ono nema revanžizma?? e moj abazovicu poceli ste od medija i od medija oces da pravis opoziciju vjesti da ostavis dje nas gaze gdje sve samo ne crnogoroski medij tacnije to je sve srpsko a cdm dje nam oci otvaraju gazis ma neka te abazovicu umislio si se mnogo sa 4 mandata

nostradamus
Gost
nostradamus

pa sto ste ocekivali od okupacije !!

actual
Gost
actual

Gentlemen from the EU who support all this, shame on you!

Marjan
Gost
Marjan

hahaha

marius
Gost
marius

Evo ja zvanicno izjavljujem jutros uz svoju prvu jutarnju CG kavu, da pored toga sto bojkotujem proizvode iz srbije, to cu da ucinim i sa svim medijima,u slucaju da nam ovizi utule CDM. Nek nam je srecan mrak u najavi.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Ne samo bojkotovati vec izaci na ulicu-protestovati!!!

Snjeg
Gost
Snjeg

Pridruzujem se .

Marjan
Gost
Marjan

Sta ti je Srbija skrivila? Pa da vas oni zele okupirat zasto vam nijesu nijedan problem pravili ni prije ni posle referenduma? Sramno stvarno.

marius
Gost
marius

Daleko bilo da imam nesto protiv sbije i svog onog dobrog naroda koji tamo zivi. Moj revolt se odnosi na politiku koju prema CG vodi zvanicni Beograd, koja je sve samo ne korektna. Takodje mi smetaju pojedini srbijanski mediji koji su pod okriljem te vlasti, i koji su u zadnje vrijeme svakakve gadosti i lazi pisali o Crnoj Gori.Kad se… Više »

Počinje...
Gost
Počinje...

Eto, poštovani zapadni svijete, to je ta demokratska promjena i svijetla БУДУЋНОСТ koju nam donose. Erdogan će biti mala maca za ono što oni spremaju ovde. Biće to na djelu ogoljena manifestacija u praksi – Crne Gore kao srpskog sveta , kleronacionalistickom i ratnog projekta iz 90 – tih, odnosno – drugo poluvreme ratova i nasilja koje su vodili u… Više »

Miroslav
Gost
Miroslav

Nikcevicka je napravila veliki lapsus kad je postavila cijeli DF i SPC u ravni sa ravnogorskim pokretom. To je ipak bilo previse.

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Udariti jos zesce,to je recept.A Crnogorci se bude.Nece im biti lako.Tek pocinjemo.

Mars
Gost
Mars

Zaigrali su se opasno, samo da ne dobiju sto traze 😉

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Izgleda da im svako smeta ko je procrnogorski orjentisan. Oce da ugase sve sto ih podsjeca na slavnu istoriju Crne Gore i sto je slobodno u Crnoj Gori. Pocela je kampanja gora nego 1918 sa posrbljavanjem Crne Gore. Izgleda da su bivsi Crnogorci iz Vijesti jedni od glavnih aktera.

Marjan
Gost
Marjan

Tebi je izgleda mnogo draza 1915 i Austrougarizacija Crne Gore jel tako? Znas li gdje je bila boka kotorska pre 1918? Ne, nije u Crnoj Gori.

Mima
Gost
Mima

Srećko pod hitno da promijeniš prezime. Samo se patiš a i ne stoji ti!

Marko-PG
Gost
Marko-PG

Interesantno; istorija pokazuje da opet “slabi” lideri udaraju na medije jer im postavljaju pitanja na koje ne znaju ili nemaju odgovor. Koliko smo se sprdali Tramp-u jer je napdao CNN, BBC i samo pricao o “fake news”. Ko bi rekao da cemo mi imati trojicu Trampova! Zasto Obami nije smetala medija? Iz istog razloga sto nije ni Milu; onaj ko… Više »

Milos BD
Gost
Milos BD

Milu nije smetalo zato je dovelo do trenutne situacije. Pa pogledajte ljudi koje su stranke napredovale. One koji pozivaju na rat mržnju psuju u parlamentu guraju se i biju ispred opštine Budva. A vlast je ogledalo naroda to je uvjek bilo.

Duodenum
Gost
Duodenum

Ovo su za Ambasade USA I Njemacke kao I za EU vrlo zanimljivi signali. CDM treba slucno kao vazda lazno progonjenim Vijestima, da odmah pisu svim relevantnim adresama. Trio fantastico vec pocinje sa glupostima.

Milos bd
Gost
Milos bd

Crnogorci vi kojo ste glasali ove nove stidite li se sad ako se nijeste stidjeli kad ste ih zaokruzili. Vijesti pisu protiv Mila i to svaki dan zadnje 20 godina pa je li Milo kad pokrenuo krivicnu prijavu. Ne ni jednu. CDM je jedini portal dje se ne citaju bljuvotine koje iznose drugi portali. Da je DPS ovako postupio prije… Više »

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Polako, ni počeli nisu.
Malo će bit cijeli portal kad krenu…

Miloš
Gost
Miloš

Ma zatvorićemo CDM I tačka.. xaxaxaxa A ne bojte se niko vas dirat neće ali će vam čitanost biti 0.

rokenrola
Gost
rokenrola

Hahahaha

marko
Gost
marko

slusaj ti svetigoru i lizi popove … i oustaj bradu naravno

Marina
Gost
Marina

Vidim da ce im citanost biti 0.
Evo i ti ih ne citas !!!
Hahaha

Crnogorka🇲🇪
Gost
Crnogorka🇲🇪

Pa Milose posto vam ne ogovara ovaj Portal, znate ima tamo neke vrlo istinite i pouzdane Novine kao na Primer Kurir i Alo i Blic,, tako da slobodno tamo cete naci sve to vas zanima..o Rijalitima, Propalim Zvjezdama i naravno o Cetnickoj Politici. Vrlo pouzdane i istinite Novine…🤭

Provokatorka
Gost
Provokatorka

Demantuješ sam sebe…
Voleš da virkaš…

Matematicar
Gost
Matematicar

Njihove ratnohuskacke novine niko nije gasio… Kakvi licemjeri. Vidi ovo EU sve.

Eagles
Gost
Eagles

Sve ce bit kao u Srbiji, ostala je samo N-1 i nju se Vucko iz petnjih zila trudi da ugasi.Ulazimo u totalni medijski mrak, ispiranja mozga.
E sto ucinje nepismeni narod koji ne vidi dalje od nosa od MNE…

Marina
Gost
Marina

Ma kakva EU ljudi !
Da su htjeli imali su i previse materijala za reagovanje i do sada.
Oni se samo vode njihovim interesima.
Samo se u nas same mozemo pouzdati.
Zato se iz ovih stopa mora cupati ovaj korov!

Papaja
Gost
Papaja

Tacno ! Zasto EU nije sprecila medijski mrak u Srbiji, zasto su pustilu onog Ludaka da se uzivljava na soostvenim narodu? Nije ih briga- tamo sve gkedaju kroz Kodovo, a ivdje jroz nesmenjenu vlast!!

Matematicar
Gost
Matematicar

Izgleda tacno… Moracemo sami da se izborimo. Mada se u medijima ovih dana javila neka reklama, koju sponzorisu Amerikanci, i koja stalno pominje slobodarski duh naseg naroda.

Sport
Gost
Sport

A sto mi nismo zatvorili Dan i vijesti najsramotnije novine ikad izdavane. Raspanut ce te se vi brzo pa ce te vidjet sto znaci domokratija vjerujte

Milos
Gost
Milos

Po ovoj logici onda su Vijesti i IN4S trebale odavno biti izgasene.

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Da je države bilo koja radi svoj posao, davno

marko
Gost
marko

tako je

Hurem
Gost
Hurem

Oni ne pominju CETNICKE NOVINE njihove su ,svi smo vidjeli sliku Dritana Popa i Perovica pred izbore.Izdao je Dritan i svoje glasace jedno je obecavao sad drugo radi.Igra kako mu drugi kazu AUTORITET😅💃💃💃💃

Samo lagano
Gost
Samo lagano

Iako mi ništa ne objavljujete od kommentara već dužeo ma šta napisao, meni će te vi nedostajat

Marina
Gost
Marina

Sad mi je i jasno zasto ne objavljuju tvoje komentare.
Lupas gluposti,eto zasto .

Provokatorka
Gost
Provokatorka

“Abazović je prije dvije sedmice javno pozvao oglašivače da se ne reklamiraju na portalu CdM, a građane da izbrišu njihovu aplikaciju”
Kasnite sa informacijom dvije sedmice… I evo brišem … I brišem…

🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️
Gost
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️

Kad porastem bit cu bitan
Bit cu vam jaci nego Dritan 🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️
Milione cu zarobiti
Vas cu sve zatvoriti
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️

Misko
Gost
Misko

Potpuno ispravno. Treba ugasiti CDM portal.

NK grad
Gost
NK grad

A Vijesti,Dan, Novu srpbijansku demokratiju i sl. treba ostaviti?

Lisboa
Gost
Lisboa

Dritan treba da bude sledeći kandidat na Predskedničkim izborima, pošten monak.
I svi će Srbi glasati za njega, i ako ih predstavljaju kao naonaliste.
Svako ko je protiv krađe, čuvanja Crkve dobije tu etiketu

marko
Gost
marko

spc je okupatorska crkva u Crnoj Gori

Milos NK
Gost
Milos NK

Crkva je ukrala imovinu 90.god od Crne Gore a Amfilohije kune svakodnevno uključujući i ostale popove. Kako očekivati od normalnog vjernika da poštuje 10 božijih zapovjesti kada crkva i njihovi poglavari rade sve suprotno. Nego na žalost vjernici su tu da vjeruju Amfilohiju a ne da koriste svoj mozak.

Sad ce litije
Gost
Sad ce litije

Tako se to radi agresivno, bezobrazno, napadacki, huskacki i to im prolazi decenijama a mi sve oni su budale, ini su ludi, oni su seljaci, a oninostvarujubsvoje ciljeve.. jesu minfadni jesu pih ali su vlast.. zbog ovih cemo kad tad zaratit!! Nazalost ali mozda je toni dobro da se rinesimonbinede jednom za vazda ka hrvati!!!!

Milosh
Gost
Milosh

Sve si u pravu… Bili su vazda zasticeniji od pelikana u Crnoj Gori.

Marina
Gost
Marina

Bravo!Bravo!Bravo!….

anusmne
Gost
anusmne

a ovde hajka na vecinu

Vučković 9
Gost
Vučković 9

Non stop “skandalozne” vijesti sa huškanjem na većinu. ŽUTA ŠTAMPA

Dule66
Gost
Dule66

Još nijesu ni došli na vlast a već rade ono zbog čega su se navodno borili. Ovi su grđi nego što je Milosevic bio 90-tih izgleda

MPT
Gost
MPT

Nama dzabe pricate mi sve znamo, pisite medjunarodnim medijskim kucama i stranim ambasadama!

Crnogorka🇲🇪
Gost
Crnogorka🇲🇪

Kad hoce nesto lose da se desi prvo se gase Mediji. Onda se dovodi neko ko odgovara Politici u datom Trenutku,i sve tako Reform. Sta smo mi dozvolili da nam se desava u Nasoj Crnoj Gori sami smo krivi. A za ovog Gospodina samo kazem potpuno Razocarenje, mada sam to znala jer pratim Politiku, i vidjela sam njegovo Ponasanje u… Više »

Ako
Gost
Ako

Nije vam proslo nista… ahahahahaha

Kontraš
Gost
Kontraš

Da, da, tako treba. Kada su davno trebali da ugase Vijesti, Dan, IN4S, Radio Svetigoru…prethodni režim na to nije obraćao pažnju. Mislili su “nema veze, neka pišu šta hoće, prići će ih”. Ali kao što se vidi, jedan režim pošao, drugi režim došao, samo što će ovaj biti brutalniji.

Ali ozbiljno
Gost
Ali ozbiljno

Prethodni režim je na vlast došao peeko Vijesti. Tikva je pukla mnogo kasnije.

Pop Spira
Gost
Pop Spira

Najgora opozicija koja je nas mogla da snađe.
Što je sa našom nesrećnom državom, samo 30 godina srece samo imali.

Marko
Gost
Marko

Xaxaxaxax, srece ko je krao

Rašo
Gost
Rašo

Ovo je njihova demokratija, plaše se svega jer su nesposobni.

MarkinoS
Gost
MarkinoS

A ti vjeruješ svemu što pročitaš, pogotovo naslove.

Podgorica
Gost
Podgorica

“javni servis, nije javni, nula od izvjeptavanna i profesionslizma, i u pravu je Dritan, treba da sami pišete

Pozz
Gost
Pozz

Dritan….Dritan…..aj makse!
Nosi ga kući pa nek ti tamo drži slovo

Fendi
Gost
Fendi

Što se te pisali ovoliki tekst, gledali smo onu sramotu od emisije

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Prokleti balkan,đe se baš ođe rodih?!

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Linc nikako. Ali Vama i slicnima(RTCG, portalanalitika) ukinuti finansiranje sa budzeta.

rokenrola
Gost
rokenrola

Bravo

nedamodrzavu
Gost
nedamodrzavu

6 mjeseci maximum ce izdrzati 😉

Send this to a friend