Politika

HGI traži da Maja Perfiljeva dobije ulicu u Tivtu

Predsjednik Hrvatske građanske incijative Adrijan Vuksanović apelovao je na jučerašnjoj sjednici SO Tivat da jedna od ulica u tom gradu dobije ime po nedavno preminuloj Maji Perfiljevoj.

Vuksanović ističe da je ona zadužila ne samo Tivat, već i Boku kotorsku, te da će HGI ovaj prijedlog i formalizirati pred nadležnim institucijama.

Hrvatska građanska inicijativa je juče podržala prijedlog tivatskog SD-a da se na dnevni red uvrsti i prijedlog Odluke o preispitivanju postupka vraćanja prava raspolaganja na nepokretnosti obuhvaćenim planskim dokumentom DSL Sektor 24 Aerodrom Tivat, s Opšine Tivat na Vladu Crne Gore, što nije dobilo potrebnu većinu.

“Na ovaj način izostala je neophodna polemika oko ovog važnog pitanja, pri  čemu je HGI iskazao spremnost da uđe u raspravu oko ove, kao i oko svake teme, koja je od interesa za građane Tivta”, navode u HGI-u.

Ružica Lazarević, kao i Adrijan Vuksanović tražili su da spomen ploče Branku Briniću, Dragu Miloviću i Antu Staničiću budu napisane i latiničnim i ćiriličnim pismom, što bi bio iskaz ravnopravnosti oba pisma, a i političke širine i uvažavanja. Kako ovaj prijedlog nije u raspravi prihvaćen, odbornici HGI –  a nisu učestvovali u glasanju.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MilenaS
Gost
MilenaS

Cini se da je Maja bila i dobra osoba, kci ruskih emigranata iz Kotora, voljela je Kotor, a i pjesme su joj se dovoljno dugo zadrzale u srcima Kotorana. Da se pitam, odredila bih joj jednu ulicu, ulicu zaljubljenih, neku mirisnu pjesacku ulicu. Posto se Maja i kretala u krugu hrvatskih umjetnika, mislim da bi takva jedna ulica sa njenim… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

puna podrška HGI u za ovu finu zamisao…

marius
Gost
marius

Apsolutno podržavam ideju da sve poznate ličnosti koje su dobronamjerne prema CG dobiju neko obilježje. Takodje bih predložio da velikani glumišta, bračni par Dragan Nikolić i Milena Dravić kojisu vazda ljetovali i rado posećivali CG dobiju neko obilježje.

Barba kitol
Gost
Barba kitol

Mariuse, u pravu ste i za Dragana i Milenu. Dragan je inace svojim korijenima Crnogorac, a imam utisak da se zausta tako i isjecao. Neka bude neki kutak nase obale sa imenom ” Dragan i Milena”, bas tako, jer njih dvoje su i bili jedan prelijepi morski zal, zal njihovih umjetnickih dusa, kosmopolitizma koji je dolazio iz njihovih srca. Oni… Više »

pronto
Gost
pronto

bravo…zasluzila je…

Ratko
Gost
Ratko

Nisam iz Tivta i zanima me doprinos nedavno preminule Maje Perfiljeve. Sigurno nisu napamet i bez pokrića dali predlog.

369
Gost
369

Pa informisi se iako nisi iz Tivta, zasluzila je i te kako.

Aloalo
Gost
Aloalo

Pametan predlog. Zasluzila je.

Baba
Gost
Baba

Što da ne-žena koja je svojim stvaralaštvom i odnosom i prema Tivtu i prema Crnoj Gori to istinski zaslužila!

369
Gost
369

Podrzavam, sjajan predlog.

Komsija
Gost
Komsija

Ni da je dinamit izmislila

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Blago NAMA AKO NAM JE TO JEDINI PROBLEM u selu Tivatu OVE KATASTROFALNE KOALICIJE NA VLAST.

Ljubo
Gost
Ljubo

Ovi se igraju

Send this to a friend