Politika

Hisa Đukanoviću: Cijenim podršku Crne Gore integracionim aspiracijama Kosova

Hisa i Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Kosova u Crnoj Gori Iljbera Hisu. Đukanović je zahvalio Hisi na doprinosu učvršćivanju i unapređenju odnosa Crne Gore i Kosova, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Đukanović je iskazao poštovanje što je ambasador u kratkom periodu uspio da ostvari dobru komunikaciju sa predstavnicima crnogorskog društva, doprinese sadržajnoj saradnji međudržavnih institucija, uz prepoznatljiv i pozitivan pečat djelovanja iz nama susjedne i prijateljske zemlje.

“Uz ocjenu o primjernim dobrosusjedskim odnosima, ponovio je važnost postizanja međudržavnog sporazuma o granici koji je naišao na odobravanje obje domaće javnosti i međunarodne zajednice. Pozdravio je i nedavno potpisivanje Memoranduma o međusobnom priznavanju isprava o osiguranju autoodgovornosti motornih vozila između Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore i Biroa osiguranja Republike Kosovo, čime je znatno olakšan putnički saobraćaj, kao i promet roba i usluga između dvije države”, navodi se u saopštenju.

Ukazao je na punu podršku Crne Gore ostvarivanju ciljeva i interesa Kosova u kontekstu evropske i evroatlantske integracije i vrijednosti kojima zajednički težimo.

Hisa je zahvalio predsjedniku na prilici za susret, kao i mogućnosti da tokom njegovog diplomatskog mandata ostvari dobru komunikaciju kroz konkretnu saradnju.

On je kazao da visoko cijeni podršku Crne Gore integracionim aspiracijama Kosova i dobrosusjedskoj saradnji.

“Iskazano je obostrano očekivanje da će se dobri odnosi i saradnja razvijati i ubuduće uz predsjednikove želje za dalje uspjehe u profesionalnom angažmanu ambasadora Hise”, zaključeno je u saopštenju.

Send this to a friend