Politika

Husović: BS bi podržala vladu bez DPS-a i DF-a

Foto: RTCG/screenshot

Bošnjačka stranka podržala bi Vladu koju bi činili Demokrate i Građanski pokret URA, bez DF-a i DPS-a, a u koju bi bili pozvani i LP, SDP i SD. To je za TVCG kazao lider BS Rafet Husović, koji je takav stav predočio i na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima Demokratske Crne Gore. U svakom slučaju, kaže Husović, konačan stav zauzeće kada se konstituiše parlament, izaberu poslanički klubovi, te kada bude jasno u kom smjeru će nova Vlada ići.

Predstavnici Bošnjačke stranke juče su, na inicijativu Demokratske Crne Gore, razgovarali sa predstavnicima te političke grupacije. Prvi čovjek Bošnjačke stranke prenosi utiske.

“Mislim da su oni manje – više dogovorili da ta tri subjekta formiraju novu vlast. U suštini su ponudili i nama da budemo dio te nove vlasti. Jasno su saopštili da sa DPS-om nemaju namjeru da budu u novoj vlasti”, naveo je Husović.

A iz Bošnjačke stranke su predočili svoj stav. Da je na minulim izborima, kako kaže Husović, pobijedila građanska, multivjerska, multinacionalna Crna Gora.

“Iz tog razloga, ako sagledamo sastav poslaničkih klubova i političkih partija koje su učestvovale na ovim izborima i zavrijedile pažnju birača Crne Gore, jasno se vidi da je tu najmanje dvotrećinska većina za ovakvu građansku Crnu Goru”, istakao je Husović.

Zato su, kaže Husović, imali jasnu ponudu za Demokrate i građanski pokret URA.

“Da oni čine novu vlast, da nekako ta dva velika subjekta i DPS i DF u startu ili ne budu nikako dio vlasti, mi smo izrazili očekivanja da sa nama ili bez nas, mi smo spremni da podržimo takvu manjinsku Vladu. Dobro bi bilo da u takvom sastavu učestvuje i LP, SDP i SD”, istakao je Husović.

Bošnjačkoj stranci, kaže Husović, ipak nije jasno kako će izgledati ekspertska Vlada.

“Iz tog razloga, s obzirom na tu heterogenu strukturu u koaliciji Za budućnost CG, smatram da su Demokrate zaslužile da oni vode i Vladu i preuzmu odgovornost na sebe za sva dešavanja koja slijede nakon ovih izbora”, kaže Husović.

U svakom slučaju, sačekaće, kaže, da se konstituiše parlament, izaberu poslanički klubovi te da bude jasno u kom smjeru će nova Vlada ići.

“Nakon toga treba da BS zauzme definitivno stav oko svih ovih pitanja”, istakao je Husović.

Partnerski odnos između Bošnjačke stranke i Demokrata, napominje, nastaviće se, bez obzira na to sa kojih pozicija. Tamo gdje je interes proevropska Crna Gora, poručuje, imaće podršku Bošnjačke stranke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Mnogo htio mnogo započeo čas umrli njega je odneo. Najbolje da njega stavimo za premijera no bi mu to malo bilo….

Окле
Gost
Окле

Народ је рекао за кога је и тачка. Имате тачке којих треба да се држите у случају да хоћете у владу, а ако вам нешто смета, свак куд који мили моји. Чак је по мало непоштено улазити са вама под исти скут кад сте јасно прије избора били за ДПС да се не лажемо.

Cukar
Gost
Cukar

Niko vas ništa ne pita! Možete da budete uz novu vlast, ali se može i bez vas.

Sasa
Gost
Sasa

E odroni ljudski ,Milo vam sve dade ,ali vasa zahvalnost partijska je poznata ,pitaju se ljudi je li ovo moguce….

Roko
Gost
Roko

Ove izbore nisu izgubili Bosnjaci koji su dobili vise glasova nego prosle izbore, nego DPS, Hrvati i Albanci. Ako Albanci idu u vlast, ako ima preletaca iz DPS-a, ako se danas mnogi uhljebi koje je DPS postavio “dive” Abazovicu, onda ne vidim razlog zasto da se i Bosnjaci ne prikljuce, ako u vladi nece biti Srbije?

YTONT
Gost
YTONT

Prthodna Vlada je imala podršku 41-og poslanika.

Hurem
Gost
Hurem

Muslimanka sam nijesam bosnjaka,ali ove nacionalne partije ne mogu svarit ni sa sodom bikarbonom.Ne mogu ga ni gledat ni slusat.PRELETACI

Andrej
Gost
Andrej

ugasice se ova kvazi partija i tzv. bosnjaci. osnovace se nova stara stranka muslimana. termin bosnjak je imaginarni termin.

Vulje
Gost
Vulje

Samo ti sanjaj, uzmi procitaj Njegosa i on je bezbroj puta spominja Bosnjake. Umjesto sto lupas gluposti po portalu knjigu u ruke i edukuj se, i ti i ta Hurem sto si je komentarisa!!!

Akica
Gost
Akica

Sramota bi me bilo da sam ti danas. Toliko.

San
Gost
San

Mislim da si ti taj expert…kao i mnogi od Vas što ste ih postavili na dobre funkcije bez znanja ikakvog, uslovljavajući vladajuću partiju.
Ne mogu te gledati!

Jovetic
Gost
Jovetic

Koliko je mocan bio Slavko Perovic svaka mu ka Njegoseva covjek je znao sta xe se desiti sledecih 30 godina alal mu vjera

Rapido
Gost
Rapido

Bravo Husovicu. Prvo nauci padeze ove tvoje kolege, onda regulisi sa kim ides u koaliciju

Aut
Gost
Aut

Sve bi uradili samo da zadrzite 1/4 zaposlenih u drzavnoj upravi….bye bye

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ada nijesu poluđeli da sa ovom četničijom prave vladu! Ako ih ne podržava DF, podržaće ih DPS. U ovom času je bitno samo jedno: spriječiti ajatolaha Rista i njegove klerofašiste da uzmu vlast. No se bojim da je Aljeksa Ristov as iz rukava i da on Husovićevu ponudu neće prihvatiti. Što se tiče onog Miškovog malog (Dritan ga zovu), za… Više »

Tinkulica
Gost
Tinkulica

Ludi jesu no sto su ,traze boljeg hljeba od pogace

Mikac678
Gost
Mikac678

Poslije prošlih izbora ste imali ponudu da uđete u vladu i da vas df podrži kao manjinsku vladu. Što tada niste pristali

Toni
Gost
Toni

Husoviću, šta biste i šta ćete su dvije različite stvari. Ono što biste, nećete sigurno. Spremite se za jedan period opozicionog djelovanja.

Mila
Gost
Mila

Najbolje bi bilo osnovati procrnogorsku i prosrpsku stranku pa svi da idu lijevo ili desno… svi koji vole i koji su za CG lako ce se dogovoriti bez obzira na vjeoispovjest…

Mila
Gost
Mila

Sa DF ni pod razno…ne idite Dritanovim stopama..

BBounce
Gost
BBounce

UGASITE OVU STRANKU. Hvala. Pozdrav iz Rozaja.

Bar Bar
Gost
Bar Bar

Ovi su totalno nebitni, svake izbore im je priča “ako DPS pobijedi opet mozemo da se selimo u Tursku”, a fotelja mu milaaaa ufff

Tole
Gost
Tole

Odlična argumentacija! Sad da vidimo građaniste, jesu li demagozi i četnici ili stvarno žele bolje Crnoj Gori.

Garo
Gost
Garo

Što bi BS u budućnosti radila, sasvim je nevažno većini u Crnoj Gori. Tako da odmorite malo, dosta ste jahali

Chesho
Gost
Chesho

Nije vas Djukanovic toliko lose drzao s obzirom da i demokrate su bijeli samo u rukavicama, a eto malo samo zahvalnosti

Radosav72
Gost
Radosav72

Drug demantuje samoga sebe. Kaze dvotrecinska vecina je za gradjansku CG ali bez dps-a i df-a? A dps ima 34% i df 32%, koliko je to? Znacibda smo i dalje duboko u…… blatu

Vazda
Gost
Vazda

Dps+spd+bošnjaci+demokrate+ura+albanci+liberali eto ti 2/3 većina

ludak_nk
Gost
ludak_nk

Pa kad od 150% oduzmes 32% pa jos 34% ostane ti dvotrecinska većina. Ako je i to malo uzmeš malo veći parlament. Ne znam kako ti nije jasno…

Front
Gost
Front

Sad bez DF ne moze nista da se zavrsi , ako ocete oni vas primaju kao bracu.

Idžo
Gost
Idžo

Da daaaa…naravno…poznati ste po tome 😂😂😂

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Moze, ako partije ne podrze ni DPS ni DF nego naprave zasebnu koaliciju svima to odgovara. DF nema moc koju zeli u pogresne svrhe da upotrijebi, a isto tako ni DPS. Nista bez ove potencijalne koalicije ne mogu izglasat, a DPS ce podrzavat odluke i zakone u korist CG, DF ce podrzavat one protiv kojih je DPS moguce da ce… Više »

Atos
Gost
Atos

Niko vas ne pita što bi vi…Nego imate ponudu da uđete u ekpetsku vladu i odgovor je oćete ili nećete.
I da naglasim to vam nude “oni” koje etikrtitaju da su nacionalnosti a da im pri tom niste potrebni.
Što je pohvalno, a vi se odredite u odnosu na to

No guilty
Gost
No guilty

A kpje to oni imaju eksperte? Gdje njihov kadar u Montecargo podize kredit u komercijalnoj banci da bi isplatio sebi pomoc za stambeni kredit od kojeg ce platiti 15-20%

Atos
Gost
Atos

Iskreno volio bih da budete principelni i da odbijete, što mislim da se neće desiti

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

oni su inače poznati eksperti 😂

Mali budo
Gost
Mali budo

Fotelje ne pusta niko bez zveka

Max
Gost
Max

Mislim da konačno u CG treba da se osnuje jedna crnogorska konzervativna stranka, konačno da imamo jednu stranku koja pripada desnici. Crnogorci moraju biti nacionalno osviješteni

Radosav
Gost
Radosav

Ovi sto komantarisu ovdje prihvataju Vladu samo sa DPS-om…Da im ponudite sad 10 opcija bez DPS-a oni ne bi pristali😂😂😂😂…A da im kazete bez DF-a svi bi pristali…Ali JBG DF ima 27 mandata sto je pozamasan broj…Neka Valdu formiraju dobitnici izbora i to je to.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

A ko su pobjednici izbora???

Tggss
Gost
Tggss

Vladu u normalnoj državi formira najjača partija, pa ako ne uspije ide se na druge varijante.A najjača partija je DPS. Sastavile se babe i žabe i donose nam slobodu.😁

Edw
Gost
Edw

Dosad najbolje rjesenje.

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

snila baba šta bi bila rada

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nacionalisti su na ovim prostorima donjeli pakao koji se nepamti,nedajte im opet da siju krv i patnju,koja je neminovna ako preuzmu vlast,u to nema nikakve sumnje.

Tggss
Gost
Tggss

Ovaj nesretni narod nije svjesan da nacionalisti i SPC nikom nijesu donijeli sreću

LAUDA
Gost
LAUDA

Znači bez dvije partije koje čine 60% glasova u CG???? A da Vlada cini 15% glasačkog tijela. Šou

Edw
Gost
Edw

To se zove ekspertska vlada. Ona je nepartijska.

Štreber
Gost
Štreber

100%-60%=40 % ,ne?

No guilty
Gost
No guilty

Ispravio bih te, dps – df imaju skoro 70% glasova na zadnjim izborima

Vele
Gost
Vele

Prije izbora je dogovorena koalicija DF, Demokrate i URA pod dirigentskom palicom Amfilohija. Uzaludno vam je Bosnjaci nametanje opet u fotelje.

ElPatron
Gost
ElPatron

E nemo da se pitas ti samo je li??? 🤣😅🤣🤣🤣😅😅

Jelena
Gost
Jelena

Dps najjaca partija, kako god obrnes. Oni sami idu, a ovamo se sjatilo njih 15. Kakva li ce to vlada bit

Silicone soul
Gost
Silicone soul

Prica ti je truba…

Edw
Gost
Edw

Ne razumijes. Ovo je idealna situacija za svakoga. Pogotovu za DPS. Husovic je rekao da ne mora ni BS da udje u vladu. Koalicija bez DF-a pravi ekspertsku vladu od svih, sa podrskom DPS-a, BS-a itd.

Silicone soul
Gost
Silicone soul

Bravo,bjezi od Mandića,Kneževića i Medojevica…..

Covid
Gost
Covid

Samo nemojte sa montenegrinima pa sto ocete

pravda
Gost
pravda

pametno..dosta vise dps-snp sve su to drugari srtari…

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

demokrate su snp

pravda
Gost
pravda

i ovi iz fronta su bili snp osim medojevica i profesora,.. ali ovi mladi su iz demokrata nesto posebno,nesto drugo cini mi se gradjanski orjentisani vidjecemo..

Elf
Gost
Elf

Nece moci ovih noci husovicu

Orson Vels
Gost
Orson Vels

Dobra bi bila Vlada Crne Gore bez Husovica i BS-a!!!

Sokrat
Gost
Sokrat

Na zalost tvoju bosnjaci su tu a tu i bice uvjek

Veljko
Gost
Veljko

Biće naravno ali bez vlasti osim na lokalnom nivou

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

spremni su da podrže vladu bez DPS-a i DF-a
nijedna vlast se ne može formirati bez podrške DPS-a ili DF-a

Edw
Gost
Edw

Manjinska vlada. DPS bi je podzao glasovima.

Uber
Gost
Uber

Svašta bi oni ali ne može

Posmatrac
Gost
Posmatrac

U politici je sve moguce.

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

@Edw
Ma šta kažeš, da vlada koju bi činile stranke koje žele da skinu DPS zavisi od podrške DPS-a… zgodno…
Sad znači idu maštarije kako da dps bude i dalje dio vlasti… faza 3 pregovaranje… (vidi 5 faza tuge)
Slijedi depresija, pa prihvatanje, a negiranje i ljutnju smo prošli

milisav
Gost
milisav

Da su pametni ovi DPS i DF da naprave koaliciju dvije najace partije i usklade zajednicke interese i popuste pred neslaganjima i urade sebi ustupke! Tako bi jedino doslo do pomirenja pa ovi sateliti nek se trve medju sobom i ucjenjuju!

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

misliš da ovi što ih druga strana zove lopovi i kriminalci treba da se udruže sa ovima što ih druga strana zove četnici
kad bi oni mogli da se udruže bili bi i četnici i lopovi i kriminalci…

milisav
Gost
milisav

Brzo se sve to zaboravi kad je vlast u pitanju!

Pobro
Gost
Pobro

To bi bilo super.Svaka vlada bez DF je dobra za CG

Jes
Gost
Jes

Kako se kaže
“Snila baba što joj milo bilo”….

dejan
Gost
dejan

Kakve gluposti ovaj prica….

Neko-jos
Gost
Neko-jos

Ali kako vlada bez df-a i dps… te dvije partije imaju 56 mjesta u parlamentu zajedno…dps 29 (bez LP) i df 27

Edw
Gost
Edw

To se zove manjinska vlada.

Maljota
Gost
Maljota

Super resenje

Aplauz
Gost
Aplauz

Da li ovaj expert Husovic ima bar jedan argument zašto bi u Vladi mogao da bude SD a ne DPS?

Dragan
Gost
Dragan

Kakava partija jel moguce ovo hahaha. Samo da ostanu privilegije pa ko god oce da dodje.

MPT
Gost
MPT

Risto na aparatima ahahahahahahaha

Radosav
Gost
Radosav

Mozemo da se slozimo da je DPS-u trebalo otreznjenje, ali u ovom trenutku bi bila potrebna vlada narodnog jedinstva i pomirenja svih partija. U DPS ima kvalitetnih ljudi, ako necemo revansizam onda treba da idemo u tom pravcu. Zakon o porijeklu imovine je nesto bez cega Crna Gora ne moze naprijed!

Ucjena
Gost
Ucjena

Ha ha ha , dvije najjače da nema a vi sa 2 do 4 poslanika da vladate. DF i DPS treba da formiraju vladu i da ih ovi ne ucjenjuju, nego oni jedni druge da kontrolišu.

Krle
Gost
Krle

Ovdje se ne zna koce s kim, a i ako se izabere ne zna se koce prije obalit tu Vladu…

Gruban
Gost
Gruban

Husoviću providan si.Prije četiri godine si dobijao tu ponudu što sad trażiš ali si otišao sa DPS-om.

Dux
Gost
Dux

Uz svo postovanje,ti bi moj dobri da 68 % crne gore bude skrajnuto,e zato ja zelim pomirenje pravoslavaca,da ipak budemo domacini,uz procentualno ucesce svih ostalih po brojnosti,to bi bilo rjesenje stabilnosti,pa ko crnogorac,ko srbin,bilo koja manjina,samo o ekonomiji i da postanemo gospoda

Ana
Gost
Ana

Kako će da pukne tikva između Dritana i Alekse već vidim

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

znači ura se marginalizuje u svakom slučaju?!
da dobiju tamo neka 2 ministarstva?!!
imaju samo 4 mandata, ali imaju političku moć da traže da dobiju manjinsku podršku i čitavu vladu formiraju iz svojih redova.
pa neka se pokažu oni koji tvrde da nijesu tu zbog fotelja nego zbog promjena, ali promjena na bolje.

Boća
Gost
Boća

Oni se ne bave politikom da dođu na vlast.Ovo nema niđe po svjetu,stranke-partije se bore za vlast a ovima se nudi da vladaju a oni neće .Trebaju im srpske stanke,ako novca zafali ti će ga lakše nabaviti,prijatelji ima da šalju jer oni sve daju samo da zaigraju.

Kardinal
Gost
Kardinal

Lijep predlog…ali DF se pita,sad ce Mandic sastaviti vladu,da vidimo reagovanje Becica a pogotovo Dritana koji u zadnje vrijeme sve cestite ljude omalovazava.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Sve se moze kad se oce.

Max
Gost
Max

Valjalo bi to, podržao bih svaku vladu u kojoj nema DF i njihovih satelita, pa neka se kandiduju u Srbiji

Ops
Gost
Ops

Goriš zbog poraza. Neka si

Kokot
Gost
Kokot

Hahahahahaha a što je ovo.Izgleda da ce DPS ostati na svojih 30 mandata.

Nigor
Gost
Nigor

28 kako reče neko skoro.

gost
Gost
gost

I kako ovaj gosp. zamišlja vladu bez dps ili df kad ono pojedinačno imaju više mandata od svih ostalih partija pojedinačno

Budvanka
Gost
Budvanka

DPS će podržati svaku vladu u kojoj ne učestvuje DF.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Ja mislim da ljudi ne kapiraju ovo sto si rekla. DPS NEMA vecinu u skupstini, a podrzao bi na glasanju u skupstini sve ono za sta se zalaze ova moguca koalicija. No ljudi ne vide dalje od ovoga kad napises DPS odma misle opet su na vlast. U ovom slucaju niko ne bi bio, a za interese drzave i naroda… Više »

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Ja mislim da nema veze, koalicija koja je procrnogorska, a bez DPS-a, svakako bolji scenario nego podrska srpskim krajnje desnicarskim strankama koje su dio Demokratskog fronta, a od ovog mudro biranog Krivokapica narod ne vidi iza Milacica, Mandica, Knezevica, Medojevica i ostale koji rovare i trljaju dlanove ovih dana. Ko ce da se pravi glup, gluv i corav nek izvoli,… Više »

Nikola
Gost
Nikola

Dps i df imaju najvise, ali eto, uvijek na kraju se pitaju prikljcci.

Selma
Gost
Selma

Hahahaha SD, bolje onda DPS I DF da zovnu samo ne sd

Rafa
Gost
Rafa

Pošteno !

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Samo nemojte sa četnicima kumim vas bogom?

RofZ
Gost
RofZ

Bravo, tako je, takva nam vlada i treba, i u takvoj situaciji bi URA mogla da bira kadar iz DPS ili DF, a ne da joj se po koalicionom sporazumu nameće

Send this to a friend