Politika POSLANIK DPS-A MILOŠ NIKOLIĆ OCIJENIO DA ZAHTJEVI OPOZICIJE ZA IZBORNU REFORMU NISU OPRAVDANI

I sad postoje uslovi za fer izbore

Miloš Nikolić

Osim što u državi trenutno ne vidi ni naznaku političke krize, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić smatra i da postoje uslovi za fer i slobodne izbore. Ipak, nije želio da komentariše ponudu koju već neko vrijeme premijer Duško Marković najavljuje za opoziciju. Nikolić je kazao da će sa detaljima ponude javnost biti upoznata nakon detaljnog razmatranja na stranačkim organima nakon kongresa.

Premijer Marković je najavio ponudu za opoziciju, ali tek nakon Kongresa partije, što može biti krajem godine. Smatrate li da je mjesec dana dovoljno da se izmijene zakoni i stvore uslovi za fer i slobodne izbore, s obzirom da se u godini izbora zakoni ne mogu mi jenjati?

Nikolić: U Crnoj Gori apsolutno postoje uslovi za fer i slobodne izbore, po kojima su sprovedeni svi izbori u prethodnih nekoliko godina. Naravno, prostora za napredak ima i upravo tome služi skupštinski Odbor za dalju dogradnju izbornog i drugog zakonodavstva. Mi već pripremamo određena rješenja i spremno čekamo povratak kolega iz opozicije kako bismo zajedno radili, a vjerujem da smo jedan značajan dio posla već završili. Apsolutno smatram da je opoziciji tu mjesto i očekujem da će se uskoro vratiti radu, kako bismo zajednički došli do rješenja na osnovu preporuka OEBS-a i ostalih tema koje su predmet nadležnosti odbora

•Opozicioni politički subjekti re dom najavljuju bojkot parlamentarnih izbora naredne godine ukoliko se ne izmijeni izborno zakonodavstvo. Ima li u DPS-u bojazni da će doći do bojkota izbora ili da će oni možda biti odloženi?

Nikolić: Zasad ne bih detaljnije govorio o samoj ponudi i terminima kada će ona biti upućena. Ono što je važno jeste da je Demokratska partija socijalista spremna da ide u korak sa izazovima i da pravovremeno od govori na njih, a detalji same ponude će biti saopšteni javnosti nakon detaljnog razmatranja na stranačkim organima. Znate da smo trenutno u procesu pripreme stranačkog kongresa koji je zakazan za 30. novembar i to je fokus naših aktivnosti.

Vidite li uopšte političku krizu u Crnoj Gori i kako vidite potencijalo rješenje?

Nikolić: Rekao bih da trenutno u Crnoj Gori ne postoji politička kriza, ali postoji trajan napor opozicije da stvaranjem opstrukcija i produkovanjem afera stvori političku krizi i iz toga profitira. Ipak, takva taktika opozicije do sada nije dala nikakve rezultate i vjerujem da će tako biti i u budućnosti. Demokratska partija socijalista nastaviće pre dano da rad i na ostvarenju rezultata iz oblasti ekonomije, vladavine prava, strukturnih reformi i integracionih procesa za dobrobit građana Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikoliqi
Gost
Nikoliqi

Jesu li u Kotor bili uslovi za fer izbore ili je Bruna fer!?

Pisar
Gost
Pisar

Je li važi ono IQ 86 za Nikolića, ili treba da napreduje.

Makse
Gost
Makse

Kao i svi dosadasnji sto su bili fer.

мудовиште
Gost
мудовиште

То ће бити фер избори таман толико колико си ти чојек…

Dule
Gost
Dule

HAHAHAHAHAHA OVO FER USLOVI HAHAHAHA KAKO ME NASMIJA COVJEK HAHAHA

Milena
Gost
Milena

Kakve su nase mlade nade……
Sve za Mila
Vjerovatno s razlogom

Prc CG
Gost
Prc CG

Ovaj pričom i pokretima glumi mila,ostadoše mu samo pertle napolje.Boze me sačuvaj ovakvih poltrona!!!!

мудовиште
Gost
мудовиште

Не може се на ред доћи од Андрије Милошевића ту је неприкосновен!!!

Crna mačka
Gost
Crna mačka

Nikolića misliš ili Veljovića, obrva, iskrive vrat, vrte palčeve, raskreče se kad idu…bolje od original.

Janik
Gost
Janik

Sto se tice izbornog zakonodavstva ovaj je u pravu. Cak i izbori devedesetih godina koji su bili primjer neregularnosti mogli su sto se tice izbornog zakona da budu regularni. Problem je druge vrste a to je moralni kredibilitet politickog establismenta od kojeg presudno zavisi regularnost izbora i politicke snage koje makari u tragovima dovode u pitanje drzavni status Crne Gore… Više »

Samo tiho
Gost
Samo tiho

A dje na tebe otvorih jutros
PODJE mi dan naopacke.
😎

Apis
Gost
Apis

Jel cenzura od rane zore?

Mojeimr
Gost
Mojeimr

Ovi ce satrijet DPS na celu sa Milom.

Apis
Gost
Apis

Ovaj lik živi u paralelnom univerzumu. Nema tebi krize i šačici takvih poput tebe, al bogami velika većina naroda stenje pod vašom čizmom i jedva čeka da vam vidi leđa.

Send this to a friend