Politika

Ibrahimović: Potrebno prevazići mnogo društvenih podjela i ličnih i političkih animoziteta

Ervin Ibrahimović na REACT-u

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović danas je na 16. REACT forumu koji se održava na Žabljaku, održao predavanje na temu “Crnogorski politički lavirint – izazovi i prilike”, saopšteno je iz BS.

Ibrahimović je tokom izlaganja istakao važnost činjenice da je Crna Gora članica NATO saveza, dovodeći to u vezu sa bezbjednošću, ali i ekonomijom i socijalnom sigurnošću, kao i sa demokratizacijom društva.

On je podvukao da je za Crnu Goru članstvo u NATO -u, kao u svakom smislu najprestižnijem kolektivnom sistemu bezbjednosti, bio jedini uspješan model kojim se garantuje njena bezbjednost, obzirom na okolnost da su u eri kontinuiranog razvoja i modernizacije vojne tehnike, ekonomije malih država izložene ozbiljnom izazovu da prate tu trku u naoružanju i stvore efikasne mehanizme da se same zaštite.

Osvrćući se na temu aktuelnog političkog lavirinta u Crnoj Gori, Ervin Ibrahimović je istakao da je očigledno da u Crnoj Gori postoji svojevrstan politički lavirint iz kojeg samo jedan izlaz Crnu Goru vodi u pravcu daljeg prosperiteta i da je važno da se nakon tri politički veoma turbulentne decenije, političke snage u Crnoj Gori udruže oko programa učvršćivanja Crne Gore, kao građanske, multietničke, demokratske i države vladavine prava i socijalne pravde, koja će postati prva naredna članica EU, smatrajući da su to ciljevi ostvarivi u veoma kratkom roku, ali da je za to potrebno prevazići mnogo društvenih podjela i ličnih i političkih animoziteta.

Nakon predavanja on je odgovarao na pitanja učesnika.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Bogobojazan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bogobojazan
Gost
Bogobojazan

trenutno najjači državnik Crne Gore…

Send this to a friend