Politika

Inicijativa za smjenu Vraneša u subotu dostavljena odborničkim klubovima; Pokret Evropa sad, Demokrate, URA i SNP još ćute

Dario Vraneš

Pisana inicijativa odborničkog kluba DPS -BS za smjenu Daria Vraneša predsjednika Opštine Pljevlja dostavljena je još u subotu odborničkim klubovima PES-a, Demokrata, Ure i SNP-a, koje sebe smatraju političkim subjektima građanske orjentacije.

Iz odborničkog kluba DPS-BS smatraju da je ovo prava prilika da navedene partije na konkretnom primjeru dokažu da su za multietnički sklad i poštovanje evropskih standarda. Iako je prošlo već nekoliko dana od slanja pisane inicijative i predloga za potpisivanje od strane odborničkih klubova PES-a, Demokrata, Ure i SNP-a, još ni jedan odbornički klub nije poslao odgovor na pisanu inicijativu.

Iz odborničkog kluba DPS-BS očekuju skori odgovor na njihovo izjašnjenje, ali s obzirom da su prethodnog dana odbornički klubovi PES-a, Demokrata, Ure i SNP-a glasali za skupštinske odbore,smatraju da teško mogu očekivati pozitivan odgovor. Ipak odbijanje inicijative bi svakako moglo imati uticaj na njihove glasače, da spoznaju pravu političku orjentaciju partija za koje su do sad glasali.

Po skupštinskom poslovniku da bi zahtjev bio obavezujući za rukovodstvo Skupštine opštine Pljevlja potrebni su potpisi 13 odbornika, a koalicija DPS-BS ima samo devet.

Po poslovniku o radu skupštine u slučaju podnošenja zahtjeva za smjenu predsjednika opštine od strane 13 poslanika, Jovana Tošić predsjednica Skupštine opštine je dužna da zakaže vanrednu sjednicu Skupštine opštine Pljevlja u roku od 15 dana od dana podnošenja inicijative.

U slučaju da to predsjednica Skupštine opštine Pljevlja ne učini u predviđenom roku, vanrednu sjednicu zakazuje podnosilac inicijative, a vanrednom sjednicom skupštine predsjedava lice koje odredi podnosilac inicijative.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Da vidimo PES jesu li demagozi ili imaju kicmu

Lidija
Gost
Lidija

Dario,śedi 1!!!!!

Fen
Gost
Fen

PES ga zdušno podržava!

Baka
Gost
Baka

Smijeni ga srem da ga bude …neka ide u Srbiju da bajrači dosta nam je podjela

amo
Gost
amo

A okle da ga smijene,on je njihov proizvod.

Pomorac
Gost
Pomorac

Smjena? Hapsi!

Nikola
Gost
Nikola

Njega ne treba smeniti već uhapsiti

končar
Gost
končar

Na osnovu face ima elemenata da sa preda tužiocu.

rewq
Gost
rewq

na osnovu pisanja ti treba da odgovaraš

Send this to a friend