Politika

Injac – Gonsalveš: Zadovoljstvo jer Crna Gora nastavlja putem realizacije najznačajnijeg spoljnopolitičkog cilja – članstva u EU

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarka odbrane Crne Gore Olivera Injac sastala se sa otpravnikom poslova Ambasade Francuske u Crnoj Gori, Loranom Gonsalvešom i izaslanikom odbrane te zemlje, pukovnikom Fabrisom Dudom, što je bila prilika za osvrt na dosadašnju uspješnu odbrambenu saradnju Crne Gore i Francuske, uz očekivanje da će se ista nastaviti i dodatno unaprijediti i u budućem periodu. Injac je izrazila zadovoljstvo susretom i pohvalila posvećenost Ambasade Francuske održavanju veoma dobrih odnosa dvije zemlje, kao i jačanju intenziteta saradnje u domenu odbrane, saopšteno je iz Ministarstva.

“Ukazavši na prioritete novoformirane Vlade, sa fokusom na posvećenost EU integracijama i ispunjavanju obaveza iz članstva u NATO, Injac je istakla i doprinose Crne Gore regionalnoj stabilnosti, njegujući dobrosusjedske odnose”, navodi se u saopštenju.

Gonsalveš i Duda čestitali su Injac na preuzimanju veoma odgovorne funkcije, te izrazili zadovoljstvo zbog činjenice da će Crna Gora i u budućnosti nastaviti putem realizacije najznačajnijeg spoljnopolitičkog cilja, članstva u Evropskoj uniji.

“Takođe, naglasili su značaj bilateralnih projekata između Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva vojske Francuske, poput podrške usavršavanja ljudskih resursa u domenu odbrane, učešću u međunarodnim misijama i operacijama, kao i saradnje u okviru Zajedničke bezbjednosne i odbrambene politike (CSDP)”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka potvrđeno je da će se i ubuduće raditi na realizaciji aktivnosti predviđenih Planom bilateralne saradnje, u cilju razvijanja odbrambene saradnje između Francuske i Crne Gore. Istaknuto je i da će se posvećeno raditi na razvijanju modaliteta za održavanje i dodatno jačanje prijateljskih bilateralnih odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BBBB
Gost
BBBB

Samo vi lazite sebe evropu svijet cjeli zapetljali ste se vec….polako

Send this to a friend