Politika

Isplata zarada odobrena 15. maja, u Opštini Kotor niko ne čita poštu

Treći je mjesec od kad zaposleni u kotorskoj lokalnoj upravi ne primaju zarade. Vlast optužuje opoziciju, a ona saopštava da ne može biti odgovorna za ono što je posao vlasti, piše portal Skala radio.

Odlukom nove skuštinske većine 24. aprila ove godine smijenjen je predsjednik opštine Vladimir Jokić. On je u toku zasijedanja smijenio potpredsjednika iz redova SDP-a Branka Nedovića, kako ne bi mogao da potpisuje virmane za isplate koje su čekale odobrenje Ministarstva finansija.

Ranije je ostavku podnijela na mjesto potpredsjednice opštine šefica URE Ljiljana Popović Moškov, a potpredsjednik iz redova DF-a Mišo Samardžić je najavio ostavku iz moralnih razloga. Svi oni su od tada u svojim kabinetima. Što rade niko ne zna, ali ono što se zna je činjenica da je kabinet predsjednika opštine zaključan i da obezbjeđenje ne dozvoljava ulazak u službene prostorije. Sekretarice predsjednika nema, jer je na godišnjem odboru. Pošta svakodnevno pristiže, ali je niko ne otvara i ne razvrstava.

Kako saznaje Skala radio, Jokić je poslao zahtjev Ministarstvu finansija da odobri isplatu plata zaposlenima u javnoj upravi i ostalim korisnicima budžeta dan prije smjene. Tada je bio u očekivanju da će, kako je obećao šef SDP-a Ranko Krivokapić, biti povučena inicijativa za njegovu smjenu. Kako se to nije dogodilo, Jokić je ekspresno smijenio Nedovića i prećutao da je poslat dopis Ministarstvu finansija. O tome je ćutala i predsjednica SO Dragica Perović.

Ministarstvo finansija je 15. maja dalo saglasnost na isplatu zarada zaposlenim u javnoj upravi, koja je u kabinet predsjednika opštine stigla dan kasnije. Međutim, s obzirom na to da poštu niko ne pregleda – Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finansije nije imao uvid u taj dokument.

Juče je, kako saznaje Skala radio, formirana tročlana komisija koja je zvanično otvorila i popisala poštu. Nažalost, zbog odnosa Jokića prema zaposlenima i opštinske administracije koja je odlučivala, zaposleni neće još moći da dobiju svoje zarade. Moraće da sačekaju da se izabere predsjednik opštine i formiraju organi lokalne uprave. To će, nedavno je Skala radiju saopštio šef kotorskog DPS-a Željko Aprcović, biti samo nekoliko dana nakon izbora predsjednika opštine Kotor.

I dalje, piše taj portal, ostaje nejasno šta u opštini rade potpredsjednici, oni koji su podnijeli ostavke i onaj koji je smijenjen. Po pravilu u Kotoru svi ćute i trpe. Jedino su svoj stav iznijeli sindikalci vatrogasaca, tražeći od predsjednice SO da hitno zakaže sjednicu kako bi se prevazišli nagomilani problemi. Umjesto odgovora, uslijedila je prijava policiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Kotorani citaju iskljucivo crnu hroniku.

Paks
Gost
Paks

Je li i Jokićeva kuma koju je zaposlio na platnom spisku? Ili se crvene kravatice,kako kažu,groze partijskog zapošljavanja?

zriki
Gost
zriki

dajte izbore vise da se ovo rijesi, zasto se dps boji izbora dok jadni ljudi ne mogu plate da dobiju

mitar
Gost
mitar

Opozicija je potpisala da ne izlaze na izbore,zašto trošiti resurse kad bi pobijedila većina koja će od 14 ovog mjeseca upravljati kotorom DPS SD HGI

Dusanka
Gost
Dusanka

Ovdje se pokazuje da je SDP otrkila javašluk i nesposobnost ovog momka iz Demorkata.

KLM
Gost
KLM

Ja da ne primim jednu platu propast ovi tri pa zive od cega

Send this to a friend