Politika

Ivančević: Vlast u Crnoj Gori ne smije da odćuti nacionalističke poruke mržnje

Ivančević

Sasvim očekivano i predvidljivo, skupovi kojima se proslavlja stogodišnjica Podgoričke skupštine i sramno satiranje sopstvene države, pretvaraju se u izlive nacionalističke mržnje prema državi Crnoj Gori i svemu što je crnogorsko, poručio je član političkog savjeta Crnogorske Dragan Ivančević.

Kako dodaje, sadržaj izrečenih poruka na ovim skupovima ledi krv u žilama svakog razumnog i lojalnog građanina ove zemlje, a predstavnici vlasti u našoj državi ćute.

<<<Skandalozne poruke iz Budve: Negiraju crnogorsku naciju, oslobodiće srpsko more<<<

“Teško je shvatiti i prihvatiti da nosioci vlasti u našoj državi ćute na otvorene i jasne poruke kojima se afirmišu odluke sramne Podgoričke skupštine i najavljuje njeno novo urnisanje u budućnosti. Ako neko kaže: Gore glavu srpski narode, prošli su svi okupatori, pa će i ovi. Ničija nije gorela do zore, a vlast na to ostaje ravnodušna i nijema, glasno i jasno želimo poručiti da njeno takvo ponašanje vrijeđa dostojanstvo svakog razumnog građanina koji ovu zemlju osjeća svojom”, ističe on.

Ivančević ističe da, ako je sve ovo bilo predvidljivo i očekivano i ako dobro znamo da se nijedan javni skup ne može održati bez prethodno dobijene dozvole Uprave policije, ne možemo a da se ne zabrinemo u kakvoj to državi i društvu živimo.

“Ako vlast i njeni organi tolerišu ovakvo sramno buđenje duhova prošlosti, ovakav govor mržnje i otvorene prijetnje budućih satiranja Crne Gore,  moramo se zapitati i zabrinuti kuda to ide Crna Gora. Znaju dobro nosioci vlasti ko stoji iza ove sramne organizacije i organizaciono i finansijski i znaju dobro da ovo nije naivno politikanstvo, već ozbiljan atak na državu Crnu Goru i sve njene vrijednosti. Znaju oni dobro da sadržaj izrečenih poruka podliježe ne samo društvenoj kritici, nego ozbiljnoj sumnji u krivično djelo, pa nam ostaje da vidimo, na koji način će se baviti posljedicama ovakvih nepočinstava”, kazao je on.

Ivančević poziva vlast da ne bude nijemi posmatrač, prije svega zbog svih onih koji ovu državu volimo iznad svega i jer rezervne domovine nemamo.

“Ne smije se više ćutati, koliko god sve ovo i odgovaralo aktuelnoj vlasti radi sigurnog opstanka u budućnosti jer  siguran opstanak obezbijeđen na strahu svojih podanika nije garancija svijetle budućnosti ove zemlje. I na kraju otvoreno poručujemo da je reakcija države na ovakve naciuonalističke poruke mržnje i prijetnje neophodna, jer društva i narodi koji nijesu izvukli pouke iz svoje istorije, dozvoljavaju da im se takva istorijska dešavanja vrate kao bumerang u svojim najgorim oblicima”, jasan je on.

30 Komentara na "Ivančević: Vlast u Crnoj Gori ne smije da odćuti nacionalističke poruke mržnje"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend