Politika

Ivanović na proslavi 27. godišnjice nezavisnosti Ukrajine

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivica Ivanović, prisustvuje u Kijevu proslavi 27. godišnjice nezavisnosti Ukrajine u ime ministra odbrane Crne Gore Predraga Boskovića.

Ivanović je razgovarao u Kijevu sa direktorom Direktorata za vojnu politiku, strateško planiranje i međunarodnu saradnju ukrajinskog Ministarstva odbrane, Olehom Melikhovim.

“Ivanović je istakao da Ministarstvo odbrane Crne Gore teži jačanju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa saveznicama u okviru Alijanse, tako i sa partnerskim državama. On je izrazio spremnost Ministarstva odbrane da značajnije produbi saradnju sa Ministarstvom odbrane Ukrajine, sa posebnim fokusom na oblasti od zajedničkog interesa”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ivanović je kazao da je Crna Gora posvećena ostvarivanju dugoročne bezbjednosti i stabilnosti Zapadnog Balkana, i istakao da integracija regiona u NATO i EU predstavlja glavni preduslov za ostvarivanje tih ciljeva.

Melikhov je izrazio zadovoljstvo mogućnošću jačanja bilateralne odbrambene saradnje dvije zemlje.

“On je kazao da sveobuhvatne reforme koje je Crna Gora sprovela unapređujući nacionalni odbrambeni sistem, preporučuju našu državu kao kvalitetnog partnera. Melikhov je informisao sagovornika o aktuelnim prioritetima i planovima Ministarstva odbrane Ukrajine za razvoj nacionalnih Oružanih snaga”, navode u Ministarstvu.

Direktor Ivanović prisustvovao je u Kijevu velikoj paradi Oružanih snaga Ukrajine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Znamose
Gost
Znamose

Ivanovic i dalje pokriva direktorsku funkciju? Nije vazno koja je i umije li, dok god je direktorska 🙂

Avro
Gost
Avro

Je li ovo krenuo da malo isprepada Rusiju?

Send this to a friend