Politika

Ivanović više nije član odbora za finansije, Prijestonica usvaja budžet

Odbornik Demokratske partije socijalista Marjan Stojanović podnio je danas ostavku na mjesto odbornika u cetinjskom parlamentu, postao nezavisni odbornik, te zajedno sa Ivanom Gazivodom formirao nezavisni klub.

Bivši odbornik SD-a Ivan Ivanović razriješen je funkcija u odborima, pa su stvoreni uslovi da Odbor za finansije usvoji budžet za ovu godinu, da se nakon toga o njemu izjasni Skupština Prijestonice i tako se stavi tačka na “finansiranje Cetinja”.

Da napomenemo, zbog nedolaska odbornika opozicije i  nezavisnog odbornika Ivanovića na sjednice Odbora za finansije, već mjesec dana skupština Prijestonice ne može da glasa o budžetu za tekuću godinu.

Prije nekoliko mjeseci odbornik SD Ivan Ivanovic napustio je klub odbornika SD, i postao nezavisni odbornik.

Demokrate: Pravno nasilje

Na današnja dešavanja u cetinjskom parlamentu reagovali su Demokrate i SDP. Poručuju da su DPS i SD ponizili lokalnu Skupštinu.

“Danas je održana deveta sjednica Skupštine Prijestonice, dok je osma još u toku. To, samo po sebi, i nije toliko problematično jer se dešavalo, više puta u Crnoj Gori, najčešće iz opravdanih razloga, da se sazove sjednica po hitnom postupku, a da prethodna nije završena. Ono što je problematično, da ne kažemo pravno nasilje, to je razlog za sazivanje sjednice – hitno razrješenje člana odbora za finansije dr Ivanovića, zbog neposlušnosti i instaliranje novoga, poslušnoga taster odbornika, u ovom slučaju – mlađanoga Stojanovića iz DPS-a koji je prešao u SD i koji se prihvatio nove uloge. Imenovanja i razrešenja ne mogu biti pravno valjan razlog za sazivanje hitne sjednice. Takođe, Ivan Gazivoda je bez kluba nastavio da djeluje u odborima pola godine, u čije ime, ispred kojeg kluba?”, pitaju Demokrate.
Oni  tvrde da su navikli na pravno nasilje od garniture na vlasti na svim nivoima, cetinjski Parlament je odavno izgubio težinu i ono što bi trebalo da bude, DPS-SD ekipa je totalno unizila predstavnički dom svih građana Cetinja na svaki način i nastavlja to da radi, bez pardona.
“Oni ne poštuju ni Ustav, ni zakone ove zemlje, a kamoli Poslovnik Skupštine Prijestonice, jedino sveto njima su dnevnice, fotelje i privilegije, dok običan građanin jedva sastavlja kraj sa krajem. Sve ovo što se danas dešavalo, kao i na gotovo svim sjednicama ranije, zaista je neukusno i komentarisati, sve ovo polako poprima oblike rijalitija. Nedopustivo je ovakvo ponašanje odbornika i ovakvo predstavljanje građana! Predsjednik Kluba odbornika Demokrata je danas napustio sjednicu, poslije kratkog obraćanja građanima jer Demokrate ne žele da učestvuju u daljem degradiranju Skupštine, rijalitiju u režiji vladajuće večine i ponižavanju građana Cetinja. Da stvar bude gora, predsjednik Kluba odbornika Demokrata nije dobio poziv za sjednicu Odbora za Statut i propise, odbora čiji je član, koji je razmatrao Odluku o privremenom finansiranju, već je ta odluka donešena u tajnosti, bez prisustva članova iz reda opozicije”, poručuju iz ove partije.
Demokrate su  pozvale sve opozicione odbornike, svih opozicionih partija, da izađu iz lokalnih skupština i svih skupštinskih tijela na lokalnom nivou, jer jedino tako, kako tvrde, zajednički, mogu se izboriti za minimum poštovanja zakona u ovoj zarobljenoj zemlji.

 

SDP: Nekorektno i nemoralno

Oglasio se i SDP.

“Danas gazimo lokalni parlament i demokratiju i krčimo put samovolje i sile vladajuće većine koja bi ulinjela sve da sačuva vlast. Od jednog dijela vas me to zaista iznenađuje, ali od nekih me ne bi čudilo ni mnogo gore, jer ne znaju što ih je snašlo otkad su sjeli u sekretarske, zamjeničke i druge rukovodeće fotelje. Bojim se da bi bili spremni na puno gore stvari od ove, iako je i ovo sve samo ne cetinjski i moralno. Ali, zašto bi nas, uvaženi građani, to čudilo od SD-a koji je i nastao da bi bio privjesak DPS-a i DPS-a koji je decenijama mijenjao države i programe samo da bi ostao na vlasti. Vjerovao sam ipak da nešto ovakvo nećete uraditi na Cetinju. Vjerovao sam ali sam se prevario”, Nikola Đurašković, šef odborničke grupe SDP u cetinjskoj Skupštini.

On je imao nekoliko pitanja za vladajuću koaliciju.

“Zbog toga predsjednicu Skupštine koja nije ni zaslužila bilo kakvo pitanje i vas iz ove prevarne koalicije pitam: Kako zakazaste 9.  sjednicu, a da 8. još nije završena? Kako zakazaste hitnu sjednicu, na osnovu čega i koja je to hitnost dovela do ovoga osim vaših fotelja? Zašto ste pobjegli od skupštinskog kolegijuma koji prethodi zakazivanju svake sjednice? Kako mislite da smijenite odbornika iz Odbora za finansije kada ste sami tvrdili da je to nezakonito u nekim ranijim istovjetnim slučajevima? Koga u odborima koji treba da se izjasne o ovoj tački predstavlja dr Gazivoda kada njegov odbornički klub ne postoji i na koji način on može glasati i učestvovati u radu tih odbora? Kako je moguće da odluke sa ove sjednice primijenite na prethodnu koja nije završena, a koja je morala biti završena da bi ova bila sazvana?”, pita Đurašković.

Imao je još jedno pitanje za predstavnike vlasti.

“I na kraju, da li vas je makar malo sramota ovoga nasilja koje činite da bi sačuvali 1000 eura plate koje otimate na ovaj način od građana Cetinja? Malo su vam 38 miliona duga, obmane o velikim projektima i novcu iz Zakona o Prijestonici koji će preporoditi Cetinje koji ne umijete ni da potrošite nego se bavite i ovakvim najprizemnijim nasiljem po nalogu vaših mentora iz Podgorice koji upravljaju Cetinjem. Odgovore na sva ova pitanja jako dobro znam, a znate ih i vi ali sam ih postavio zbog građana Cetinja koji treba da vide na što ste sve spremni da bi sačuvali fotelje. Nekorektno, nemoralno, tipično Sd-ovski i DPS-ovski. Neka vam služi na čast”, poručio je Đurašković.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trvrdim da je
Gost
Trvrdim da je

Cetinjska opozicija je vecinom ulicarska i malogradjanksa skupina, nepotkovana znanjem, umijecem a po najmanje ponasanjem.

CetinjeB
Gost
CetinjeB

posto je pamcenje plitko, da podsjetimo, preletacevici su Dobrinka Dj., Petar G., Boban B., Mirkovic D., …

Miko mio
Gost
Miko mio

Mrvaljevica ne voli ni u partiji, sam dolazi na skupstinu a petoro demagoga skidaju kajmak svakog prvog. Riječ mu je kao kora od banane.

Hanover
Gost
Hanover

Nemoj tako kora od banane ima nekih korisnih svojstava

Joo
Gost
Joo

Samovolja je kad neko taocima drzi narod tako sto se ne pojavljuje na posao za koji je placen……kako niko od njih ne bojkotuje dobijanje plate…..

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Ne čini li vam se da je taj Marjan neki turbo GTI preletač, šta je to?

Miro
Gost
Miro

Nezavisni odbornik nije preletac, preleta je na pr odbornica URE koja je presla u SD

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Kako nezavisni kad je bio u DPS?

RAJPCIG
Gost
RAJPCIG

Ivanovic je bio u SD pa je sad nezavisni i?

Nikola
Gost
Nikola

Marjane sramota zivi vjecno, po tome ces biti upamcen. Sad pitanje je imas li obraza i hoces li ikoga moci pogledat u oci.

Profo
Gost
Profo

Nikola, marijan je nezavisni odbornik, nije presao u SD, procitaj tekst prije nego sto krenes nekoga blatiti

Nikola
Gost
Nikola

Iz dps u nezavisne odbornike. Procitao sam i dodje na isto

Vojo
Gost
Vojo

Profo marjan nije nezavisan od kad se rodio a sad pogotovo

Profo
Gost
Profo

”Istoricari” URE neka se jave da odgovaraju kod profesora. Moraju obnoviti gradivo 😂😂😂

Milan
Gost
Milan

A nemoj i ti dosta je sto se Cetinjani posprduju na njihov racun, nema ih boljih, postenijih, prkosnijih a tek pravednijih…😂😂😂

Odi
Gost
Odi

Snila baba sto joj milo bilo, opozicija u Prijestonici rastrojena. ŠAH MAT 🧐

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

A što ih je razvlačio toliko taj Jovan Jovanović Zmaj 🐉 zna li se?

Dejan
Gost
Dejan

Ne zasluzuje opozicija ulazak u sveti Parlament Prijestonice. Ljudi iz DPSa i SDa sve dr mr znaveni ljudi, a u opozicione klupe jos polazu popravni u srednjoj školi. Ovo nikad nije bilo. Vatrogasac u parlament a ne no odžičar.

Ljuša
Gost
Ljuša

Kad bi se malo udubio vidio bi da ni vatrogasac nije najgori ima tu i gorih tipa sina stručnjaka koji je uzeo pare da riješi situaciju s ponorom pa se ponor i dalje čuje

Demagog
Gost
Demagog

Bujo poručuje: Eto me u SD

Bujo
Gost
Bujo

Mačak, a da se potpišes pa da me to licno pitas, nesretnic?

Demagog
Gost
Demagog

Bujo ti li si. Moj nik pokazuje ozbiljnost mog komentara, komentar je satirican. Nije islo nisto uvredljivo.

Bujo
Gost
Bujo

Neces napisati ko si? 🙂 Takvi ste svi u sd i dps. 🙂

Zakon
Gost
Zakon

ZAKON KAZE : KO GUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI

Zika
Gost
Zika

A i vrijeme je bilo. Valjda će se poslije ovoga Dašo pokriti ušima malo je krpa.

Situacija
Gost
Situacija

Neznam sto vam je kriv SD ada kod njih su vam odbornici trazili preci od Dobrinke URA, Ivane Demokrate, iz SDP i Stare garde pola odbora

Kuglager
Gost
Kuglager

Ahahaaha a sto vam čine Kašćelan i Gazivoda voze li vas voze brmmm brmmm brmmm. Nisu to ulicari

zoki
Gost
zoki

Ne no su još gori – začudili se što ih je snašlo,
ili što bi narod rekao, pomamili se! Ali doći će i tome kraj!

Za Riplia
Gost
Za Riplia

“Odbornik Demokratske partije socijalista Marjan Stojanović podnio je danas ostavku na mjesto odbornika u cetinjskom parlamentu, postao nezavisni odbornik, te zajedno sa Ivanom Gazivodom formirao nezavisni klub.” Što nam napričaste da mi jeznati. Odbornik podnio ostavku, pa postao nezavisni odbornik, pa ondak sa odbornikom SD-a formirao nezavisni klub odbornika. Ja zna m da ste “u velikoj nuždi”, ali ovakve budalaštine… Više »

Olovka piše
Gost
Olovka piše

Nemaš ti taj kapacitet da shvatiš DRIBLING 😂😂😂

KraljevAuspuh
Gost
KraljevAuspuh

Čitam ove komentare Cetinjana! Nije kuku dje ih nema…

Mario
Gost
Mario

Kuku je tebe u vrh mozga,ako ga imas-KraljevAuspuh.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Jesi li se prepoznao, Mario?

Mon10egro
Gost
Mon10egro

Neka ste ga vise izbacili, covjek totalno pogresan, ne zeli dobro gradu, bitan mu samo LICNI INTERES! Naprijed koalicijo,samo zajednickim snagama do novih uspjeha. Radite posteno kao i do sad i nema brige za Cetinje!

zoki
Gost
zoki

Pa i vidi se da ih nije briga! Njegoševa ulica izgleda kao da je Nato izbombardovao, 80% ulica i naselja je bez rasvjete, nema posla …

zoki
Gost
zoki

Da li je istina ovo što sam naveo? Nažalost JESTE! Tuga, na što liči nekad lijepo Cetinje!

Cetinje
Gost
Cetinje

Opozicio, sto vam ne dodje kolega Ivanovic da odbrani obraz i postenje kad ste reglarni. Nemojte te lazi bar nama Cetinjanima. Pa to u PG i BD patriote LSCG i CETINJA.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

nije rečeno da neće

Kuglager
Gost
Kuglager

Neka pomogne sad URU ionako nestaju na CT. A inace je bio u Lscg, spd, sd malo li je.

Mirkec
Gost
Mirkec

Kako je podnio to tamo Dašo veliki pravnik sa 6.3 prosjekom, mora da mu se krpa rasplela 😂

Pijo
Gost
Pijo

Taj je prof. dr za Mila!

Peks
Gost
Peks

Da mozda za Mila Špirova 😂😂

Pijo
Gost
Pijo

Znaš ti za kojega!

Peks
Gost
Peks

Budvanski Demagog

Pozicija
Gost
Pozicija

Gica li se vatrogasac da mi je znati?

Mario
Gost
Mario

a gica po manje,a cesce,dobar je to “otorinolaringolog”.

Petar
Gost
Petar

Kašćelan vas izdribla kao Ronaldinjo 😂😂😂 Znanje je uvijek bilo ispred ulice.

Mićo
Gost
Mićo

Bravo DPS SD. Samo vi radite dok oni trtljaju, razlika je primjetna.Dosljedno sigurnim korakom naprijed.

Nina
Gost
Nina

Opozicija nikad nije ni zeljela dobro Cetinjanima, nemaju ni ljudi ni znanja.

mirka
Gost
mirka

Što ne žrtvovaste Sašku B. za ovo, ona je bar navikla da prelijeće, no ovoga momka, greote

niko
Gost
niko

ima tu još preletača, Oskar, Radivoje…

sinisa
Gost
sinisa

ljubomorni sdpi Oskar Huter posteni momak

dron
Gost
dron

Mirka da im Saska preleti nebi im bilo dobro,dosta je armije naroda za njom.

Vaše Ime
Gost
Vaše Ime

kakva SRAMOTA. Je li realno da su ovo napravili

Mićo
Gost
Mićo

Zakonski se brane od mizernih pokusaja nesrecne opozicije

Nela
Gost
Nela

Aj sa srecom vise, bravo SD a Ivanovicu neka sluzi na čast sramni čin prema Cetinjanima

Jefto
Gost
Jefto

Dps koverta

Mileva
Gost
Mileva

JESU LI OVO PREDIZBORNA OBEÇANJA?. BAŠ SE DOBRO RUGATE SA CETINJEM I NJEGOVIM GRAĐANIMA. NIŠTA VAM NIJE SVETO SAMO VAŠE FOTELJE DA ZADRŽITE NE BIRAJUĆI NAČIN.TUŽNO KOLIKO JE PONIŽEN OVAJ GRAD.

Nidzo
Gost
Nidzo

Ponizan je od URE, patriote Cetinjske sa lokalima u PG. Pih pih. Nikad vise URA

Mirkec
Gost
Mirkec

Sramna URA.3.14

Mario
Gost
Mario

A nemoj “tako”Mirkec,bas je to “dobra”elita URA,pogotovo ovaj Adzic zorlija Veskov,a Sole vatrogasac,a Sljuko Adzic,sve “zdravi”stohovi,a Demokrate Mrvaljevic i tata Prle samo “takvi”mislim prevaranti,sto se tice vladajuce DPS-SD ljudi bez trunke MORALA,a da je Bujo-SDP samo DVA PRSTA visi,na jade bi bilo Cetinje od njega,uh bjezi……..

Send this to a friend