Politika

Izbori za SO Tuzi biće raspisani do 1. decembra

Tuzi

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović trebalo bi da izbore za skupštinu nove opštine Tuzi raspiše do 1. decembra, shodno Izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji.

Član Glavnog odbora DPS -a i odbornik u parlamentu Tuzi Nikola Gegaj kazao je za Pobjedu da je rok za raspisivanje izbora 90 dana od početka primjene Zakona, odnosno od 1. septembra.

On je najavio da će do kraja ovog mjeseca biti formiran organizacioni odbor za stvaranje uslova za početak rada nove opštine.

“Izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji jasno je definisano da izbore raspisuje predsjednik Crne Gore u roku od 90 dana od početka primjene Zakona. Takođe Zakon je jasan i da od raspisivanja izbora pa do njihovog održavanja ne može biti manje od 60, niti više od sto dana. Očekujem da će do kraja ovog mjeseca biti formiran organizacioni odbor i da će odmah početi sa radom. Znaju se njegove obaveze”,  rekao je Gegaj.

On je istakao da je DPS „još jednom dokazala da je ozbiljna partija koja apsolutno stoji iza svojih predizbornih obećanja”.

“Vlada Crne Gore bila je predlagač i usvojila je izmjene i dopune Zakona koje su procesuirane Skupštini i poslanici DPS-a, i to svi, glasali su da Tuzi budu punopravna opština. Vjerujem da će nova opština podsticati brži ekonomski i sveukupni razvoj ovog područja i jačanje prava građana na lokalnu samoupravu”,  rekao je Gegaj.

Kazao je da očekuje da će građani lakše, brže i efikasnije ostvarivati svoja prava u samostalnoj opštini.

“Ne očekujem da će u novoj opštini poteći med i mlijeko, nego ćemo morati maksimalno raditi i biti stalno na usluzi građanima i činiti sve da planirane i potrebne investicije budu realizovane. Najlakše je biti na tribinama i aplaudirati ili kritikovati. Do juče je naša opozicija bila sigurna da DPS neće biti za opštinu Tuzi. Na nama u DPS-u je veća odgovornost jer mi obavljamo vlast kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. Mi ne pričamo bajke niti zloupotrebljavamo građane u dnevno-političke svrhe. Siguran sam da smo danas mnogo pripremljeniji za opštinu, nego ranije i da su nam dosadašnji modeli pomogli da pripremljeni ulazimo u novi punopravni projekat opštine Tuzi”,  poručio je Gegaj.

Izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji, koje predviđaju da Tuzi budu samostalna opština, primjenjuju se od 1. septembra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Box1
Gost
Box1

Pazite ovo, Tuzi je dobio status Opstine. ALI, kad raspisu izbore i dobiju mjesto gradonacelnika iz recimo partije DUA, taj isti gradonacelnik ce morat da bude prihvacen od strane vladajuce vecine u Podgorickom parlamentu. E sad, recimo da Opstina Tuzi oce da asfaltira neki put gradonacelnik opstine mora u pisanoj formi da posalje zahtjev opstini Podgorica za odobrenje. I ne… Više »

Dinosa
Gost
Dinosa

A Redzo nezna šta je to Balista on misli da je to patriotizam Albanski hahahahahaah…e dikse Biljo Lekicu da ove Baliste istrebiš kao što si radio 43 hodine uva im nisi ostavio u opstinu Tuzi

Tuški
Gost
Tuški

Kao prvo Ostina je data ne ustavno kao drugo staro Tuzani su pokrenuli ustavnost zakona kao trece 70% posto građana je protiv Opstine,raspisite Referendum pa narod neka odluči a ne da slušate nacijonaliste i šoviniste koji imaju pedigreju Balista i crnokošuljaša,primer direktor osnovne škole Mahmut Lekic Redzep Đokaj koji se hvali da mu je đed bio Balista….

Tuzi
Gost
Tuzi

Kao prvo evo i ja kao StaroTuzanin da ti kazem, da je sigurno vise od 70% gradjana za nezavisnu opstinu, jedino nisu pridoslice koje zive na karabuskom polju,i eventualno koji bosnjak i ako u tuze ne postoji nijedan bosnjak al se tako neki izjasnjavaju,i ti kao i ja znamo da se u Tuze do prije 50 godina pricalo samo Albanski,… Više »

BG-PG
Gost
BG-PG

Sto ima izbore da raspisuje Milo kad je to albanija?!!!!

Dule
Gost
Dule

Kao i u ostalih 23 opstine u CG. Ni manje a ni više 😏

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Imam informacije da Albanci dižu spomenik Skendebrbegu u mjestu Plav. Ne bi to ni bilo tragično da se proljeća’ 44 godine u selu Velika kod Plava nije desilo nešto strašno. Divizija koja je nosila ime po Skenderbegu ( SS jedinica Skenderbeg) je u tom selu zatr’la 847 mirnih žitelja. Od male đece, do staraca. Ima li ti simbolike ??? Mislim,….… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Napravio sam griješku i izvinjavam se. Ovaj masakr, zločin, satanistički ritual đe su đeca bacana u vazduh i nabijana na bajonete i koji se slobodno može nazvati genocidom, se desio 28. jula 1944. godine, a ne proljeća isto godina kano što ja gore napisa’. To je bio zločin iz osvete, jer je SS divizija Skenderbeg doživjela u okolini Andrijevice i… Više »

Send this to a friend