Politika

Jahta Jadranka snižena sa 80 na 50 hiljada eura

Foto: BokaNews

Ministarstvo odbrane ponovo je objavilo javni poziv za prodaju suvišnih plovnih objekata, opreme i rezervnih djelova od plovnih objekata, a ovoga puta ponuđeni plovni objekti, brodski motori i oprema jefitniji su do 20 odsto, piše Pobjeda.

Vlada je nedavno odlučila da snizi cijene pomenutih plovnih objekata, jer je od svega oglašenog prodat samo jedan motor i turbine M8G, dok zainteresovanih ponuđača za kupovinu plovnih objekata, opreme i rezervnih dijelova od plovnih objekata i radioničke opreme nije bilo.

Prema novoj ponudi, cijena jahte „Jadranka“, koja je za potrebe predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita izgrađena 1977. godine u brodogradilištu u Kraljevici u Hrvatskoj, iznosi 50 hiljada eura, umjesto dosadašnjih 80 hiljada. Jahta se nalazi na suvom vezu u luci Bar. Pri izgradnji, u jahtu su, kako su pisali hrvatski mediji, ugrađivane najkvalitetniji i najluksuzniji materijali, od maghagonija do tikovine, dok su pregrade jahte izgrađene od specijalnih čeličnih legura.

Jahta ima tri salona za dnevni boravak gostiju, dva apartmana i dvije pomoćne kabine za goste. Jahta je imala osam ležajeva, a na dnevni boravak mogla je primiti trideset gostiju. Mediji su izračunali da je Tito u njoj boravio 24 puta.

Osim Jadranke, Ministarstvo je ponovo oglasilo prodaju pomoćnog naftonosača čija je nova cijena 72.000 eura, desantnog broda minopolagača, koji vrijedi 75.000 eura, kao i pomoćnog vodonosača čija je cijena 49.000 eura. Što se tiče brodskih motora, ministarstvo je oglasilo prodaju tri motora, čija je vrijednost po 9.120 eura, ukupno 27.360 eura. Rezervni djelovi za brodske dizel I motore, koji se nalaze u skladištu u Lepetanima, koštaju ukupno 61.000 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Ova vlast je ocigledno sposobna samo da ocerupa drzavno, tj narodno vlasnistvo, a onda proda za sitnis to sto je ostalo. DPS ubi ovu jadnu zemlju.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

kupit sredit kao sto je bila 77 stavit na i bey za arapsko trziste i navesti da je bila JB Tita i stavis pocetnu 200 hilj..

mitar
Gost
mitar

Ne može se dovesti u plovno stanje.Prodaje se kao sekundarna sirovina.

Lipovo
Gost
Lipovo

Ima NEKO, ko plaća 10 miliona!

Faul
Gost
Faul

Nije skupa ako dodje jos ponesto ispod nje

MMA
Gost
MMA

Bolje da je srede pa da probaju da voze turiste sa njom jer je ipak bila Titova ili nesto da urade sa njom ali sve prodadosmo,a u HR sve njegovo cuvaju i uzimaju pare od toga…

mojsilović
Gost
mojsilović

Kome pričaš?

Trol
Gost
Trol

Jos malo i ispod cijene zeljeza su (i to debelo).

Stari
Gost
Stari

Pa nije skupa ova jahta.Ko ima neka kupi

Trol
Gost
Trol

Tu jahtu su rasprckali oni posle tita do nivoa da je ona vrijedna samo koliko BOVA istih dimenzija
Vise bi trebalo da je neko renovira no novu da kupi istih dimenzija…
I vjerujte, slika je sa ove strane s razlogom

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Vjerovatno nema mnogo supljina.

Send this to a friend