Politika

Jakić: Stalno pokušavaju na razne načine da ospore našu vlast u Šavniku

Jugoslav Jakić

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić rekao je gostujući na TVE da priča o prinudnoj upravi počela još prije godinu dana, te da se posle toga krenulo u jednom drugom pravcu, a to su izmjene Zakona o lokalnoj samopravi koji je takođe bio jedan potpuno neustavan zakon.

“Kao što vidjeli, iz dva puta predat je u Skupštinsku proceduru Zakon o izmjenama biračkog spiska, da bi danas opet se vratili na te neke početne pozicije uvođenja prinudne uprave, što je zaista potpuno mimo izmjena. Ustav decidno propisuje uslove kada se može uvesti prinudna uprava u jednom gradu. To je jedno kada lokalni Parlament ne zasjeda duže od šest mjeseci i ne obavlja svoju funkciju, takođe je to razrađeno kroz Zakon o lokalnoj samopravi gdje se takođe kaže da je to jedan od osnovnih razloga, pored neispunjavanja drugih zakonskih obaveza lokalne uprave, i da resorno ministarstvo može predložiti vladi uvođenje prinudne uprave”, kazao je Jakić.

On je dodao da to u Šavniku nije slučaj i da ovo predstavlja licimirno ponašanje političke konkurencije koja je čitavo vrijeme predstavljala i danas predstavlja da se to sve dešava kako bi oni spriječili politički inženjerig koji je pokušala da sprovede njegova partija.

Jakić se osvrnuo na izbore u Šavniku koji na dva biračka mjesta još nisu završeni.

“Naša politička konkurencija ne dozvoljava, odnosno njihovi predstavnici u Oštinskoj izbornoj komisiji, da se nastave izbori na tim mjestima. Naša partija je preko 60 puta tražila od DIK da dijeluje u tom pravcu, a DIK je oko 120 puta naložila Opštinskoj izbornoj komisiji, da raspiše izbore u toj opštini”, kazao je Jakić.

On je odao da i ako u DIK predstavnici istih tih političkih partija glasaju da se nastave izbori, na lokalnom nivou oni opstruiraju rad i ne može se doći u situaciju da se izbori zakažu kako bi se konačno završili i kako bi na taj način relaksirali rad lokalne uprave.

“Svugdje u svijetu je, intencija opozicije da izađe na izbore, da se prije dođe do vanrednih izbora ili u gradu ili u državi. Jedino u tom slučaju imamo paradoks da u Šavniku opozicija ne želi da izađe na lokalne izbore svjesna svog izbornog učinaka“ jasan je Jakić.

Prema njegovom mišljenju suština je u pokušaju izbornog inžinjeringa.

“Nosilac liste je demokrata koji se danas najviše zalažu za prinudnu upravu i za rješavanje ovoga pitanja se prepiso 5.5.2022. Znači neposredno pred lokalne izbore. Takođe na njihovoj listi se nalaze lica koja su prvi put prepisana u Šovnik. Ognjen Žugić 15.9.2022. Mirjana Kandić 26.5.2022., Milja Rajković 12.9.2022. Pričamo o nosiocima liste i licima koja su nalazila na listi. Takođe nosilac liste “Za budućnost Šavnika” prvi put je prepisan u Šavnik 14.1.2022. On nikada do tada nije glasao u Šavniku”, precizan je bio Jugoslav jakiu emisiji “Na kraju dana”.

Cilj je nekih političkih subjekata je, kako kaže Jakić, destabilizacija Crne Gore i njenog evropskog puta.

“Neko bi od Šavnika da napravi grad u kome se spaljuju lutke sa likom pisaca, da bi htio da napravi grad u kome se leleče za Turcima, grad u kome se slave praznici drugih država, grad u kome rukovodstvo ide u Beograd, da ljubi ruke tamošnjem rukovodstvu. Siguran sam da to se neće desiti, građani Šavnika su to prepoznali, dali jasnu podršku za našu politiku i mogu biti sigurni da ćemo istrajati ovome”, smatra on.

Za poruku američkog specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Ekobara, je kazao da je potpuno očekivana.

“Izuzetno, izuzetno značajno u ovom političkom trenutku da se zaista pokaže da ono što smo i govorili u prethodnom periodu, vezano za izbor Andrije Mandlića, da će biti zaista kamen o vratu na evropskom putu Crne Gore. To se sada pokazuje kao tačno. Kako vrijeme bude odmicalo, čini mi se da će to biti sve veći problem. Očekujem da se i drugi predstavnici međunarodne zajednice oglase po tom pitanju i da konačno shvatimo da nema evropskog puta bez ozbiljne politike, a da ozbiljne politike vladi Crne Gore nema bez Demokratske partije socijaliste”, zaključio je predsjednik Opštine Šavnik.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
S.R.LudakSavnikIlijaMalvini
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
S.R.
Gost
S.R.

Jakici su cuvena antifasisticka kuca. Dovoljno vidjeti njegove protivnike i sve vam je jasno.

Ludak
Gost
Ludak

Ne daj Joka Pilanu

Savnik
Gost
Savnik

Nezakonito si tu janace foteljasu

Ilija
Gost
Ilija

Kako te nije sramota, 3god vec bez izbora si predsjednik opstine…

Malvini
Gost
Malvini

podrška Jskicu-nE dajte Savnik cetnicima i slugama srbije

Mile
Gost
Mile

Ne daj se momcino.

Send this to a friend