Politika

Je li Crnogorska budvanskoj vlasti spas u potonji čas

Budva

Pregovarački tim vladajuće koalicije u Budvi danas je razgovarao sa predstavnicima Crnogorske, kojoj su ponudili da bude dio vlasti i tako se riješi kriza u metropoli turizma koja traje mjesecima. Sjednice Skupštine se ne održavaju više od pola godine jer nema kvoruma, nakon što je nezavisni odbornik Stevan Džaković prestao da bude tas na vagi koji je omugućavao da vladajuća koalicija ima prevagu i kvorum. Vlada je upozorila da će, ukoliko se situacija ne riješi u narednih desetak dana, uvesti prinudnu upravu. Crnogorska je dio opozicije i ima dva odbornička mandata, pa bi, ukoliko sa njima bude postignut dogovor, biti, makar privremeno, riješena kriza vlasti u Budvi.

Menadžer Opštine Budva Milo Božović (DF)  za CdM je potvrdio da je sastanka bilo, i optimista je.

“Vjerujem da ćemo postići dogovor sa Crnogorskom i da ćemo naredne sedmice već održati sjednicu lokalnog parlamenta”, kazao je Božović.

Nije želio da precizira detalje o kojima su razgovarali, ali je napomenuo da sve ide ka tome da dogovor bude postignut.

Vladajuća koalicija u Budvi poručila je odbornicima Crnogorske u lokalnom parlamentu da se priključe koaliciji i da tako doprinesu izlasku grada iz krize. Kako navode, ulazak Crnogorske u koaliciju na vlasti, nakon što je grad poslije katastrofalne uprave DPS-a konsolidovao svoje finansije i funkcionisanje, može za Budvu značiti dodatni kvalitet.

Iz Crnogorske su ranije saopštili da prijedlog koalicije na vlasti u Budvi razumiju kao pozitivni odgovor na njihove inicijative i prijedloge da kroz dijalog dođu do rješenja krize budvanske vlasti.

“Mi smo na okruglom stolu koji je nedavno organizovan u našim prostorijama u Budvi saopštili kako mi vidimo izlaz iz permanentne krize i tada smo jasno poručili da smo otvoreni za razgovor i o drugim i drugačijim prijedlozima. Danas želim jasno da kažem da smo spremni da čujemo konkretne prijedloge kolega iz koalicije koja je na vlasti u Budvi”, kazao je  predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske Miodrag Čučka.

<<<Sjednica u Budvi opet odložena, Džaković traži da se oglasi Bečić<<<

Politička korupcija

No, u Demokratskoj partiji socijalista poziv Crnogorskoj vide kao političku korupciju.

<<<DPS Budva: Nečasna ponuda raspale budvanske koalicije<<<

“Poziv koji su stranke raspale budvanske koalicije, uputile Crnogorskoj predstavlja klasičan primjer političke korupcije, ali i očajnički potez onih koji po svaku cijenu žele da zadrže svoje privilegije. Oni kojima se nečasna politička trgovina redovno priviđa u tuđem dvorištu, bez imalo skrupula upravo ovim nemoralnim činom pokušavaju da se zadrže još koji mjesec na vlasti u Budvi”,  poručuju iz lokalnog DPS-a.

Zbog svega navedenog, kako tvrde u DPS-u, pokušaja očigledne političke korupcije, ali i niza uvreda koje su međusobno jedni o drugima izgovarali,  iznenađuje razumijevanje na koje ova nečasna ponuda nailazi u redovima Crnogorske.

“Eventualnim prihvatanjem ove ponude Crnogorska bi, sasvim izvjesno, politički presudila sama sebi i postala dio ovog gubitničkog društva”, tvrde u lokalnom DPS-u.

<<<Politički potresi: Budva na pjenu od vanrednih izbora<<<

M.Dušević

27 Komentara na "Je li Crnogorska budvanskoj vlasti spas u potonji čas"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend