Politika

Je li Crnogorska budvanskoj vlasti spas u potonji čas

Budva

Pregovarački tim vladajuće koalicije u Budvi danas je razgovarao sa predstavnicima Crnogorske, kojoj su ponudili da bude dio vlasti i tako se riješi kriza u metropoli turizma koja traje mjesecima. Sjednice Skupštine se ne održavaju više od pola godine jer nema kvoruma, nakon što je nezavisni odbornik Stevan Džaković prestao da bude tas na vagi koji je omugućavao da vladajuća koalicija ima prevagu i kvorum. Vlada je upozorila da će, ukoliko se situacija ne riješi u narednih desetak dana, uvesti prinudnu upravu. Crnogorska je dio opozicije i ima dva odbornička mandata, pa bi, ukoliko sa njima bude postignut dogovor, biti, makar privremeno, riješena kriza vlasti u Budvi.

Menadžer Opštine Budva Milo Božović (DF)  za CdM je potvrdio da je sastanka bilo, i optimista je.

“Vjerujem da ćemo postići dogovor sa Crnogorskom i da ćemo naredne sedmice već održati sjednicu lokalnog parlamenta”, kazao je Božović.

Nije želio da precizira detalje o kojima su razgovarali, ali je napomenuo da sve ide ka tome da dogovor bude postignut.

Vladajuća koalicija u Budvi poručila je odbornicima Crnogorske u lokalnom parlamentu da se priključe koaliciji i da tako doprinesu izlasku grada iz krize. Kako navode, ulazak Crnogorske u koaliciju na vlasti, nakon što je grad poslije katastrofalne uprave DPS-a konsolidovao svoje finansije i funkcionisanje, može za Budvu značiti dodatni kvalitet.

Iz Crnogorske su ranije saopštili da prijedlog koalicije na vlasti u Budvi razumiju kao pozitivni odgovor na njihove inicijative i prijedloge da kroz dijalog dođu do rješenja krize budvanske vlasti.

“Mi smo na okruglom stolu koji je nedavno organizovan u našim prostorijama u Budvi saopštili kako mi vidimo izlaz iz permanentne krize i tada smo jasno poručili da smo otvoreni za razgovor i o drugim i drugačijim prijedlozima. Danas želim jasno da kažem da smo spremni da čujemo konkretne prijedloge kolega iz koalicije koja je na vlasti u Budvi”, kazao je  predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske Miodrag Čučka.

<<<Sjednica u Budvi opet odložena, Džaković traži da se oglasi Bečić<<<

Politička korupcija

No, u Demokratskoj partiji socijalista poziv Crnogorskoj vide kao političku korupciju.

<<<DPS Budva: Nečasna ponuda raspale budvanske koalicije<<<

“Poziv koji su stranke raspale budvanske koalicije, uputile Crnogorskoj predstavlja klasičan primjer političke korupcije, ali i očajnički potez onih koji po svaku cijenu žele da zadrže svoje privilegije. Oni kojima se nečasna politička trgovina redovno priviđa u tuđem dvorištu, bez imalo skrupula upravo ovim nemoralnim činom pokušavaju da se zadrže još koji mjesec na vlasti u Budvi”,  poručuju iz lokalnog DPS-a.

Zbog svega navedenog, kako tvrde u DPS-u, pokušaja očigledne političke korupcije, ali i niza uvreda koje su međusobno jedni o drugima izgovarali,  iznenađuje razumijevanje na koje ova nečasna ponuda nailazi u redovima Crnogorske.

“Eventualnim prihvatanjem ove ponude Crnogorska bi, sasvim izvjesno, politički presudila sama sebi i postala dio ovog gubitničkog društva”, tvrde u lokalnom DPS-u.

<<<Politički potresi: Budva na pjenu od vanrednih izbora<<<

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DanKo
Gost
DanKo

ako Crnogorska pristane da ovo, to je početak njenog kraja

Gost
Gost
Gost

Aktuelna koaliciona vlast + Crnogorska = stabilna i napredna vlast u Budvi. Svaka čast!

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Dusevicu, duse ti dje prebroja 2 odbornika kad ih ima 3. Ili Purka ne racunas. Administratore ne moras po obicaju objaviti moj komentar al javi novinaru da se malo informise ako hoce da pise.

Rankovic
Gost
Rankovic

Dzakovic na aparatima !!!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

S cetnicima..Crnogorska(sve je poslo niz Rijeku)…Crnogorska je sad u (blato)..DPS je jako los(al Cetnici su zlo)..

Alen
Gost
Alen

Crnogorska u koaliciju sa Marovicem, je rjesenje heheeeheee !

Toni
Gost
Toni

Osobama kao što si ti ne dati pravo glasa.

z d
Gost
z d

Sad je pitanje hoće li Crnogorska preći u četnike početnike.

Ve$a
Gost
Ve$a

Zasto bi Crnogorska isla u vlast s ovim cetnicima uopste?

ND
Gost
ND

E ovaj Purko je zaprška u svakoj čorbi. A i sve je debelo naplatio.

obični građanin
Gost
obični građanin

Svaka čast za vlast i Crnogorsku u Budvi! DPS ostaje vječita opozicija do redovnih izbora a i opet će.

Ve$a
Gost
Ve$a

Krapovicu idi kuci i spremaj pripravnicki!

Ve$a
Gost
Ve$a

Koji ti je broj cipela, imenjače?

Ve$a
Gost
Ve$a

A ti si zaboravio bromazepam aj polako…

Ve$a
Gost
Ve$a

Sigurno ti je veći broj cipela od IQ, ako znaš šta je to.

Tuđe ime
Gost
Tuđe ime

Ovaj realno, tetreb i druge gluposti je stvarno dosadan. Nemajući kapacitet da nešto pametno napiše, uzima tuđa imena i piše gluposti. I to je srpska strategija. No mu je džaba jer smo lekciju davno naučili.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Bečić Ima genijalan plan. Ugasio Je Lekića, SNP, Danilovića, URU i SDP. Front je na izdisaju. Sad je na putu da ugasi i ovo malo Crnogorske. Sa najačim oružjem, koje se zove pohlepa. Purko će možda uć u koaliciju sa nekim ko je postavljao bilborde okupatorima i 21 maja spuštao zastavu na pola koplja. i to mu je kraj.

Lika
Gost
Lika

Zamislite dps u koaliciji sa bosancima na vlasti i u svakom ministarstvu oo jedan kenan koji o trosku gradjana vodi porodicu po evropi

Gimnastika
Gost
Gimnastika

Nije porodica, svastikica.

xyz
Gost
xyz

Krap i Purko, slika i prilika!

JAAA
Gost
JAAA

VLAST JE SLAST ( svijema redom bez razlike)

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Zovu crnogorsku partiju a razvijaju srbijanske zastave i postavljaju lazne bilborde

aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

Kod nas riječ politička korupcija treba promijenit sadržinu i nazvati je pravim imenom politička prost…cija. Jeli na potezu onaj Purko a,ono je karakter više je partija uzjahao nego oni konja na Trojicu.

Frki
Gost
Frki

Mislim da nebi trebala crnogorska partija da prifati ponudu bilje bi bilo za sve gradjane da ponovo glasaju pa poslije da vidimo dje će ko i sa kime će ko u koaliciju .

daga
Gost
daga

Nebi bilo iznenadjenje da Purko smet,trazi mjesto gradonacelnika,jer je on jedan nesoj kakvo nema u Budvi,ma i sire.

Bezimeno
Gost
Bezimeno

Crnogorska? E ironije…

Cirgilica
Gost
Cirgilica

Ovo potonji je kovanica Darka Sukovica

Send this to a friend