Politika

Jednoglasna podrška EU proširenju

Evropska unija EU će pojačati podršku svim partnerima u regionu u cilju napretka na putu evrointegracija, poruka je sa sastanka šefice EU diplomatije Federike Mogerini i komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana sa liderima Zapadnog Balkana, među kojima je bio i predsjednik Filip Vujanović.

Od visoke predstavnice Mogerini i komesara Hana je iskazana snažna podrška EU procesu proširenja i odlučnost da se pojača partnerstvo sa svim državama regiona kako bi se dobar trend integracija nastavio.

“Pojačanje podrške mora da bude ka ostvarivim i realnim ciljevima a države Zapadnog Balkana trebaju da iskažu maksimalnu posvećenost Evropskim integracijama i punu saradnju u ostvarenju tog, nesumnjivo, strateškog interesa svih država Zapadnog Balkana”, istakli su iz EU.

Predsjednici država i Vlada regiona Zapadnog Balkana su iskazali maksimalno raspoloženje za međusobnom saradnjom i spremnost da sva otvorena pitanja rješavaju dijalogom afirmišući dobrosusjedstvo i potrebu očuvanja stabilnosti regiona.

Ocijenili su da je nužno ubrzati EU integracije shodno ostvarenim dostignućima standarda Evropske Unije.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari
Gost
Stari

Volijobi da sjutra udjemo ali bojimse necemo brzih dana.

Ljuta
Gost
Ljuta

bravo fico…sad ce nas tek ojaditi..kukuuu

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Pens se nije pitao sa milom ????

PJETRO
Gost
PJETRO

ovo mozemo Rusiji zahvalit, jer ona hoce veci uticaj na balkan a EU sad mora na brzinu da nas prime;))) inace ne bi ni za 100 godina

Send this to a friend