Politika

Jeknić: Teške kvalifikacije zaslužuju objašnjenje pred nadležnim organima

Advokat Zoran Piperović najavio je juče da će u ime ambasadorke Dušanke Jeknić predati tužbu protiv premijera Zdravka Krivokapića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, zbog povrede prava ličnosti. Jeknić je za Dnevne novine objasnila razloge zašto je sada reagovala tužbom, imajući u vidu da je opoziv sedam ambasadora među kojima je i ona pokrenut krajem prošle godine.

<<<Jeknić podnosi tužbu protiv Krivokapića i Radulovića<<<

“Nakon 20 godina rada kao profesionalni diplomata, veoma su me pogodile kvalifikacije koje je ministar nastavio da iznosi i poslije završetkamog mandata. Biće mi interesantno da od mladog kolege čujem što podrazumijeva pod tim da diplomata u poslu treba da bude lojalan sebi i lojalan državi u obavljanju diplomatske službe. Kako sam radila svoj posao najbolje je pokazala država prijema (Ujedinjeni Arapski Emirati) od koje sam dobila Orden najvećeg reda”, ističe Jeknić.

Dodaje da svaka vlada ima pravo da mijenja ambasadore, bez ikakvog obrazloženja, zbog čega je postupila po pravilima diplomatske službe, bez riječi prihvatajući da nije ambasador koji njima odgovara.

“Ono što ne prihvatam su kvalifikcije o radu protiv interesa moje države, pa sam odlučila da im dam priliku da pred nadležnim organima pojasne na osnovu kojih saznanja su iznijeli takve ocjene”, navodi Jeknić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dragi
Gost
Dragi

Tako je. Neka smijene, drugo i ne znaju ali neka ne vrijedjaju ljude.

SPUŽ
Gost
SPUŽ

E vidji ove spečene duše ti…sve će izaći na vidjelo brzija dana Dušanka.
Ako si ispravna mirno more nego se bojimo istine pa će biti da pjevaju druge ptice

Atos
Gost
Atos

Imsš dugačak spisak ti da tužoš ako po tom osnovu kreneš

Send this to a friend